autoua
Autoua.netФорумШини та диски

Есть ли смысл в всесезонной шине???!!! (21/22)

IesuiT *
42 года (17 лет за рулем), Киев
С нами с 24.10.2008

Re: Есть ли смысл в всесезонной шине???!!! [Re: krabik]
      4 февраля 2026 в 21:20 Гілками

krabik 28.01.2026 10:56 пишет:

расскажите нам - как купить шины Данлоп/Фулда/Барум/Дебица по цене сравнимой с ценой Росавы???!!!
Приведите конкретные примеры по цене....

Ти читати вмієш, чи тільки по діагоналі? Якщо шини Росава будуть по якості, як Дебіца, то і коштуватимуть як Дебіца. Зараз вони дешевше на стільки, на скільки і гірше. От і все, що я хотів сказати.
Росава в мене була, найгірша шина, після китайської штатної на Чері.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
IesuiT *
42 года (17 лет за рулем), Киев
С нами с 24.10.2008

4 февраля 2026 в 22:54 Гілками

Я в 2024 купляв собі резину, Преміорі була біля 6тис грн, Корея 8тис грн, і Мішлен 10.5тис грн. Вибрав останню. 195/65/15. Не вартує економія в 100 баксів на 4-6 років. Імхо.

Змінено juiT (22:55 04/02/2026)

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Есть ли смысл в всесезонной шине???!!! [Re: juiT]
      5 февраля 2026 в 06:36 Гілками

juiT 04.02.2026 21:20 пишет:

krabik 28.01.2026 10:56 пишет:

расскажите нам - как купить шины Данлоп/Фулда/Барум/Дебица по цене сравнимой с ценой Росавы???!!!
Приведите конкретные примеры по цене....

Ти читати вмієш, чи тільки по діагоналі? Якщо шини Росава будуть по якості, як Дебіца, то і коштуватимуть як Дебіца. Зараз вони дешевше на стільки, на скільки і гірше. От і все, що я хотів сказати.
Росава в мене була, найгірша шина, після китайської штатної на Чері.

Згоден на 100%. Тільки маленька правка: українською ця польська гума зветься ДеМбіца - назва містечка у Підкарпатському воєводстві де розташований найбільший у Польщі завод з виробництва автогуми, який належить Goodyear.

СуперСтар **
60 лет (46 лет за рулем), Киев
С нами с 20.01.2004

Re: Есть ли смысл в всесезонной шине???!!! [Re: skov]
      5 февраля 2026 в 10:26 Гілками

в этом году АНОМАЛЬНАЯ зима для нашего региона...
это исключение из правил.
До этого такая же аномальная зима была в 2012 году...
И ЧТО???!!!
Давайте будем закладываться на все случаи жизни...и еще несколько лет на форуме вспоминать - какой была зима 2025 - 2026 года.
Вот честно - надоело это нытье про шины для суровых зим, желательно шипованные.
тогда уж предложите просто что-то на гусеницах на зиму покупать...тогда точно - никакая зима не страшна...
помните, как выпал снег внезапно - несколько годовых норм за 1 день???!!!
сильно кому-то тогда помогли зимние шипованные шины???!!!
Только ГУСЕНИЧНАЯ техника могла более-менее уверенно передвигаться....да военная техника - типа БТР...

Змінено krabik (10:32 05/02/2026)

YSK
V.I.P **
46 лет (28 лет за рулем), Киев
С нами с 14.05.2007

5 февраля 2026 в 10:37 Гілками

krabik 05.02.2026 10:26 пишет:

в этом году АНОМАЛЬНАЯ зима для нашего региона...
это исключение из правил.
До этого такая же аномальная зима была в 2012 году...
И ЧТО???!!!
Давайте будем закладываться на все случаи жизни...и еще несколько лет на форуме вспоминать - какой была зима 2025 - 2026 года.
Вот честно - надоело это нытье про шины для суровых зим, желательно шипованные.
тогда уж предложите просто что-то на гусеницах на зиму покупать...тогда точно - никакая зима не страшна...

А якщо наступна буде така сама, то вважатиметься теж аномальною?
Ну вас же ніхто за язик не тягнув, самі ж всім доводили, що зими вже не буде і гуми нормальної не потрібно. По факту вийшло, що хто не вівся на подібні "експертні" прогнози, той себе нормально почуває на нормальній гумі в нинішніх погодних умовах. Сьогодні якраз показовий день для гуми, в кого слабенька, той шліфує де тільки можливо.

СуперСтар *
Lviv
С нами с 26.09.2007

5 февраля 2026 в 10:47 Гілками

Психологічно зима вже минула. Для мене це третя в моєму житті зима на всесезонці Michelin Cross Climate 2. Час підбивати підсумки.
Підсумок №1. Коли я казав, що в нас не буває снігу я помилявся. Сніг таки в нас буває. Один раз на кілька зим, але буває. Факт.
Підсумок №2.
Наявність снігу відкрило для мене цікавий факт - саме в снігових умовах цей CrossClimate 2 кращий ніж єврозима, на якій я їздив до того (Fulda + Continental).
Так сталось, що практично кожен день останній місяць їздив на машині. Часто залазив в такі місця, щоб спеціально відчути межу і ні разу не застряг. Моожливо це заслуга розподілу ваги, можливо антибукс так класно працює ВАГівський, але кожен раз, навіть коли буксував, то машина впевнено їхала вперед.
Єдине, що було - це не зміг виїхати з паркінгу, бо змушений був зупинитись посередині крутої рампи. Вирішилась ця історія просто - "здав" назад і з другої спроби поїхав.
Щоб не були суцільні дифірамби, то зазначу - гальмувати на обледенілій дорозі потрібно обережно. Ну в принципі і яскраво виражений "ялинковий" малюнок гуми натякає - вона більше "їхати" ніж "гальмувати". Один раз була ситуація, що виснувся носом на пішохідний перехід (але в якійсь мірі тут більше вина прокладки. Класична історія - тягнучка по зустрічній смузі - пішохідний перехід - обмежена видимість).
Примітки:
По-перше: гарантувати за будь-яку ALLSEASON не можу. Мова йде про конкретну модель.
По-друге: гума літа і спеки не бачила. Їжджу на ній тільки з осені по весну...

Змінено vvvolf (10:56 05/02/2026)

СуперСтар **
С нами с 20.01.2004

Re: Есть ли смысл в всесезонной шине???!!! [Re: YSK]
      5 февраля 2026 в 10:55 Гілками

YSK 05.02.2026 10:37 пишет:

А якщо наступна буде така сама, то вважатиметься теж аномальною?
Ну вас же ніхто за язик не тягнув, самі ж всім доводили, що зими вже не буде і гуми нормальної не потрібно. По факту вийшло, що хто не вівся на подібні "експертні" прогнози, той себе нормально почуває на нормальній гумі в нинішніх погодних умовах. Сьогодні якраз показовий день для гуми, в кого слабенька, той шліфує де тільки можливо.

если следующая зима будет такая же, как эта, то это уже не аномальность...это уже "климат поменялся" - тогда я изменю свое мнение...пока еще нет смысла его менять...
сегодня по Киеву и окрестностям шлифуют все (кроме дорог пробитых или почищенных до асфальта), не взирая на тип привода и какие шины установлены...

Змінено krabik (11:12 05/02/2026)

V.I.P ***
Re: Есть ли смысл в всесезонной шине???!!! [Re: vvvolf]
      5 февраля 2026 в 11:03 Гілками

vvvolf 05.02.2026 10:47 пишет:

Психологічно зима вже минула. Для мене це третя в моєму житті зима на всесезонці Michelin Cross Climate 2. Час підбивати підсумки.
Підсумок №1. Коли я казав, що в нас не буває снігу я помилявся. Сніг таки в нас буває. Один раз на кілька зим, але буває. Факт.
Підсумок №2.
Наявність снігу відкрило для мене цікавий факт - саме в снігових умовах цей CrossClimate 2 кращий ніж єврозима, на якій я їздив до того (Fulda + Continental).
Так сталось, що практично кожен день останній місяць їздив на машині. Часто залазив в такі місця, щоб спеціально відчути межу і ні разу не застряг. Моожливо це заслуга розподілу ваги, можливо антибукс так класно працює ВАГівський, але кожен раз, навіть коли буксував, то машина впевнено їхала вперед.
Єдине, що було - це не зміг виїхати з паркінгу, бо змушений був зупинитись посередині крутої рампи. Вирішилась ця історія просто - "здав" назад і з другої спроби поїхав.
Щоб не були суцільні дифірамби, то зазначу - гальмувати на обледенілій дорозі потрібно обережно. Ну в принципі і яскраво виражений "ялинковий" малюнок гуми натякає - вона більше "їхати" ніж "гальмувати". Один раз була ситуація, що виснувся носом на пішохідний перехід (але в якійсь мірі тут більше вина прокладки. Класична історія - тягнучка по зустрічній смузі - пішохідний перехід - обмежена видимість).
Примітки:
По-перше: гарантувати за будь-яку ALLSEASON не можу. Мова йде про конкретну модель.

СС2 і є фактично зимова шина, по всім тестам. Вона сильно здає в "літніх" дисциплінах, але в зимових норм. Враховуючи, що ти її влітку не експлуатуєш, єврозима від того ж мішлен була б ще краще по експлуатаційних характеристиках і не факт, що дорожче.

СуперСтар **
С нами с 20.01.2004

5 февраля 2026 в 11:10 Гілками

у меня тоже пока проблем с Premiorri Vimero 4seasons особых не было.
было - застрял между колеями (машина стояла перпендикулярно колеям, которые были довольно глубоки и обледенели)...выбрался с N-ного раза пустив переднеприводное авто "в раскачку"..если был полный привод - то мучался бы меньше, однозначно...
если ездить разумно, то этих шин вполне хватает для уверенной езды по снегу/ снежной каше/ ледяному покрытию, про сухой/мокрый асфальт я вообще не говорю...

СуперСтар *
Lviv
С нами с 26.09.2007

Re: Есть ли смысл в всесезонной шине???!!! [Re: Paulskit]
      5 февраля 2026 в 11:23 Гілками

Paulskit 05.02.2026 11:03 пишет:

СС2 і є фактично зимова шина, по всім тестам.

Ну не так. Я би сказав що CC2 - це всесезонна шина з винятковими для свого класу характеристиками на снігу.

Paulskit 05.02.2026 11:03 пишет:

єврозима від того ж мішлен була б ще краще по експлуатаційних характеристиках і не факт, що дорожче.

Не сперечаюсь. Додаткові поперечні дрібні прорізи однозначно щось би додали.
Але не буду гріха таїти - CC2 мені банально дуже подобається візуально якраз протектором, свого роду збочення))
Alpin - це в них яка? Скандинавська чи єврозима?
Фактично подібний малюнок, за виключенням "дрібноти". В принципі можу собі таку додаткову нарізку зробити за потреби))))

Змінено vvvolf (11:28 05/02/2026)

V.I.P ***
      5 февраля 2026 в 11:37 Гілками

Alpin це єврозима, але мені особисто ні Alpin 5, ні Alpin 6 не зайшли взагалі. Може 7 краще, не знаю, але 5 і 6 вразили поганим зачепом в будь-якій ситуації крім сухої чи трошки вологої дороги. Pilot Alpin 5 - зовсім інша справа, на рівень чи два краще.

подмастерье **
38 лет, Мариуполь
С нами с 20.10.2009

5 февраля 2026 в 21:31 Гілками

Підсумок №2.
Примітки:

Дякую за відгук. На СС2 і дивлюся або вже коли буде третя серія в моєму розмірі. А чому на літо не залишаєте цю гуму?

СуперСтар **
22 года за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

5 февраля 2026 в 21:46 Гілками

Психологічно зима вже минула.

Шкода, що психологічна зима ніяк не перетинається з реальною. Бо в нас знов сніг, мороз і жодних натяків на відлигу.

Достоевский *
29 лет за рулем, Киев
С нами с 09.10.2012

5 февраля 2026 в 22:08 Гілками

Вон сегодня фуры возле Виты почтовой показали весь смысл всесезонки

СуперСтар *
Lviv
С нами с 26.09.2007

Re: Есть ли смысл в всесезонной шине???!!! [Re: Shtips]
      5 февраля 2026 в 23:52 Гілками

Shtips 05.02.2026 21:31 пишет:

А чому на літо не залишаєте цю гуму?

Ну бо банально шкода. Розумію, що зимові властивості після літньої експлуатації в будь-якому випадку погіршаться. Ну і є штатна літня резина на окремих дисках. Тому якшо машина залишиться, то планую доїжджати круглий рік на всесезонці після зносу літньої...

Змінено vvvolf (00:01 06/02/2026)

СуперСтар *
Lviv
С нами с 26.09.2007

Re: Есть ли смысл в всесезонной шине???!!! [Re: skov]
      5 февраля 2026 в 23:53 Гілками

skov 05.02.2026 21:46 пишет:

Психологічно зима вже минула.

Шкода, що психологічна зима ніяк не перетинається з реальною. Бо в нас знов сніг, мороз і жодних натяків на відлигу.

Та я вас прошу...

СуперСтар *
Lviv
С нами с 26.09.2007

Re: Есть ли смысл в всесезонной шине???!!! [Re: Paulskit]
      6 февраля 2026 в 00:05 Гілками

Paulskit 05.02.2026 11:37 пишет:

Може 7 краще, не знаю, але 5 і 6 вразили поганим зачепом в будь-якій ситуації крім сухої чи трошки вологої дороги. Pilot Alpin 5 - зовсім інша справа, на рівень чи два краще.

Припускаю що на потужній машині CC2 буде не вистачати в плані "зачепу", але в мене запам'яталась остання поїздка, яку я назвав: "дванадцять на три" і яка в принципі відображає реалії трафіку у Львові. Тобто 12 км, середня швидкість 12, середній розхід 12...

СуперСтар **
Киев
С нами с 29.12.2003

6 февраля 2026 в 09:37 Гілками

krabik 05.02.2026 10:55 пишет:

если следующая зима будет такая же, как эта, то это уже не аномальность...это уже "климат поменялся" - тогда я изменю свое мнение...пока еще нет смысла его менять...
сегодня по Киеву и окрестностям шлифуют все (кроме дорог пробитых или почищенных до асфальта), не взирая на тип привода и какие шины установлены...

Вигадуєш. Сніг у нас є кожну зиму. +- сильний чи помірний. Але ситуації, коли любителі всесезонки заважають руху - кожен рік.
Стосовно сьогодні і шліфує. Твоя неправда. Я спокійно їздив по місту ніде не буксував і не шліфував. Більше того, припаркувався у сугробі, де стояла лише заметена фура. Мені сподобалось)) Місця багато. Живу в приватному секторі, де не чистилось взвгалі. Дорога - бобслейна траса. Взагалі не відчуваю жодних неприємних моментів.

СуперСтар **
С нами с 20.01.2004

Re: Есть ли смысл в всесезонной шине???!!! [Re: alexkit]
      6 февраля 2026 в 09:56 Гілками

alexkit 05.02.2026 22:08 пишет:

все фуры на период зимы должны иметь цепи на все ведущие колеса...
в Норвегии, Финляндии за неимение цепей штрафуют...половина водителей фур вообще не в курсе - как одеваются цепи...
поэтому - ваш пост - МИМО....
я на своей всесезонке да и не только я один - просто еду без особых проблем...

YSK
V.I.P **
46 лет (28 лет за рулем), Киев
С нами с 14.05.2007

6 февраля 2026 в 10:03 Гілками

krabik 06.02.2026 09:56 пишет:

alexkit 05.02.2026 22:08 пишет:

все фуры на период зимы должны иметь цепи на все ведущие колеса...
в Норвегии, Финляндии за неимение цепей штрафуют...половина водителей фур вообще не в курсе - как одеваются цепи...
поэтому - ваш пост - МИМО....
я на своей всесезонке да и не только я один - просто еду без особых проблем...

От тільки водії українсьських фур нікому нічого не винні. Це вже класика, забити всі ряди і дружньо шліфувати, каструвати треба за таке.

Зи вчора бачив яу у двір піднімався шліфуючи і рискаючи з боку в бік бусік, думаю, фігасє, я ж зранку заїхав взагалі без проблем. Сьгодні спробував знову тудою заїхати і знову без проблем. Від GoodYear Ultra Grip Ice 2 я просто в захваті вже 4 зиму на різних авто, особливо в цю зиму, куди направив туди і їде. Все прогонозовано і без екстриму.

Autoua.netФорумШини та диски
Додаткова інформація
0 користувачів і 12 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  LordAmid, AVB, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 16359

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія