А я за народ, а не за государство! Ибо государство — это репрессивный аппарат, аппарат насилия, и право в государстве — это есть воля господствующего класса, возведённая в закон.
То я ж також за народ , за безнеку в першу чергу того ж самого народу , а казна вона ж народна , якщо хтось і порушив , то внесе кошти які будуть витрачені на суспільство .
Traveler 15.09.2025 11:56 пишет: Я вважаю, що для того, щоб щось вводити нове - треба, щоб запрацювали вже існуючі обмеження.
Дурниці. Щоб вони працювали, як тут пишуть "на народ", то їх насамперед треба переглядати. І не по-совковому, коли всіх під одну лінійку урівнюють (як то узагальнення всіх обмежень по місту в залежності від білого/синього знаку на в'їзді), а в епоху, коли виготовлення знаків не чимось обтяжливим, диверсифікувати їх ледь не на кожній вулиці, як це робиться в багатьох більш розвинених країнах. І тоді не виникатиме питань, чому вузька вуличка (наприклад на Подолі) підпадає під те ж обмеження в ПДД, що і багатосмугова магістраль в тому ж місті. Саме тому діюча модель +20 хоч якось зменшує недолугість окремих обмежень на той же ліміт 50 на окремих транспортних "артеріях" міста. Якби не боялися масово використовувати знаки 70, 80, 90, чи ж навіть вище, то і надбавки +20 не потрібно було б. Ну і без знаків 30 в окремих локаціях не обійтись, зрозуміло.
Конечно. Все определяется дорожной обстановкой. На трассе может быть ограничение в 90 км/ч, но дождь->аквапланирование или снег/гололед - и все вытекающие из этого последствия.
Тобто в дощ безпечна буде вище 90?
Не. В дождь-снег-гололел скорость и меньше 90 км/ч может оказаться весьма небезопасной. С другой стороны, если при обгонах на 2х-полоске, стараться не превышать разрешенный предел в 90 км/ч, то это может оказаться намного рискованнее, чем ускориться до 120-130 км/ч - можно банально не успеть вернуться в полосу. Так что, IMHO, самый безопасный способ перемещения - это, в первую очередь, систематическая оценка дорожной обстановки, и выбор адекватной скорости.
На столичці в цьому році знаків 80 не повісили. Але що це змінило? Всі валять на повну.
Но ДТП, в основном - совсем в других местах: там, где тянутся в пробках, или ловят гав на выездах на главную. Не о том голосуете, панове - чтобы уменьшить число аварий, нужно думать, как заставить водителей смотреть на дорогу, а не по сторонам ворон считать или в гаджет втыкать. В Киеве давно уже есть главная народная примета - если авто тянется со скоростью 40-50 км/ч, то это не потому, что водитель законопослушен, а потому, что у него в руке телефон. Ну и в правое зеркало у нас редко смотрят - это я, как большой любитель проскочить по правому ряду, систематически наблюдаю. А если не выполнять все, что я описал, сделайте хоть 5 км/ч, долбиться не перестанут.
А я за народ, а не за государство! Ибо государство — это репрессивный аппарат, аппарат насилия, и право в государстве — это есть воля господствующего класса, возведённая в закон.
Не, ну я, за карпатскую поездку, таки пополнил казну на ~2400 грн, и без особых возражений: сейчас время трудное, стране надо помогать.
Не, ну я, за карпатскую поездку, таки пополнил казну на ~2400 грн, и без особых возражений: сейчас время трудное, стране надо помогать.
Це 50+ прокатився, чи так, по дрібному, але багато 20+ було?)))
во 1х, ты человек правильный, ровный, тошнить не будешь, не то, что есть тут некоторые "путешественники", удавятся за 10 долларов штрафа. И будут тормозить перед каждым населенным пунктом, не давая спокойно ехать.
во 2х, тебя можно понять, на 3х цилиндрах если уже разогнал тачилу, то лети не останавливаясь, ато по 10 минут набирать скорость , не удобно .
Це 50+ прокатився, чи так, по дрібному, але багато 20+ було?)))
Один раз - 100+, один раз - 20+, и один раз - осевая.
во 1х, ты человек правильный, ровный, тошнить не будешь, не то, что есть тут некоторые "путешественники", удавятся за 10 долларов штрафа. И будут тормозить перед каждым населенным пунктом, не давая спокойно ехать.
Ну так кто же "белый" знак НП ставит на 4х полоске с отбойником между направлениями, еще и вдали от крупных городов? Я уж и отвык, что такое может быть, каюсь, даже не заметил, когда остановили, наивно думал, что будет 50-.
Абрвалг 15.09.2025 17:17 пишет: во 2х, тебя можно понять, на 3х цилиндрах если уже разогнал тачилу, то лети не останавливаясь, ато по 10 минут набирать скорость , не удобно .
Вчера жена попросила заправить "Кугу", поэтому поехал по базарам не на "Гольфе", а на ее кроссовке. Поймал себя на мысли, что с удовольствием бы выкинул из Гольфа связку "1.4TSI + Айсин" и поставил бы связку "1.5 Экобуст + Фордовский автомат". Фородовские "3 цилиндра" в гордском потоке выходного дня ведут себя без каких-либо тупых задержек, реакция на газ - моментальная, захотел нырнуть в любую дырочку в соседнем ряду - без пытань, поведение авто вполне прогнозируемое, не гадаешь, поедет он сразу, или таки, для начала, решит подумать. Так что к Фордовскм "Зм цилиндрам" - вопросов нет, разве что вибраций на холостых ощутимо больше, это да.
Я тільки розумію одне, правила та закони, яких не вигідно дотримуватись, тільки шкодять
Мені не вигідно платити податки. Ці закони шкодять?
якщо ти реально можеш уникнути податків і таких суттєва частина, то так, такі закони шкодять. От забули на Столичці повісити знак 80, а всім пофігу і шпарять 100-120, бо все одно порушуєш і вигідніше раз на півроку штраф заплатити. Це шкодить спроможності держави керувати дорожнім рухом, бо всі звикли: знаки або їх відсутність у нашій країні майже нічого не значить. Було б адекватне регулювання, то порушників були б одиниці, їх би виловлювали камерами та патрулями, і не було б отої дичини, що там твориться.
keen 14.09.2025 18:37 пишет: Коли ти дивишся, що багато водіїв порушують без будь-яких наслідків, то думаєш, а нафіга я буду дотримуватися обмежень і пішло-поїхало
Порушують там де немає камер? Чи звідки у Вас інформація про наслідки з камерами автоматичної фіксації?
Варіанти рішення: 1) Відмінити всі обмеження 2) Збільшити кількість камер
не знаю як такі висновки можна було зробити з написаного, і взагалі нічого не пропоную , хоча я й відомий у вузьких колах спеціаліст з організації дорожнього руху Я тільки розумію одне, правила та закони, яких не вигідно дотримуватись, тільки шкодять, тому треба зробити, щоб 99% людей їх дотримувалось, а вже в яку сторону хз: пом"якшити існуючі обмеження, або посилити невідворотність покарання за порушення, то вже залежить від ситуації, а для початку цю ситуацію потрібно чесно та прозоро вимірювати, пропонувати рішення і дивитись на їх результат у цифрах.
То де Ви бачите "багато водіїв порушують без будь-яких наслідків"? Там де камери, там "99% людей їх дотримувалось". Тому і логічні мої варіанти.
Як Ви бачите "потрібно чесно та прозоро вимірювати, пропонувати рішення і дивитись на їх результат у цифрах"?
Вище в темі - які 150+ по місту і клали вони на обмеження. Поки такі є - не можна обмежувати\штрафувати інших.
В ответ на: Де я таке писав? Вологі фантазії, чи пересмикування?
А що Ви в це вкладали?
В ответ на: От тільки починати треба не з обмежень для плебсу, а з "закон однаковий для усіх". От коли в нас не буде "Ну мама любит скорость" - от тоді можна подивитися на результат, а може і дійсно почухати репу на додаткові обмеження.
Порушують там де немає камер? Чи звідки у Вас інформація про наслідки з камерами автоматичної фіксації?
Варіанти рішення: 1) Відмінити всі обмеження 2) Збільшити кількість камер
не знаю як такі висновки можна було зробити з написаного, і взагалі нічого не пропоную , хоча я й відомий у вузьких колах спеціаліст з організації дорожнього руху Я тільки розумію одне, правила та закони, яких не вигідно дотримуватись, тільки шкодять, тому треба зробити, щоб 99% людей їх дотримувалось, а вже в яку сторону хз: пом"якшити існуючі обмеження, або посилити невідворотність покарання за порушення, то вже залежить від ситуації, а для початку цю ситуацію потрібно чесно та прозоро вимірювати, пропонувати рішення і дивитись на їх результат у цифрах.
То де Ви бачите "багато водіїв порушують без будь-яких наслідків"? Там де камери, там "99% людей їх дотримувалось". Тому і логічні мої варіанти.
Як Ви бачите "потрібно чесно та прозоро вимірювати, пропонувати рішення і дивитись на їх результат у цифрах"?
на новообухівській, де я частіше за все їзжу, швидкість порушує кожен 2 або 3, камера там аж одна, перед світлофором, а весь інший шлях на обмеження всі кладуть. Під Сільпо паркуються на пішоходних переходах, на перехресті і т.п. А про те, як встановлювати та моніторити показники є купа методологій, тому я це ніяк не бачу, цим має займатися, той хто за це відповідає
на новообухівській, де я частіше за все їзжу, швидкість порушує кожен 2 або 3, камера там аж одна, перед світлофором, а весь інший шлях на обмеження всі кладуть. Під Сільпо паркуються на пішоходних переходах, на перехресті і т.п.
Ну а я про що писав - збільшити кількість камер.
Паркування - це окремий біль. Тема то про швидкість...