Є перфоратор з патроном SDS-max. Який патрон треба купити з яким перехідником щоб можна було звичайні свердла затискати? Я щось дивлюсь і не можу зрозуміти. Для SDS plus є якісь інтертули. А для SDS max я щось не бачу. Чи не вмію шукати?
nickka 22.05.2025 20:06 пишет: Є перфоратор з патроном SDS-max. Який патрон треба купити з яким перехідником щоб можна було звичайні свердла затискати? Я щось дивлюсь і не можу зрозуміти. Для SDS plus є якісь інтертули. А для SDS max я щось не бачу. Чи не вмію шукати?
так є ж готові рішення. я собі колись купував(в мене правда plus), то коштують порівняно копійки. А так - з розетки
Або брати перехідик sds-max на sds-plus. Хоча навіть з одним перехідником трохи є люфт(в мене перфоратор інтертул)
А яка у вас модель перфоратора? Бо я взагалі не бачу сенсу у такому перехіднику. В свій час думав про той "з розетки", але не знайшов економічної і практичної доцільності, бо модель самого перфоратора коштувала космос.
Dorosh 25.05.2025 22:15 пишет: А яка у вас модель перфоратора? Бо я взагалі не бачу сенсу у такому перехіднику. В свій час думав про той "з розетки", але не знайшов економічної і практичної доцільності, бо модель самого перфоратора коштувала космос.
Щось мені підказує що сверлити СДСмаксом ще та забава буде
Dorosh 25.05.2025 22:15 пишет: А яка у вас модель перфоратора? Бо я взагалі не бачу сенсу у такому перехіднику. В свій час думав про той "з розетки", але не знайшов економічної і практичної доцільності, бо модель самого перфоратора коштувала космос.
А ви багато знаєте перфораторів SDS-max, які вміють свердлити? Такі є, але ж вони коштують... Та і тяжкі вони. Дешевше і доцільніше докупити ще один перфоратор, чи дріль.
А ви багато знаєте перфораторів SDS-max, які вміють свердлити? Такі є, але ж вони коштують... Та і тяжкі вони. Дешевше і доцільніше докупити ще один перфоратор, чи дріль.
А я шо проти? Не я питав, я саме пишу що сверлити максом це ще те задоволення і звісно якийсь двошвидкісний шурупокрут буде доречнішим. Макси то вже серія "хаммер" наприклад в Бошей. Хрінь вагою кілограм 5. Я колись під кабель таким сверлив в старому домі на Десятинній. Так двоє тримали мене бо мене на того хамера "намотувало"
Стромо під акум макіта. 3кг. Я б таке не купував, але воно мені "дісталося", я подумав хай буде. долотом можна довбати, штробити щось. і якраз досить техніки під макіту є, акум, зарядне. І ще якраз згорів дриль , а шурупокрут слабенький. Свердлити цим перфоратором замість дриля навряд чи вийде, а ось свердлити з ударом вже можна. Але під сдс-макс немає ( чи я не знайшов) свердл з наплавкою 6 мм, 8мм. Все 12, 16 і вище.
ssb 26.05.2025 12:58 пишет: Знайшов таке, так на фото сдс-плюс явно, хоча в описі і макс
Та ось фіг його знає. Я перфораторів ніколи не мав, в моїх цегляних хатах ударного дрилю вистачало з головою. В інструкції написано sds-max 18 мм. Але я зараз заміряв бури, що з ним ідуть, так посадочний явно не 18, там мм 10-12 реальних. Може і справді плюс? І воно нормально сідає, клацає і тримається. Треба ще в магазин зайти перевірити що реально за патрон. А то може я рано запанікував?
upd. Подивився відео, це плюс. 4 пази і 10 мм посадковий, у макс 5 пазів і 18 мм. Дякую за підказку, з плюсами все набагато простіше.
ssb 26.05.2025 12:58 пишет: Знайшов таке, так на фото сдс-плюс явно, хоча в описі і макс
Та ось фіг його знає. Я перфораторів ніколи не мав, в моїх цегляних хатах ударного дрилю вистачало з головою. В інструкції написано sds-max 18 мм. Але я зараз заміряв бури, що з ним ідуть, так посадочний явно не 18, там мм 10-12 реальних. Може і справді плюс? І воно нормально сідає, клацає і тримається. Треба ще в магазин зайти перевірити що реально за патрон. А то може я рано запанікував?
upd. Подивився відео, це плюс. 4 пази і 10 мм посадковий, у макс 5 пазів і 18 мм. Дякую за підказку, з плюсами все набагато простіше.
ну то в тебе точно плюс. Під нього патрони не питання, хоча система фіксації СДС не дуже підходить для сверління
Ну все стало на свої місця, бо як я вже зазначав, sds-max перфораторів з режимом чистого свердління майже не існує. А от перехідників з SDS-max на SDS-Plus - купа. В мене якийсь простенький, десь за 10 баксів, але майже не використовую, бо маю декілька SDS-Plus перфораторів під різні задачі.
nickka 22.05.2025 20:06 пишет: Є перфоратор з патроном SDS-max. Який патрон треба купити з яким перехідником щоб можна було звичайні свердла затискати?
ну то в тебе точно плюс. Під нього патрони не питання, хоча система фіксації СДС не дуже підходить для сверління
А для наждачний круг затиснути? А мішалку для розчину чи чогось що розмішати треба?
Для наждачного - перфоратор заважкий, тож особо не підходить. А для мішалки - купляється мішалка під відповідне кріплення СДС-плюс. Тому, нічого не замінить окремо дриль, і окремо перформатор. Гроші, що ви хочете потратити на адаптери перформатора в дриль та інше - краще потратьте на купівлю нового дриля (навіть якогось самого дешевого). Це одразу вирішить 110-125 % усіх наступних питань та проблем.
Коротше кажучи, вирішив я що найрозумніший і купив на пром патрон під ключ до 13 мм з перехідником на сдс за 105 грн. промокод на Укрпошта у мене був, так що + 16 грн доставка. Все підійшло, але, як тут і писали, люфтить Куплю ще рідні свердла.