Paulskit 26.05.2025 17:11 пишет: Дякую, мені не треба чужий досвід, у мене свій є. Я їздив і на Раві, і на Куга. У мого гарного друга, напевно, такий само, як у Бойка, ST X. В сімʼї були/є CX-5, Tucson, CR-V, Tiguan, Kodiaq. Катав чужі X3, X4, Q5. Мені лінь навіть перечисляти далі. Х3/Х4 - відрізняються помітно. Інші в межах похибки на розмір і профіль шин. Щось більш мʼяке, щось більш жорстке. Десь підвіска більш енергоємна, десь менш. Але керуються вони всі плюс мінус однаково нормально. Немає такого, що сідаєш і думаєш "вау, воно кардинально відрізняється від інших". Фану в цьому сегменті немає і це логічно.
Ну і як людині простій розібратись? Полскіт каже, що всі кроссовери за трицятку +- те саме (ну крім мазди сх3)) Бойко каже, що Куга на голову краща...
Paulskit 26.05.2025 17:11 пишет: Дякую, мені не треба чужий досвід, у мене свій є. Я їздив і на Раві, і на Куга. У мого гарного друга, напевно, такий само, як у Бойка, ST X. В сімʼї були/є CX-5, Tucson, CR-V, Tiguan, Kodiaq. Катав чужі X3, X4, Q5. Мені лінь навіть перечисляти далі. Х3/Х4 - відрізняються помітно. Інші в межах похибки на розмір і профіль шин. Щось більш мʼяке, щось більш жорстке. Десь підвіска більш енергоємна, десь менш. Але керуються вони всі плюс мінус однаково нормально. Немає такого, що сідаєш і думаєш "вау, воно кардинально відрізняється від інших". Фану в цьому сегменті немає і це логічно.
Ну і як людині простій розібратись? Полскіт каже, що всі кроссовери за трицятку +- те саме (ну крім мазди сх3)) Бойко каже, що Куга на голову краща...
мазда - маленька та легка відносно цих, а рав та куга досить вже важкі та габаритні, тому я б її сюди не ставив в порівняння.
Їхати тестити. Бо комусь ось цей fun to drive, це як швидко коробка передачі переключає і який звук є, а комусь як швидко набирає швидкість. Когось RAV4 PHEV вразить швидкістю, а хтось скаже "наче норм". Так що їхати і тестити, вже потім порівнювати з тим що проплачені британські аноніми на форумах пишуть.
ivv 26.05.2025 12:04 пишет: Гарне авто, шкода що грошей на нього нема.
імхо, не таке вже й гарне...я давно придивляюся до нього, але чомусь, не можу себе заставити його придбати
От банально, порівнюю із своїм поточним авто(однокласником сабжа)...й бачу, що мій значно комфортніший, але й значно дешевший...так, меньш економічний, можливо, але, на моїх невеликих пробігах, це взагалі не відчувається/не бентежить .
Особливо враховуючи, що вже є новий Куга 2,5 гібрид, який навіть трохи більший нинішнього Рава. І який точно буде кращий по матеріалам, шумці, та й загалом буде приємнішим. Мінус звісно, не такий ліквідний як Рав. Рав потрібно купувати або новим, або не купувати взагалі, б/в він якихось космічних грошей коштує.
Х.з. як воно там їде і рулиться, але ззовні цю кугу зробили чимось максимально ніяким і унилим.
Paulskit 26.05.2025 17:28 пишет: Їхати тестити. Бо комусь ось цей fun to drive, це як швидко коробка передачі переключає і який звук є, а комусь як швидко набирає швидкість. Когось RAV4 PHEV вразить швидкістю, а хтось скаже "наче норм". Так що їхати і тестити, вже потім порівнювати з тим що проплачені британські аноніми на форумах пишуть.