с чего вы взяли, что до Буковеля вы на зимней шине в условиях современных зим доедите быстрее, чем ваш оппонент на всесезонке???!!!
Де ви взяли "опонента"? Спробуйте не тільки роздивлятися букви в повідомлені, а й читати слова та розуміти сенс написаного. Чи ви погано почуваєтесь?
Якщо раптом попередній абзац ще не виснажив вас остаточно, то головна думка, яку ви досі не збагнули, полягає в тому, що "я на сезонній гумі" дістанусь Буковеля швидше та безпечніше, ніж "я на всесезонці".
с чего вы взяли, что до Буковеля вы на зимней шине в условиях современных зим доедите быстрее, чем ваш оппонент на всесезонке???!!!
Де ви взяли "опонента"? Спробуйте не тільки роздивлятися букви в повідомлені, а й читати слова та розуміти сенс написаного. Чи ви погано почуваєтесь?
Якщо раптом попередній абзац ще не виснажив вас остаточно, то головна думка, яку ви досі не збагнули, полягає в тому, що "я на сезонній гумі" дістанусь Буковеля швидше та безпечніше, ніж "я на всесезонці".
Швидше. Якщо дорога буде повністю зі сніга і ви будете гнати наче на гонках, то скоротите 8% часу. Саме таку різницю показують тести на швидкість проходження засніженого кола. Це порівняння мішленівською всесезонки з арктичною зимою. https://ibb.co/DgL84Shg
Швидше. Якщо дорога буде повністю зі сніга і ви будете гнати наче на гонках, то скоротите 8% часу. Саме таку різницю показують тести на швидкість проходження засніженого кола.
Швидше - то таке, невеликий додатковий "бонус". Головне - безпечніше.
skov 28.08.2025 14:50 пишет: Все ж 5 тис / рік - не зовсім типовий сценарій.
От цілком можливо що з березня 2020, коли купа народу почала працювати з дому, цей сценарій став вже і типовим. А якщо згадати про мешканців маленьких міст, то і раніше таким міг бути для багатьох.
От цілком можливо що з березня 2020, коли купа народу почала працювати з дому, цей сценарій став вже і типовим. А якщо згадати про мешканців маленьких міст, то і раніше таким міг бути для багатьох.
Мені здається ви трохи перебільшуєте кількість людей, яки в принципі можуть працювати віддалено. Але то вже окреме питання.
О це про мене. З 23 року працюю віддалено. В 24 році я на заправку заїхав всього тричі і витратив 3800грн)) А ви пропонуєте ще на шиномонтаж двічі
Швидше. Якщо дорога буде повністю зі сніга і ви будете гнати наче на гонках, то скоротите 8% часу. Саме таку різницю показують тести на швидкість проходження засніженого кола.
Швидше - то таке, невеликий додатковий "бонус". Головне - безпечніше.
Безпечніше по снігу на зимовій. А по сухому або вологому асфальту судячи з тестів безпечніше на всесезонці.
Безпечніше по снігу на зимовій. А по сухому або вологому асфальту судячи з тестів безпечніше на всесезонці.
Друга чи третя сторінка теми, я там наводив посилання на конкретні дослідження. Зимова гума завжди краще всесезонки взимку. Просто на снігу різниця найбільша.
Річний пробіг, мабуть, пару тисяч км? Навіщо вам взагалі авто? .
Не хочу переплачувати за таксі Жартую бо з такими пробігами власна машина дорожче. На своїй машині зручніше + я люблю автомобілі. Але головніше це безпека. Коронавірус + війна показала, що без авто нікуди. В першому випадку потрібні були маски, справки і в автобус всіх не пускали. З початком війни я просто виїхав з оточенного міста. І хто зна куди в майбутньому ще потрібно буде їхати. Війна закінчиться, буду подорожувати.
По тестам от посилання одразу на час з картинкою тормозного шляху в холодних умовах https://youtu.be/buuj99zFXvo?si=fNDX1Nsr3Ns7tf6w&t=476 Це вологий асфальт при холодній температурі. Є там і інші тести але або сніг, або трава зелена. З травою дивно бо схоже на літо і не корректно порівнювати літом зимову шину з всесезонною
Чат гпт каже, що для температури віл 0 до +5 краще буде працювати всесезонка. При -5 краще вже буде зимова.
З тієї ж таблиці, за умов "холодної температури" +8 (трохи смішно, але нехай), літня гума краща всесезонки в середньому (All Season Average). Тобто знов приходимо до того, що коли можна просто відмовитись від подорожі і не їхати взагалі через несприятливу погоду, то в літній гумі більше сенсу, ніж у всесезонці.
А якщо все ж розглядати Карпати / Буковель взимку, де дійсно прохолодніше та ще й зі снігом, то альтернативи нормальній зимовій гуми немає. Хоч із дистанційною роботою, хоч без неї.
Чат гпт каже, що для температури віл 0 до +5 краще буде працювати всесезонка. При -5 краще вже буде зимова.
Вже багато сторінок обговорення відбувається навколо трактування термінів. Що значить фраза "від 0 до +5 краще буде працювати всесезонка. При -5 краще вже буде зимова"? У першому випадку лише те, що при екстренному гальмуванні з 60 км/год до 0 за температури +5 всесезонка забезпечить на півметра коротший гальмівний шлях порівняно із скандинавкою. Це принципово? У 99,9999% випадків ні. У другому випадку при -5 авто на всесезонці просто втратить зчеплення з дорожнім покриттям і вилетить з траси або влетить в авто, що їхало назустріч. Це смертельна небезпека. Але в формулюваннях апологетів всесезонки (та єврозими), одне краще взимку при +5, а інше при -5. Власне заради безпеки і купують нормальну зимову гуму і витрачаються на перевзування. І річні пробіги тут не мають значення.
У другому випадку при -5 авто на всесезонці просто втратить зчеплення з дорожнім покриттям і вилетить з траси або влетить в авто, що їхало назустріч. Це смертельна небезпека. Але в формулюваннях апологетів всесезонки (та єврозими), одне краще взимку при +5, а інше при -5. Власне заради безпеки і купують нормальну зимову гуму і витрачаються на перевзування. І річні пробіги тут не мають значення.
вы серьезно думаете, что при минус 5 градусов всесезонка на асфальте уже не будет держать ваш автомобиль???!!! Стесняюсь спросить: получается - при минус десять градусов вы даже не тронетесь с места на всесезонке???!!! ..а что произойдет на авто, обутом во всесезонные шины при минус 20 градусов???!!! СТРАШНО ПОДУМАТЬ!!!! да...совсем тяжелый случай.... напомнило: не плыви - захлебнешься...не дыши - задохнешься...не подходи к костру - сгоришь!!!! с криком: НИЗЗЯЯЯЯЯЯЯ.....НИЗЗЗЯЯЯЯЯЯ
У другому випадку при -5 авто на всесезонці просто втратить зчеплення з дорожнім покриттям і вилетить з траси або влетить в авто, що їхало назустріч. Це смертельна небезпека. Але в формулюваннях апологетів всесезонки (та єврозими), одне краще взимку при +5, а інше при -5. Власне заради безпеки і купують нормальну зимову гуму і витрачаються на перевзування. І річні пробіги тут не мають значення.
вы серьезно думаете, что при минус 5 градусов всесезонка на асфальте уже не будет держать ваш автомобиль???!!! Стесняюсь спросить: получается - при минус десять градусов вы даже не тронетесь с места на всесезонке???!!! да...совсем тяжелый случай.... напомнило: не плыви - захлебнешься...не дыши - задохнешься...не подходи к костру - сгоришь!!!! и с криком: НИЗЗЯЯЯЯЯЯЯ.....НИЗЗЗЯЯЯЯЯЯ
Ну невже так важко зрозуміти зміст написаного? Навіщо із такими навичками не тільки розрізняти букви, а й усвідомлювати зміст написаного взагалі брати участь у обговореннях? Мова про те, що у дорожній ситуації складнішій за рух по прямій без підйомів та спусків, коли буде десь сніг, десь трохи льоду, десь поворот ... де арактична гума вже працює близько до межі зриву в занос, всесезонка або єврозима банально злетить з дороги (або банально не виїде вгору на мій улюблений узвіз ). Вам же вже писали, що якщо їздити виключно по розчищених вулицях, без підйомів/спусків, повільно і у разі негоди не виїжджати з двору, то можна і взимку на літній їздити (у мене і такі знайомі є).
а вы никогда не задумывались над тем, что сравнительно свежая всесезонная шина будет намного лучше грести и работать на заснеженной поверхности, чем износившаяся (хотя и годная по глубине протектора) шина для суровых зим??!!! что если ездить на изношенной зимней шине и изношенной всесезонке, то если вдруг устроить тесты (а тесты почему-то делаются только на новых шинах), то не будет никакой разницы между зимней шиной и всесезонкой???!!! с чего вы взяли, что современные всесезонные шины уступают зимним на сухом или мокром асфальте???!!! т.е. мне хочется понять: если я второй зимний сезон буду ездить на всесезонке и у меня получается ездить на ней безопасно, то почему у других могут при этом возникнуть такие страшные проблемы, которые вы нам тут описываете???!!! а еще мне интересно услышать - почему при совке на автомобилях без АБС, противозаносных и других модных нынче системах на простой БЦ-20 шине на заднем приводе водители умудрялись десятилетиями ездить безопасно???!!! или вы считаете, что в ДОСААФе или ОСОАВИАХИМе водителей готовили намного лучше, чем сейчас и все беды в принципе из-за неумения современных водителей управлять автомобилем в простых и сложных условиях???!!!
krabik 01.09.2025 16:50 пишет: а вы никогда не задумывались над тем, что сравнительно свежая всесезонная шина будет намного лучше грести и работать на заснеженной поверхности, чем износившаяся (хотя и годная по глубине протектора) шина для суровых зим??!!! что если ездить на изношенной зимней шине и изношенной всесезонке, то если вдруг устроить тесты (а тесты почему-то делаются только на новых шинах), то не будет никакой разницы между зимней шиной и всесезонкой???!!! с чего вы взяли, что современные всесезонные шины уступают зимним на сухом или мокром асфальте???!!! т.е. мне хочется понять: если я второй зимний сезон буду ездить на всесезонке и у меня получается ездить на ней безопасно, то почему у других могут при этом возникнуть такие страшные проблемы, которые вы нам тут описываете???!!! а еще мне интересно услышать - почему при совке на автомобилях без АБС, противозаносных и других модных нынче системах на простой БЦ-20 шине на заднем приводе водители умудрялись десятилетиями ездить безопасно???!!! или вы считаете, что в ДОСААФе или ОСОАВИАХИМе водителей готовили намного лучше, чем сейчас и все беды в принципе из-за неумения современных водителей управлять автомобилем в простых и сложных условиях???!!!
Набор порожніх кліше, які нічим не підтверджуються. Можу сказати з власного досвіду. На моєму субару аутбек 11-річна Michelin X-Ice Xi 3 на снігу та кризі гребла і тримала дорогу на ожеледиці набагато впевненіше, аніж на пару місяців тому придбаній Goodyear Vector 4 seasons Gen3 (на якій ледь не вилетів з траси у ожеледицю). Так само і з літньою - коли влітку докатував на Сітроєні стару єврозиму Nokian WR G2, а потім влітку придбав літню Fulda Ecocontrol то враження було що нова фулда взагалі не гальмує (це про порівняння якісної гуми і неякісної, тобто "середнього цінового рівня", яку Ви рекламуєте). При совку (а я добре пам'ятаю ті часи) ніякої безпечної їзди на задньоприовдних легковиках без ABS та на гівняній совковій гумі не було. Попри нещільний трафік аварії взимку траплялися регулярно. На Печерських пагорбах навіть деякі вулиці на зиму перекривали (на Шовковичній кожного листопада вивішували "цеглину", які знімали наприкінці березня, на Лютеранській також у деякі роки таке робили). Тоді я також жив на Печерському узвозі у бували періоди снігу та криги, коли тиждень або більше жодне авто цією вулицею проїхати на могло і автівки стояли у дворі як в облозі. На Круглоуніверситетській та Лютеранській у ті час взимку аварії траплялися ледь не щотижня. Бували дні у 1970-80і коли тролейбуси не могли піднятися бульваром Лесі і накопичувалися знизу на Басейній. Я закінчував водійські курси досааф у 1987 році і готували там так само погано, як і мою дружину, яка вчилася у водійській школі у 2005 році. Тобто без додаткових стороніх уроків випускники банально не вміли водити (мене вчив батько, дружину - я). Щодо проблем, то лише крайні дві зими на моїй вулиці не бувало аварій, в яких би зтикалися по 5-7 авто. До цього - щороку мінімум по 2-3 рази. Внизу у бетонну стіну вїжджають разів по 10 за сезон, і минулої зими також. У снігопад жодне авто на моноприводі заїхати не в змозі (хіба що на шипах).
Вже багато сторінок обговорення відбувається навколо трактування термінів. Що значить фраза "від 0 до +5 краще буде працювати всесезонка. При -5 краще вже буде зимова"? У першому випадку лише те, що при екстренному гальмуванні з 60 км/год до 0 за температури +5 всесезонка забезпечить на півметра коротший гальмівний шлях порівняно із скандинавкою. Це принципово? У 99,9999% випадків ні. У другому випадку при -5 авто на всесезонці просто втратить зчеплення з дорожнім покриттям і вилетить з траси або влетить в авто, що їхало назустріч. Це смертельна небезпека. Але в формулюваннях апологетів всесезонки (та єврозими), одне краще взимку при +5, а інше при -5. Власне заради безпеки і купують нормальну зимову гуму і витрачаються на перевзування. І річні пробіги тут не мають значення.
При мінусовій погоді всесезонка не втрачає різко зчеплення. Вона стане гірше за зимову на всі ті ж кілька процентів на які вона краща в +5 і які ні на що не впливають в реальному житті.
Вашу критику єврозими взагалі не розумію. Я останні чотири роки на ній і взагалі ніяких питань до неї. А брав я її б/у навіть. Остання зимня "пригода" на легковому авто у мене взагалі була аж взимку 14/15. Коли я рано вранці виїхав по ожеледеці на жигулях с заднім приводом на всесезонці. Проїхав три км в дрифт режимі і поставив машину на найближчу парковку. В обід вже все растаяло і все стало ок. Після цього купив собі шиповані шини, які більше не бачили ні криги, ні якихось сугробів. А в ті роки я їздив кожен день, по місту і за містом. І гума була і нокіан, і кордіанти, і кама, і контіненталь. Зимові маю на увазі. І майже ніякої різниця. В вашому випадку допускаю, що різниця є, якщо ви живете на пагорбі. Я не киянин. Важко зрозуміти. В Маріуолі був один такой крутий пагорб. В дуже погану погоду просто його об'їзжав іншою дорогою. Але і погод таких може три рази за десять років.
Набор порожніх кліше, які нічим не підтверджуються. Можу сказати з власного досвіду. На моєму субару аутбек 11-річна Michelin X-Ice Xi 3 на снігу та кризі гребла і тримала дорогу на ожеледиці набагато впевненіше, аніж на пару місяців тому придбаній Goodyear Vector 4 seasons Gen3 (на якій ледь не вилетів з траси у ожеледицю).
Последняя зимка у меня была Бридж ДМВ-2. Покупал новую, свежую, через года 4 протектора оставалось около 7 мм, но резина стала дубовая. Докатал летом, она даже не плыла в жару. После этого езжу только на всесезонке, но с крупным протектором. 2 года откатал, пока высота протектора нормальная, потом докатывать летом или продавать, на третью зиму уже такой себе вариант. Менять на новую. Ссылки на тесты были интересны 15-20 лет назад - "ой, тут на метр меньше, надо брать только её". На льду любая резина кроме шиповки будет говно, это очевидно.
skov 01.09.2025 12:40 пишет: P.S. Працювати віддалено може частина людей з IT-сфери, проте навіть всі IT-шники разом не складають більшість. І це вже не про гуму.
Помиляєтеся, величезна кількість людей працює віддалено, повністю або частково: всілякі фінансисти, економісти, юристи, управлінці, аналітики, закупки, логісти, продажі, маркетинг, IT, короче, будь-які офісні хом'ячки ). Знаю не IT компанію 5+ тис людей - більшість працюють віддалено (ага, спробуйте загнати їх в офіс, та вони камери не хочуть включати, не те що в офіс їздити ). Світ змінився, а ви не помітили )
І це про гуму - всі ці люди стали менше їздити. У мене хороша зимня гума, а в якості літньої добиваю штатну всезезонку, щось ніяк не добивається. І я не впевнений, що мені потрібні два комплекти. Справа не в грошах - просто не потрібні. Ну, в гололід постоїть машина тиждень, два, три, пофіг.