autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Чи реально купити справжню Оливкову олію в Україні? (10/10)

Шкодоволгный Вазотавр *
55 лет (34 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

Re: Чи реально купити справжню Оливкову олію в Україні? [Re: nickka]
      13 августа 2026 в 12:25 Гілками

nickka 13.08.2026 11:31 пишет:

andrey_spec 13.08.2026 10:04 пишет:

Ну вибачайте панове, не з одного, а трьох цехів, виявляється на підробках вузька спеціалізація. Чи може тут є люди, які купляють оливкову олію в зелених залізних банках на вуличних ярмарках як справжню?

А не на вуличних? В тій же розетці є вибір залізних літрових банок різних кольорів.

Ну як мінімум як заявляють виробники перший віджим не пакується в залізо апріорі.
Тому може і не підробка, але якість там дійсно не преміум. Може для готування в великих обсягах і може бути... Але для себе я-б точно не брав

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
продавець овочів **
Таращанський р-н
С нами с 11.04.2006

Re: Чи реально купити справжню Оливкову олію в Україні? [Re: kkk_GAZ240]
      13 августа 2026 в 12:32 Гілками

kkk_GAZ240 13.08.2026 12:25 пишет:

Ну як мінімум як заявляють виробники перший віджим не пакується в залізо апріорі.
Тому може і не підробка, але якість там дійсно не преміум. Може для готування в великих обсягах і може бути... Але для себе я-б точно не брав

перший може і не пакується, хоч чомусь за бугром 5л каністри є з екстра вірджин.
Я цікавлюся ось для маринування чи смаження годиться ота олія з залізних банок? Я зараз або помас використовую, якщо акція, або в маленьких мережевих магазинчиках типу петриківки купую оливкову олію для маринування та смаження.

Шкодоволгный Вазотавр *
С нами с 06.07.2001

13 августа 2026 в 12:44 Гілками

nickka 13.08.2026 12:32 пишет:

перший може і не пакується, хоч чомусь за бугром 5л каністри є з екстра вірджин.
Я цікавлюся ось для маринування чи смаження годиться ота олія з залізних банок? Я зараз або помас використовую, якщо акція, або в маленьких мережевих магазинчиках типу петриківки купую оливкову олію для маринування та смаження.

Ну не знаю. А хіба за бугром не можуть підробки продавати?
Блюда де мені треба готувати на оливковій олії та на салати мені на рік пару літрів вистачає.

Куди ти її стільки викоористовуєш? Заміняти нею в повсякденні соняшникову не радять

Супер писатель! ***
28 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2008

Re: Чи реально купити справжню Оливкову олію в Україні? [Re: Rucha]
      13 августа 2026 в 12:52 Гілками

Rucha 13.08.2026 10:58 пишет:

andrey_spec 13.08.2026 10:04 пишет:

Ну вибачайте панове, не з одного, а трьох цехів, виявляється на підробках вузька спеціалізація. Чи може тут є люди, які купляють оливкову олію в зелених залізних банках на вуличних ярмарках як справжню?

Питання не про залізні банки, а про те що на ринку в євро-магазинах все підробка. Це було ваше твердження. В мене питання - звідки така інформація?

Боже упаси мені стверджувати, що в євро-магазинах все підробка. Я вірю, що десь у Львові чи Луцьку торгують з бусика нормальним польським товаром, і це видно по асортименту. Просто от фз де у вас в Києві базар і на ньому "євро-магазини". Троя чи Оболонь? Біля мене ще до війни був тільки вуличний ярмарок раз в тиждень, на якому "євро-магазин" - це дерев'яний стіл з явним фальсифікатом у великих залізних банках. Ось приклад масштабу підробок в той же Італії: "У період 2018–2019 років в рамках спільної операції італійських карабінерів (NAS) та Європолу було викрито мережу з Апулії, яка щотижня переправляла вантажівками до Німеччини понад 23 000 літрів підробленої олії, реалізувавши загалом понад 1 мільйон літрів (1000 тонн) фальсифікату на рік. Злочинці скуповували соняшникову олію за ціною близько 1 євро за літр, фарбували її хлорофілом і бета-каротином під вигляд Extra Virgin та збували німецьким ресторанам і магазинам по 5–8 євро за літр, що приносило угрупованню від 8 до 10 мільйонів євро чистого прибутку щорічно до моменту затримання понад 20 учасників схеми." Нібито масштаб невеликий - фура на тиждень, але якби фальсифікатори змогли б продати такі обсяги в Україну, а не в Німеччину, то це б становило 25% усього нашого офіційного імпорту оливкової олії, або відсотків 40% офіційного імпорту оливкової олії з Італії. Далі дискутуйте самі, бо експертиза з хроматографією, яка точно скаже, що там в євро-магазині продається, нібито коштує в середньому 15к грн, а все інше - позанаукові припущення.

Шкодоволгный Вазотавр *
С нами с 06.07.2001

Re: Чи реально купити справжню Оливкову олію в Україні? [Re: andrey_spec]
      13 августа 2026 в 13:01 Гілками

Ну я іноді тарюсь тут https://zfc.in.ua/olyvky-ta-olyvkova-oliia/
наче самі завозять

Достоевский *
Киев
С нами с 08.06.2013

Re: Чи реально купити справжню Оливкову олію в Україні? [Re: andrey_spec]
      13 августа 2026 в 13:13 Гілками

andrey_spec 13.08.2026 12:52 пишет:

Просто от фз де у вас в Києві базар і на ньому "євро-магазини". Троя чи Оболонь?

Заїдьте на Столичний Ринок - будете сильно здивовані кількістю таких магазинів (там окремий павілйон для них) та асортиментом в тих магазинах.

andrey_spec 13.08.2026 12:52 пишет:

Біля мене ще до війни був тільки вуличний ярмарок раз в тиждень, на якому "євро-магазин" - це дерев'яний стіл з явним фальсифікатом у великих залізних банках.

Ну це класика - робити висновки за всі магазини по якомусь магазину з дерев'яним столом.

Змінено Rucha (13:13 13/08/2026)

продавець овочів **
Таращанський р-н
С нами с 11.04.2006

13 августа 2026 в 16:45 Гілками

kkk_GAZ240 13.08.2026 12:44 пишет:

Куди ти її стільки викоористовуєш? Заміняти нею в повсякденні соняшникову не радять

салати тільки оливковою заправляю. Два салата на день заправив ось і витрата. Що таке заміняти соняшникову? Для маринування соняшникова таке собі, смажимо здебільшого на соняшниковій або на топленому маслі.

СуперСтар ***
30 лет за рулем, Киев
С нами с 19.02.2008

13 августа 2026 в 16:58 Гілками

Костя, особисто на Закінтосі (Гр.) на зовсім місцевій маслобойні купував олію саме в жесті.
Не з під пресу (бо сезон оливи - це жовтень-січень). і ясно що туди напхати мона шозавгодно, перевірити не зможу. Але якось такось.

Шкодоволгный Вазотавр *
С нами с 06.07.2001

Re: Чи реально купити справжню Оливкову олію в Україні? [Re: Allodin]
      13 августа 2026 в 23:20 Гілками

Allodin 13.08.2026 16:58 пишет:

Костя, особисто на Закінтосі (Гр.) на зовсім місцевій маслобойні купував олію саме в жесті.
Не з під пресу (бо сезон оливи - це жовтень-січень). і ясно що туди напхати мона шозавгодно, перевірити не зможу. Але якось такось.

Ну ХЗ тут ми такі "гурмани"...

IesuiT *
43 года (18 лет за рулем), Киев
С нами с 24.10.2008

14 августа 2026 в 08:03 Гілками

nickka 13.08.2026 16:45 пишет:

салати тільки оливковою заправляю.

Декілька заходів було, гірко і не смачно мені. Можливо потрібно привикнути, але поки не вдалося.

продавець овочів **
Таращанський р-н
С нами с 11.04.2006

Re: Чи реально купити справжню Оливкову олію в Україні? [Re: juiT]
      14 августа 2026 в 09:57 Гілками

juiT 14.08.2026 08:03 пишет:

Декілька заходів було, гірко і не смачно мені. Можливо потрібно привикнути, але поки не вдалося.

вона буває різна. Ось ця моніні що тут описують, вона найбільш нейтральна, на мою думку, з масових марок. Справжня, куплена "там" має виражений смак і може бути і гіркою, і кислою доки не звикнеш.

Водитель троллейбуса **
20 лет за рулем, Киев
С нами с 14.07.2006

14 августа 2026 в 12:22 Гілками

kkk_GAZ240 13.08.2026 12:44 пишет:

салати тільки оливковою заправляю. Два салата на день заправив ось і витрата. Що таке заміняти соняшникову? Для маринування соняшникова таке собі, смажимо здебільшого на соняшниковій або на топленому маслі.

І я так само. На салати багато оливкової олії йде. І на маринування.
Смажу на топленому у більшості випадків.

Водитель троллейбуса **
20 лет за рулем, Киев
С нами с 14.07.2006

Re: Чи реально купити справжню Оливкову олію в Україні? [Re: juiT]
      14 августа 2026 в 12:36 Гілками

Виключно звичка. Спочатку додавай максимально нейтральне і потроху.

IesuiT *
43 года (18 лет за рулем), Киев
С нами с 24.10.2008

14 августа 2026 в 12:53 Гілками

nickka 14.08.2026 09:57 пишет:

вона буває різна. Ось ця моніні що тут описують, вона найбільш нейтральна, на мою думку, з масових марок. Справжня, куплена "там" має виражений смак і може бути і гіркою, і кислою доки не звикнеш.

Підробка смачна , натуральна оригінальна не подобається .

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
1 користувачів і 1798 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 12563

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія