як на мене, то в місті +10 в принципі норм. а от на трасі вже як би не дуже. треба як в турції - відсоток від дозволеної швидкості на тому ж Харків-Київ поза межами населених пунктів можна було б робити 130+10% аж бігом.
Amateur 25.09.2025 21:19 пишет: Заможним та владним по барабану на ті суми штрафів, то вже переросло на принцип чи що до штрафів, чи що до винності у ДТП, або взагалі у провині перед законом, тому в них вже у крові інстинкт - відмазуватись від усього, чи то штраф навіть у 170Грн, чи то будь яке порушення закону і сума відмазки не має значення, навіть якщо вона на порядок вища за сам штраф. А маючи "привілеї" вони і їздять забив на ПДР - каста недоторканних.
Мені і інше розказували. В БЧЖ пачка купюр по 20грн. Відкривається трохи вікно, просовується купюра ДАІшнику і їдуть далі.
В ответ на: "обмежувати\штрафувати треба, от тільки починати треба не з обмежень для плебсу - тобто збільшувати штрафи або ще більше знижувати дозволені ліміти, а з рівності усіх перед законом"
Ок, най буде - обмежимся збільшенням штрафів і зменшенням дозволених лімітів.
В ответ на: фраза "починати треба не з обмежень для плебсу" то не означає відміну покарання для усіх, а означає, що треба наводити порядок у загальній відповідальності, бо в нас "усі рівні перед законом, але є рівніші", от коли з цієї фрази зникне друга частина - от тоді і можна буде дивитись на результат і думати: "а чи потрібні додаткові обмеження".
1) Я вже раз питав - а на які такі результати Ви очікуєте? Для прикладу щось...
2) На скільки камери автоматичної фіксації(КАФ) відповідають Вашим уявам про невідворотність покарання(в сенсі касти недоторканих)?
3) Зменшення лімітів. Це про з 60 до 50? Як в розвинених країнах. А як у них з недоторканістю?
4) Збільшення штрафів. Яка функція суми штрафу? Чи є звязок з сумою штрафу? Щоб легше було відповідати - трохи накидав цитат з топіку.
В ответ на: +30 км/год в місті це вже кримінальна відповідальність
В ответ на: Отой "добродій" який у густонаселенному районі несеться більше сотні одразу поїде 60, чи 90?
В ответ на: Проблема не у тому, що "швеція +50 кмч , 700 евро та мінус права", а у тому, що у Швеції оштрафують і депутата, і міністра, і я вже не кажу про крутих бізнесменів, а в нас як звичайно: "всі рівні перед законом, але є рівніші!"
Проблема в тому, що в Швеції при таких штрафах НЕ прилетить в місті +100, а в нас з нашими штрафами тільки лови.
В ответ на: Тому і рівень смертності від ДТП у Німеччині десь у три рази меншій, ніж в Україні, оскільки перевищення безпечної та встановленої швидкості руху - основна причина ДТП.
В ответ на: Що буде з сміливцями, якщо вони впіймають "джек-пот" у вигляді поліцейського радару? 1) Авто залишиться нерухомим та поїде до штрафмайданчика на евакуаторі коштом власника авто. Залежно від віддаленості це може бути 200-300-500-700 CAD (по місцевим локаціям). 2) Авто житиме на майданчику впродовж 7 днів (читав що у Торонто може й 30 днів). Платно (розцінки не знаю, може пару-трійку сотень). Добиратися на роботу стане просто фізично нічим. Значить втрачаєш роботу. Щонайменше тимчасово. Або катайся на таксі (дорого). 3) Водій отримає штраф. Для нашого бідного села це в основній масі 680-750 CAD. (у багатших місцинах за перевищення на 50+км може бути й 3.000-10.000 CAD , тому там наймають адвоката щоб присудили ближче до мінімума, тобто 3.000-5.000). 4) Водій отримає "великий червоний прапор" у свою історію і це завжди будуть бачити майже всі представники держави. 5) Страховий поліс стане коштувати замість 100 доларів на місяць вже 200 чи 300 (тому що водій "зальотчик" і несе за собою підвищені ризики). Якщо десь у Торонто, то там ще вище. 6) З місця зупинки (на трасі) до місця призначення водій поїде на таксі власним коштом (300-400-500 CAD).
Повністю підтримую. І досвід розвинених країн це підтверджує:
В ответ на: але те, що штрафи мають бути дуже високі, непомірно високі - я тепер хотів би (звісно, якщо це буде виписуватися законно). та і не тільки за швидкість
У Вас принципово інше оцінювання?
В ответ на: "закон однаковий для всіх", навіть для можновладців. Але їх дуже мало на дорозі.
Ну і "Пока Ахмєтов не сидить":
В ответ на: Зрозуміло, це дуже трудно, але всєобщая справєдлівость-равєнство-братство, і безпека на дорогах - істотно різні цілі/задачі. З істотно різними методами і засобами досягнення.
в давні часи, коли 10-20 грн закривали очі гаїшнику, мене це влаштовувало. але коли вони підняли штрафи та почали закручувати гайки, я встав у позу і жодного разу не платив "на карман".
26 квітня 2024 року в Броварах посадовець райдержадміністрації Київщини, перебуваючи за кермом автомобіля, проїхав перехрестя на заборонений сигнал світлофора, виїхав на узбіччя та скоїв наїзд на пішоходів. У крові 2.31 проміле алкоголю.
Одразу після аварії Майбоженка затримали, прокуратура оголосила підозру за ч.2 ст.286-1 ККУ (порушення ПДР у стані сп’яніння, що спричинило тяжкі наслідки). Потерпілі (мати з дитиною та двоє чоловіків) отримали тяжкі та середні тілесні ушкодження, двоє перебували у реанімації.
Суд обрав запобіжний захід — тримання під вартою без альтернативи застави.
У 2025 році з’явилися повідомлення, що вирок, який викликав обурення суспільства, було скасовано, і справу призначено до нового розгляду.Суд затвердив угоду про примирення між обвинуваченим та потерпілими. Застосував ст. 69 ККУ (призначення більш м’якого покарання, ніж передбачено законом).
Покарання: штраф 34 000 грн позбавлення права керувати авто на 3 роки Автомобіль Volvo, вилучений після ДТП, постановили повернути Майбоженку
Київська обласна прокуратура подала апеляцію, вважаючи вирок надто м’яким і таким, що не відповідає тяжкості злочину (ч.2 ст.286-1 ККУ передбачає до 8 років ув’язнення). Київський апеляційний суд у квітні 2025 року задовольнив скаргу прокурора й постановив призначити новий розгляд у суді першої інстанції, суд триває.....
DimonDSV 28.09.2025 10:10 пишет: в давні часи, коли 10-20 грн закривали очі гаїшнику, мене це влаштовувало. але коли вони підняли штрафи та почали закручувати гайки, я встав у позу і жодного разу не платив "на карман".
То це ще не встиг у Вас закріпитись
В ответ на: у крові інстинкт - відмазуватись від усього
alexkit 29.09.2025 07:56 пишет: Мы хоть успели пожить когда 10грн решали))) представляю летом по Победе 59 км/час, ну не ид....ы))
ну коли було "по 10 грн" то стояли кругом. і на берестейському. одного разу 3 екіпажі нарахував. на вʼїзді до Житомира мінімум два екіпажі. зараз пусто. настільки рідко, що люди розучилися "моргати".
Вот чего я не могу понять, так это почему так народу не ймется, с какой скоростью ездят другие люди? Ладно, бывают "короли дорог", которым главное не реально ехать быстро, а поиснуть на , и согнать с полосы, сам этих не люблю, таких реально отстреливать надо.
boyko_s 29.09.2025 18:29 пишет: Вот чего я не могу понять, так это почему так народу не ймется, с какой скоростью ездят другие люди? Ладно, бывают "короли дорог", которым главное не реально ехать быстро, а поиснуть на , и согнать с полосы, сам этих не люблю, таких реально отстреливать надо.
В одному ж пості в сусідніх реченнях заявляє про необхідність відстрелювати тих, хто йому не подобається, і вже навіть не дивно, що клепки в голові не вистачає зрозуміти, коли відносно його поведінки хтось бажає зробити якогось виду рестрикційні дії. Не дивуйся тоді, коли і тебе будуть публічно бажати розстріляти за будь-що.
boyko_s 29.09.2025 18:29 пишет: Вот чего я не могу понять, так это почему так народу не ймется, с какой скоростью ездят другие люди? Ладно, бывают "короли дорог", которым главное не реально ехать быстро, а поиснуть на , и согнать с полосы, сам этих не люблю, таких реально отстреливать надо.
В одному ж пості в сусідніх реченнях заявляє про необхідність відстрелювати тих, хто йому не подобається, і вже навіть не дивно, що клепки в голові не вистачає зрозуміти, коли відносно його поведінки хтось бажає зробити якогось виду рестрикційні дії. Не дивуйся тоді, коли і тебе будуть публічно бажати розстріляти за будь-що.
А Вам не кажется, что, если, в первом случае человек, в принципе, никому не мешая, просто едет с комфортной для себя скоростью, а во втором, пытаясь согнать кого-то с полосы, катастрофически нарушает безопасную дистанцию, то это таки две большие разницы? Или Вы сами из таких? Для меня на трассе существует два крайних варианта козлов: первый из серии "разбежались все, я тут еду", вторые - принципиально едут "паправилам" в левой полосе при свободной правой, никому не уступая. И первые и вторые плевать хотели на окружающих.
А Вам не кажется, что, если, в первом случае человек, в принципе, никому не мешая, просто едет с комфортной для себя скоростью, а во втором, пытаясь согнать кого-то с полосы, катастрофически нарушает безопасную дистанцию, то это таки две большие разницы? Или Вы сами из таких? Для меня на трассе существует два крайних варианта козлов: первый из серии "разбежались все, я тут еду", вторые - принципиально едут "паправилам" в левой полосе при свободной правой, никому не уступая. И первые и вторые плевать хотели на окружающих.
З чого ти взяв, що "нікому нє мєшая"? Ось заважає цей "чілавєк" комусь так само, що на форумі написали, що його "отстрєлівать надо", та і все, стріляємо. Чим відрізняється порушення швидкісного режиму від недотримання безпечної дистанції, не підкажеш там за КУАП? Та і байдуже всім решті, хто там у тебе козли, решта самі для себе вирішують, кого в цю категорію записують, ну і не дивуйся, коли персонально ти фігуруєш у когось у списку козлів на відстріл. Був такий старий анекдот з завершенням: "а нас то за што?(с), так прямо показова аналогія.
NiKOLeg 27.09.2025 21:16 пишет: Мені і інше розказували. В БЧЖ пачка купюр по 20грн. Відкривається трохи вікно, просовується купюра ДАІшнику і їдуть далі.
Брєд. Навіть коментувати не буду.
В ответ на: "обмежувати\штрафувати треба, от тільки починати треба не з обмежень для плебсу - тобто збільшувати штрафи або ще більше знижувати дозволені ліміти, а з рівності усіх перед законом"
NiKOLeg 27.09.2025 21:16 пишет: Ок, най буде - обмежимся збільшенням штрафів і зменшенням дозволених лімітів.
Отут знов повинен з'явитися модератор та виписати ще одну жовту картку? Типове пересмикування, бо ви знов намагаєтесь "погодитися наче із моїми словами", хоча я такого не казав. Обережніше, бо терпець у модератора не залізний.
NiKOLeg 27.09.2025 21:16 пишет: 1) Я вже раз питав - а на які такі результати Ви очікуєте? Для прикладу щось...
Спробую ще раз іньшими словами: Коли зникнуть "недоторкані" і всіх почнуть наказувати незалежно від статусу і кількості грошей - зникне приклад для "доторканих" що "так теж можна". От тоді вже можна дивитися на результат і думати, а чи треба "збільшувати штрафи або ще більше знижувати дозволені ліміти". Порівняйте відповідальність за дачу хабаря, та за отримання хабаря представником держави (копом у нашому випадку), чи не дивує такий перекос? А чому воно так? А чи у Швеції те ж так? А чому?
Відповів? Я б теж хотів би отримати відповіді: Скільки вам років? Який маєте авто? Який загальний стаж керування авто?
NiKOLeg 27.09.2025 21:16 пишет: 2) На скільки камери автоматичної фіксації(КАФ) відповідають Вашим уявам про невідворотність покарання(в сенсі касти недоторканих)?
Камери автоматичної фіксації ніщо з декількох причин: - Через декілька тижнів тільки лінивий не буде знати де встановлена чергова камера. - Потік перед камерою знижує швидкість навіть зараз і не до дозволена +наркомовські, а здебільшого до дозволеної, спробуй наприклад вдень порушити на Набережном шосе перед Поштовою.. Навіть на трасах де камери налаштовані на 132кмг усі літуни стають "дуже чемними і законослухняними" і їдуть навіть не 110кмг по ПДР, а 90кмг. - і може я тебе здивую але камера розпізнавши номер навіть не зафіксує порушення, якщо номер у т.з. білому списку. - а може здивую ще більше, бо навіть зафіксоване порушення може бути видалено з бази.
NiKOLeg 27.09.2025 21:16 пишет: 3) Зменшення лімітів. Це про з 60 до 50? Як в розвинених країнах. А як у них з недоторканістю?
з 60 до 50 - це вже вимоги ЄС, і отут якщо ми крокуємо до європи - вибору нема. А от зменьшення "наркомовських" з +20 до +10 - то вже іньше питання. З приводу недоторканих вже писав, саме у розвинених країнах штраф сплатить навіть міністр і в нього навіть думки не виникне якось відмазуватись, бо тамошне суспільство може і не зрозуміти. Більш того тамошні можновладці взагалі іздять дуже обережно, бо якщо на міністрі буде багато штрафів то у розвиненому суспільстві виникне питання "а чи гідна ця людина займати цей піст".
NiKOLeg 27.09.2025 21:16 пишет: 4) Збільшення штрафів. Яка функція суми штрафу? Чи є звязок з сумою штрафу? Щоб легше було відповідати - трохи накидав цитат з топіку.
По-перше, якщо когось цитуєш - зберігай автора цитати. Функція штрафу - покарання, покарання має бути чутливим, але не фатальним та відповідати тяжкості порушення, саме тому у деяких розвинених країнах сума штрафу обраховується від доходу. В нас покищо штраф сплачують всі однаковий і якщо для заможної людини штраф раз на місяць скажемо у 1000Грн то навіть не є боляче, то от для умовного Миколи з закинутого села це може стати фатальним, бо на ці 1000Грн він не заготовить сіно для корови - це виключно приклад, але от нажаль попередні роки діяльності наших ДАІ а потім поліції кажуть про те, що на суттєві "побори" (навіть не на офіційні штрафи) розводять саме микол з села, бо їх простіше "розвести". Зараз у країні трохи іньші обставини і копи зайняти іньшими справами, нема в них планів по штрафах. Але ж я ще сподіваюсь пожити у мирній Україні.
Ну і з приводу:
NiKOLeg 27.09.2025 21:16 пишет: Проблема в тому, що в Швеції при таких штрафах НЕ прилетить в місті +100, а в нас з нашими штрафами тільки лови.
Мене дійсно іноді дивують деякі ситуації на дорогах (я не про зараз, а про мирні часи), наприклад штурм Бориспіля у мирну п'ятницю, після білого знаку на обочині утворюється третій ряд, на ВОГ стоїть екіпаж і ... всі вільно проїзжають. Бажана, виїзд з Києва, фури у 3-му чи навіть у 4-му ряді, а на перетині кола знов екіпаж , який нікого не чипає. Чим стимульовані екіпажі заправляти та ремонтувати партульні авто за "власні" гроші? Може в них стимул регулярно поповнювати бюджет країни? Ні? А який бюджет? Ви можете уявити собі таке у Швеції? А чому таке норма в Україні?
Amateur 30.09.2025 08:59 пишет: Чим стимульовані екіпажі заправляти та ремонтувати партульні авто за "власні" гроші?
Не буду стверджувати як зараз... Але я в свій час отримував в главку на підрозділ саме ВОГівскі талони. Так само і з ремонтом - раніе на автобазі ремонтували самі авто, але то були УАЗики та ТАЗики. Зараз ніхто це не робить - на авторизоване виробником їздять. Але щоб не чекати місяць запчастини по "тендерній" вартості - хто вболіває за службу трохи доплачує і роблять по комерційним цінам. Державний долбоєбізм в цій сфері як був, так і залишився, тому що структури автохозяйст залишилися ще з тих часів. І їм ти нічого не зробиш - 90% там неатестовані співробітники.