autoua
Autoua.netФорумAutoua форум

У Раді запропонували знизити поріг перевищення до 10 км (6/7)

СуперСтар **
47 лет (28 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

Re: швеція +50 кмч , 700 евро та мінус права [Re: boyko_s]
      16 сентября 2025 в 05:59 Гілками

boyko_s 16.09.2025 00:04 пишет:

keen 15.09.2025 21:26 пишет:

От забули на Столичці повісити знак 80, а всім пофігу і шпарять 100-120, бо все одно порушуєш і вигідніше раз на півроку штраф заплатити.

А чем Столичка, по сути, отличается от обуховской трассы? Загруженностью? Так с утра или вечером на обуховской машин не меньше.

4 полоси проти 2, на око завантаженість рази у 2-3 вища. Але я навіть не про швидкість, я про те, що встановлюючи нерозумні обмеження, які ніхто не хоче, а навіть і не може виконувати (50 по столичці при існуючий швидкості потока тупо небезпечно), втрачається можливість контролю за допомогою знаків там, де він необхідний.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
старый писатель **
С нами с 04.07.2008

Re: швеція +50 кмч , 700 евро та мінус права [Re: keen]
      16 сентября 2025 в 08:18 Гілками

keen 16.09.2025 05:59 пишет:

4 полоси проти 2, на око завантаженість рази у 2-3 вища. Але я навіть не про швидкість, я про те, що встановлюючи нерозумні обмеження, які ніхто не хоче, а навіть і не може виконувати (50 по столичці при існуючий швидкості потока тупо небезпечно), втрачається можливість контролю за допомогою знаків там, де він необхідний.

Чи є в розвинених країнах подібні дороги з такими ж обмеженнями?

Дядя Сь **
42 года (23 года за рулем), Киев
С нами с 10.11.2002

Re: У Раді запропонували знизити поріг перевищення до 10 км [Re: XS1]
      16 сентября 2025 в 10:58 Гілками

XS1 15.09.2025 15:19 пишет:

Дурниці. Щоб вони працювали, як тут пишуть "на народ", то їх насамперед треба переглядати. І не по-совковому, коли всіх під одну лінійку урівнюють (як то узагальнення всіх обмежень по місту в залежності від білого/синього знаку на в'їзді), а в епоху, коли виготовлення знаків не чимось обтяжливим, диверсифікувати їх ледь не на кожній вулиці, як це робиться в багатьох більш розвинених країнах. І тоді не виникатиме питань, чому вузька вуличка (наприклад на Подолі) підпадає під те ж обмеження в ПДД, що і багатосмугова магістраль в тому ж місті.
Саме тому діюча модель +20 хоч якось зменшує недолугість окремих обмежень на той же ліміт 50 на окремих транспортних "артеріях" міста. Якби не боялися масово використовувати знаки 70, 80, 90, чи ж навіть вище, то і надбавки +20 не потрібно було б. Ну і без знаків 30 в окремих локаціях не обійтись, зрозуміло.

Ну головне "дурниці" написав і накидав.

А ті +20 реально контролюються?

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

Re: У Раді запропонували знизити поріг перевищення до 10 км [Re: Traveler]
      16 сентября 2025 в 11:33 Гілками

Traveler 16.09.2025 10:58 пишет:

XS1 15.09.2025 15:19 пишет:

Дурниці. Щоб вони працювали, як тут пишуть "на народ", то їх насамперед треба переглядати. І не по-совковому, коли всіх під одну лінійку урівнюють (як то узагальнення всіх обмежень по місту в залежності від білого/синього знаку на в'їзді), а в епоху, коли виготовлення знаків не чимось обтяжливим, диверсифікувати їх ледь не на кожній вулиці, як це робиться в багатьох більш розвинених країнах. І тоді не виникатиме питань, чому вузька вуличка (наприклад на Подолі) підпадає під те ж обмеження в ПДД, що і багатосмугова магістраль в тому ж місті.
Саме тому діюча модель +20 хоч якось зменшує недолугість окремих обмежень на той же ліміт 50 на окремих транспортних "артеріях" міста. Якби не боялися масово використовувати знаки 70, 80, 90, чи ж навіть вище, то і надбавки +20 не потрібно було б. Ну і без знаків 30 в окремих локаціях не обійтись, зрозуміло.

Ну головне "дурниці" написав і накидав.

А ті +20 реально контролюються?

Ох вже ці любителі тотального контролю (тобі вже в політичці не раз нагадували, де тебе цей тотальний контроль з відповідним примусом персонально так прижме, але незручних тем уникаєш).
В окремих місцях контролюються, причому не завжди стаціонарно, для цього є , але коли фундаментальний підхід діючої системи обмежень кривий, то бажати, щоб на цьому підході будувалася система тотального контролю і покарань - така ж сама дурниця. В окремих місцях - мазохізм.

Дядя Сь **
С нами с 10.11.2002

Re: У Раді запропонували знизити поріг перевищення до 10 км [Re: XS1]
      16 сентября 2025 в 11:36 Гілками

XS1 16.09.2025 11:33 пишет:

Ох вже ці любителі тотального контролю (тобі вже в політичці не раз нагадували, де тебе цей тотальний контроль з відповідним примусом персонально так прижме, але незручних тем уникаєш).
В окремих місцях контролюються, причому не завжди стаціонарно, для цього є , але коли фундаментальний підхід діючої системи обмежень кривий, то бажати, щоб на цьому підході будувалася система тотального контролю і покарань - така ж сама дурниця. В окремих місцях - мазохізм.

І знову набір тексту...

Де ти бачиш в сфері ПДР "тотальний контроль"? Хоч натяки на нього

Змінено Traveler (11:53 16/09/2025)

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

Re: У Раді запропонували знизити поріг перевищення до 10 км [Re: Traveler]
      16 сентября 2025 в 11:59 Гілками

Traveler 16.09.2025 11:36 пишет:

XS1 16.09.2025 11:33 пишет:

І знову набір тексту...

Де ти бачиш в сфері ПДР "тотальний контроль"? Хоч натяки на нього

Вчись читати тексти. Діюча зараз крива система обмежень його побудувати теж нездатна, але, як бачимо по темі, бажаючих вистачає побудувати таке на поточній системі обмежень "50 так 50" (с) з підняттям штрафів і т.д.

V.I.P *
27 лет за рулем, хутор Отрадный
С нами с 28.03.2007

Re: швеція +50 кмч , 700 евро та мінус права [Re: keen]
      16 сентября 2025 в 13:46 Гілками

keen 16.09.2025 05:59 пишет:

я про те, що встановлюючи нерозумні обмеження, які ніхто не хоче, а навіть і не може виконувати (50 по столичці при існуючий швидкості потока тупо небезпечно), втрачається можливість контролю за допомогою знаків там, де він необхідний.

У меня по этому поводу есть теория, что правила учитывают исключительно самый плохой вариант. Например, ограничения скорости часто задуманы так, чтобы ланос на лысой белоцерковской резине успел оттормозиться, или его на дуге не унесло с трассы.

Ну, или не в состоянии или не имеют желания учесть всех нюансов. К примеру, мой последний штраф за осевую. Я выехал из Дрогобыча в сторону Бореслава, там на выезде - глубокий спуск с аналогичным подьемом на другой сторне, меня поймали в начале спуска.
Нужна ли там осевая? Несомненно, потому что для встречников видимость крайне ограничена. Рисковал ли я чем-то, осуществляя обгон в этом месте? Ни разу, потому что для меня практически вся трасса была, как на ладони. Но таки нарушил, формально - да.
Я так понял, что у там постоянное место дислокации, потому что я не один такой xитрoжoпый, несомненно.

Так что я за то, чтобы всегда держать голову включенной, и строить свое поведение на анализе текущей дорожной обстановки - можно всегда ездить исключительно по правилам, и все равно наловить на приключений.

старый писатель **
С нами с 04.07.2008

16 сентября 2025 в 16:07 Гілками

boyko_s 16.09.2025 13:46 пишет:

У меня по этому поводу есть теория, что правила учитывают исключительно самый плохой вариант. Например, ограничения скорости часто задуманы так, чтобы ланос на лысой белоцерковской резине успел оттормозиться, или его на дуге не унесло с трассы.

Маю десь такі ж думки.

Хоча не так і легко в сучасних "паровозах-доганялках" зустріти ланос. І дозволь таким більшу швидкість - так все місто встане в "доганялках".

ExГазировщик **
62 года (23 года за рулем), Киев
С нами с 14.07.2003

Re: швеція +50 кмч , 700 евро та мінус права [Re: NiKOLeg]
      17 сентября 2025 в 10:20 Гілками

Шановний, я терплячий, але кожному терпінню може прийти кінець, тому дуже прошу: перш ніж щось писати видаючі це за мої (і дивлюсь вже не тільки) висловлювання або твердження - переконайтесь у своїй правті, бо наступного разу замість звичайного дописувича з'явится модератор.

NiKOLeg 15.09.2025 22:20 пишет:

В ответ на:

Це про яке "существо 150+" мова?

Вище в темі - які 150+ по місту і клали вони на обмеження.

А можна посилання на "150+ по місту і клали вони на обмеження", в темі згадується 150, але ні про яке "существо 150+" я нічого не знаходжу. Лише є умовне "существо":
kym 21.07.2025 21:29 пишет:

даже если везде поставить 10 км\час, все равно найдется существо, которое будет лететь 150 и устроит аварию

Поки такі є - не можна обмежувати\штрафувати інших.

Повна берхня, я ніколи такого не казав. В Україні існують діючі ПДР та КУПАП і я ніде і ніколи не казав про відміну існуючих правил/законів. Більш того, я не відношусь до ненаказуємих або безсметних, тому виконую ці правила із урахуванням ст.125 КУПАП (+20км/г).
В ответ на:

Де я таке писав? Вологі фантазії, чи пересмикування?

А що Ви в це вкладали?
В ответ на:

От тільки починати треба не з обмежень для плебсу, а з "закон однаковий для усіх".
От коли в нас не буде "Ну мама любит скорость" - от тоді можна подивитися на результат, а може і дійсно почухати репу на додаткові обмеження.

В це я вкладаю невідворотність покарання для всіх включаючи міністрів, депутатів та іньших можновладців та їх родичів, а не тільки звичайних людей і додумувати за мене нічого не треба!

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

Re: швеція +50 кмч , 700 евро та мінус права [Re: NiKOLeg]
      17 сентября 2025 в 14:37 Гілками

NiKOLeg 16.09.2025 16:07 пишет:

Хоча не так і легко в сучасних "паровозах-доганялках" зустріти ланос. І дозволь таким більшу швидкість - так все місто встане в "доганялках".

С чего вдруг?

На самом деле, самое большое заблуждение - это то, что что скорость в городе ограничивают для того, чтобы снизить число ДТП. У меня всегда возникает вопрос, когда читаю, что "причина пригоди - перевищення швидкості": как померяли скорость? Пальцем в небо?

Скорость, в первую очередь, ограничивают для того, чтобы уменьшить тяжесть последствий ДТП, потому что в формуле механического импульса скорость присутствует в виде квадрата.

А город, чаще всего, стоит не потому, что "превышают", а потому, что что, во-первых, "втыкают", во-вторых, не выдерживают адекватные дистанцию и интервал, и, в-третьих, пытаются "проскочить", плохо учитывая возможности своего авто, и скорость к этому всему имеет весьма опосредованное отношение.

Змінено boyko_s (15:59 17/09/2025)

Дядя Сь **
С нами с 10.11.2002

17 сентября 2025 в 16:05 Гілками

boyko_s 17.09.2025 14:37 пишет:

На самом деле, самое большое заблуждение - это то, что что скорость в городе ограничивают для того, чтобы снизить число ДТП. У меня всегда возникает вопрос, когда читаю, что "причина пригоди - перевищення швидкості": как померяли скорость? Пальцем в небо?

Скорость, в первую очередь, ограничивают для того, чтобы уменьшить тяжесть последствий ДТП, потому что в формуле механического импульса скорость присутствует в виде квадрата.

А нічого, що частина ДТП просто б не відбулась, якби не суттєве перевищення швидкості

http://youtu.be/TIy1f4C3pMk

Глянь на багажник авто, яке наздогнали

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

Re: швеція +50 кмч , 700 евро та мінус права [Re: Traveler]
      17 сентября 2025 в 16:21 Гілками

Traveler 17.09.2025 16:05 пишет:

А нічого, що частина ДТП просто б не відбулась, якби не суттєве перевищення швидкості

Яка частина, в процентах?

А там, судя по видео, разве не гололед был? Обычная мокрая дорога так не отсвечивает.

Змінено boyko_s (16:23 17/09/2025)

ExГазировщик **
62 года (23 года за рулем), Киев
С нами с 14.07.2003

Re: швеція +50 кмч , 700 евро та мінус права [Re: Traveler]
      17 сентября 2025 в 16:45 Гілками

0. Дла особо одарованих, які вважають, що я виправдовую порушників швидкості: значне перевищення швидкості - то зло, а на слизький дорозі - зло подвійне.
Але...
1. А як ти визначив "суттєве перевищення швидкості"? Навіть у назві ролику "закрутило на скользкой дороге" і тільки у каментарі єксперда:
В ответ на:

@Tigrunyara07 4 роки тому
с хорошей скоростью летело одно авто, что у другого багажник залез почти на передние сидения. Но нет, это не скорость виновата, это сколькие дороги...

2. Я не бачу (на відео) там догонялок і не знаю що там сталось, може і догонялки, може і значне перевищення, але я бачу як обидва авто б'ються задками у відбійник і пошкоджений форестер має удар саме у кут задка і скоріш навіть сбоку ніж с заду. Тож як на мене то або удар у відбійник, або якщо це удар від другого вато - то скоріш за все вже після того як закрутило, тобто водій одного авто не впорався з керуванням на слизький дорозі і його почало крутити і вже у "дрифті" він вдарив іньше авто. Подробиць малувато для експердних висновків.

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

Re: швеція +50 кмч , 700 евро та мінус права [Re: Amateur]
      17 сентября 2025 в 17:25 Гілками

Amateur 17.09.2025 16:45 пишет:

2. Я не бачу (на відео) там догонялок і не знаю що там сталось, може і догонялки, може і значне перевищення, але я бачу як обидва авто б'ються задками у відбійник і пошкоджений форестер має удар саме у кут задка і скоріш навіть сбоку ніж с заду.

При гололеде там хватило бы и разрешенных 50 км/ч. Именно поэтому я и говорю, что надо всегда анализировать дорожную ситуацию, и уже исходя из нее, определять свое поведение.
Я помню, как лет 14-15 назад, я поздней осенью, ехал из Фастова до Мытницы, температура была в районе -0, и моросил очень мелкий дождь, почти туман. Он оседал на трассу, и моментально превращался в идеальный каток. Надо было быть крайне осторожным, малейшее резкое движение, и ты в кювете, наблюдал таких тогда много. Каких тогда разрешенных 90 км/ч?!. 30-40, и не отсвечиваешь.

Что характерно, к верху клёсами тогда больше всего "Прадо" в кюветах лежало - дурни даже не задумывались, что рамник, с высоким центром тяжести, и раскачивающейся на сайлентблоках кабиной, в плане устойчивости - кандидат № 1 на вылет из трассы.

Супер писатель! **
С нами с 31.10.2013

17 сентября 2025 в 17:45 Гілками

Ви вважаєте цієї причини не достатньо для обмеження швидкості ?

С нами с 03.09.2001

17 сентября 2025 в 18:42 Гілками

З прямим кутом переплутав.
В формулі імпульсу швидкість як раз фігурує в першому ступені.
В другому ступені швидкість фігурує в формулі кінетичної енергії.

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

Re: швеція +50 кмч , 700 евро та мінус права [Re: Drunkard]
      17 сентября 2025 в 21:54 Гілками

Drunkard 17.09.2025 18:42 пишет:

З прямим кутом переплутав.
В формулі імпульсу швидкість як раз фігурує в першому ступені.
В другому ступені швидкість фігурує в формулі кінетичної енергії.

Точно!

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

Re: швеція +50 кмч , 700 евро та мінус права [Re: Пеший]
      17 сентября 2025 в 22:00 Гілками

Пеший 17.09.2025 17:45 пишет:

Ви вважаєте цієї причини не достатньо для обмеження швидкості ?

Вважаю, що треба перестати вважати перевищення основною причиною всіх ДТП. Якщо всі почнуть їздити виключно с дозволеною швидкістю, кількість ДТП не стане набагато меньшою. Кількість резонансних ДТП, з критичними наслідками, скоріш за все зменшиться, але на всю статистику це особо не вплине.

Дядя Сь **
С нами с 10.11.2002

17 сентября 2025 в 22:26 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

1. А як ти визначив "суттєве перевищення швидкості"? Навіть у назві ролику "закрутило на скользкой дороге" і тільки у каментарі єксперда:

Ви точно дивились відео???

Кадр 1 - авто, що попереду.
Кадр 2 - авто, що було позаду
Кадр 3 - це скрін за долі секунди до удару - обидві пари фар світять вперед

Тут треба якийсь зашкалюючий рівень інтелекту мати, щоб оцінити пошкодження, прикинути різницю швидкостей і побачити, що це чітко догонялки? І закрутило авто вже після удару?

Можете подивитись відео на 1/4 від стандартної швидкості

Ви точно дивились відео.

Дядя Сь **
С нами с 10.11.2002

17 сентября 2025 в 22:30 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

але я бачу як обидва авто б'ються задками у відбійник і пошкоджений форестер має удар саме у кут задка і скоріш навіть сбоку ніж с заду.

Спобуй подивиись відео на четверті від нормальної швидкості.

Тут чітко видно, що авто, яке було попереду найбільш сильний удар об відбійник робить передньою частиною.

P.S При повільному перегляді навіть зародок думки, що переднє авто могло отримати таке пошкодження задньої частини об відбійник зникають.

Спобуй подивиись відео на четверті від нормальної швидкості.Тут чітко видно, що авто, яке було попереду найбільш сильний удар об відбійник робить передньою частиною

Змінено Traveler (22:33 17/09/2025)

Autoua.netФорумAutoua форум
Додаткова інформація
0 користувачів і 170 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, moderator, Amateur 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 6021

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія