Я не порівнюю. Ясно, що це 2 абсолютно різних по рівню і призначенню авто. Мокрі DSG класні коробки, питань немає. Сухі, загалом, вже також, але зчеплення раз на 80-100 все одно будь готовий міняти. Але ж я писав не про те класні вони чи ні, а що більше подобається. Гідротрансформатор подобається найбільше. Теоретично ще готовий купити гібридну планетарку від тойоти, але як же воно гидотно виє двигуном на розгоні Хіба якщо авто прям дуже сподобається, як от Lexus NX.
Але для мене це непотрібна опція.
Ну, якщо не користуватися, то опція, звісно, непотрібна. А от як спробуєш, то статус може раптово змінитися на "яка чудова фіча" або навіть на "як я жив без цього раніше?"
Я не порівнюю. Ясно, що це 2 абсолютно різних по рівню і призначенню авто. Мокрі DSG класні коробки, питань немає. Сухі, загалом, вже також, але зчеплення раз на 80-100 все одно будь готовий міняти. Але ж я писав не про те класні вони чи ні, а що більше подобається. Гідротрансформатор подобається найбільше. Теоретично ще готовий купити гібридну планетарку від тойоти, але як же воно гидотно виє двигуном на розгоні Хіба якщо авто прям дуже сподобається, як от Lexus NX.
я не їздив на zf але багато класичних автоматів завжди бісили затупами чого на варіаторі майже не буває (крім кікдауна яким я через це і не користувався, на поточному знов почав бо тут він дійсно працює на відміну від усіх попередніх), знов таки порівняти потужне авто на гт з овочем (бо всі вараторні авто зараз хіба до 180 коней максимум) таке собі 100 років тому їздив на rx350 з 3,5 з автоматом та декілька раз катався на мурано так само 3,5 але на варіку - ну взагалі не сказав би про якісь відмінності, мурано навіть трохи жвавіше стартував але для тих бобіків то було не настільки вже й важливо (хоч лексус й на пневмі був все одно там керованість бегемота)
От варіатор точно ні. Плюсів не бачу, мінусів повно. Вже краще робота.
От варіатор точно ні. Плюсів не бачу, мінусів повно. Вже краще робота.
Я навпаки, після варіатора тільки варік, або планетарка. Плавний розгін, ніяких дьорганій і затупів, їздиш як на електроавто, тільки двигун чутно і то при активному педалюванні. Єдине двигун зависає на високих обертах в момент обгону, і постійному динамічному пересуванні. Також не вистачає коней. Сцепи немає, маховика і мехатроніка немає. Повна заміна масла 5-6к з фільтром. Після останнього ТО почав дивитись в бік Королли на 2.0 варіаторі, на 170лс. Нажаль універсала немає, зато наче є хетчбек.
У мене вже достатньо давно є досить простий критерій підходить коробка для міста чи ні. Стоїш на невеликий підйом і рухаєшся зі швидкістю 1-2 км на годину, ледь-ледь, в режимі старт-стоп. Глухий затор на дружби народів в сторону Патона, як гарний приклад. Роботи, варіатори, механіка - все страждає однаково, це найгірший режим для них. Гідрачу - пофіг. Гібриду загалом також, бо на електротязі підкочуєшся. Електричкам зрозуміло.
ну не знаю, в мене варік на другому місці після електрички по плавності в заторах. Навіть гідрач був більш нервовим, щоправда я на більш-менш сучасних гідрачах не їздив. upd можливо від конструктиву варіка залежить, бо у субарівських лінеатроніків між двигуном та варіатором стоїть гідротрансформатор, який працює на низьких швидкостях.
У мене досвіду з Субару не надто багато, але і перевіряти за свої гроші бажання немає. Тут питання прагматичне. З жодним гідротрансформатором, на якому їздив, ніколи ніяких проблем не було. Був такий, що і на 250 тисячах жодного разу масло не міняли, все з ним ок було. Все завжди плавненько, зрозуміло, прогнозовано. Десь якісь можуть штовхатись трошки, як от у Мазди, але це прям треба підмічати. До всього іншого, так чи інакше, якісь питання були. Той же робот, загалом, ідеальна для мене коробка, бо найближче по відчуттям до механіки, але не треба дрочитись зі зчепленням. Але ж мова про місто, а значить затори, і тут всі недоліки лізуть назовні. Автомат хоч десь і повільніше, але з ним немає ось цих гойдалок від люблю до ненавиджу.
про надійність автомату питань нема, за деякими винятками це найкращий варіант. Я саме про плавність на низькій швидкості, бо мій досвід з автоматами і варіаторами в цій характеристиці ставить варіатор на перше місце, хоча в треба визнати, що це не чистий варіатор, а скоріш гібрид гідротрансформатора та варіатора і те що «найсучасніша» гідротрансформаторна коробка, що експлуатував хоч якось довго, 8ступка на опель корса попереднього покоління і вона дуже пиналася в заторах.
На CX-3 була ідеальна коробка, найкраще що я зустрічав в цьому класі. В парі з 2.0 був просто кайф. На CX-5 вона трохи по іншому працює, можливо інша модель, не розбирався. Але досі CX-3 вважаю кращим варіантом в цьому класі, жалко що їх більше не роблять.
На CX-3 була ідеальна коробка, найкраще що я зустрічав в цьому класі. В парі з 2.0 був просто кайф.
а у мазди свої коробки? самі роблять, чи сторонні типу аісіна ставлять?
У мене вже достатньо давно є досить простий критерій підходить коробка для міста чи ні. Стоїш на невеликий підйом і рухаєшся зі швидкістю 1-2 км на годину, ледь-ледь, в режимі старт-стоп. Глухий затор на дружби народів в сторону Патона, як гарний приклад. Роботи, варіатори, механіка - все страждає однаково, це найгірший режим для них. Гідрачу - пофіг. Гібриду загалом також, бо на електротязі підкочуєшся. Електричкам зрозуміло.
На нових варіках у Тойоти почали ставити 1 передачу. Звісно судити про надійність я не можу, але комфорт пересування на високому рівні. Люба коробка після варіка буде штовхатись. Проблема в іншому, дуже обмежена кількість виробників ставить автомат. Тому вибір не дуже великий.
На CX-3 була ідеальна коробка, найкраще що я зустрічав в цьому класі. В парі з 2.0 був просто кайф.
Деталей не знаю, але наче свої. Хоча не думаю, що з нуля самі зробили, точно хтось допомагав.
Деталей не знаю, але наче свої. Хоча не думаю, що з нуля самі зробили, точно хтось допомагав.
Мазда наче Айсін ставить скрізь, я не чув жодного разу про "свою" коробку.
...
В темі не розбирався, але поверхневе гугління привело на вікі, яка каже що давно все своє. І таки Mazda designed.
На нових варіках у Тойоти почали ставити 1 передачу.
точніше буде: "на нових варіках у Тойоти колись ставили 1 передачу" Зараз тойот негібридних немає...Тому немає і варіаторів...Ну я про королла/рав4.
На нових варіках у Тойоти почали ставити 1 передачу. Звісно судити про надійність я не можу, але комфорт пересування на високому рівні. Люба коробка після варіка буде штовхатись. Проблема в іншому, дуже обмежена кількість виробників ставить автомат. Тому вибір не дуже великий.
та вже давно у варіаторах перша передача - як в гт, тобто як раз на швидкостях 1-10км/год взагалі відмінностей нуль
...
а я якось жодного разу не чув що там айсін стоїть, хоча всім відомо про обмін технологіями між мазда-тойота )
...
а я якось жодного разу не чув що там айсін стоїть, хоча всім відомо про обмін технологіями між мазда-тойота )
Ну формально не Aisin, але по факту Aisin, зроблений згідно побажань Mazda. І це дійсно може бути набагато краще, ніж "чистий" Aisin. Бо я маю досвід 6AT на Опелі/Peugeot (Aisin) і зразу після нього 6AT VW (подібна історія - по залізу Aisin, але настройки і не тільки від VW). То перший - це дно, а другий - практично ідеальна трансмісія, навіть зважаючи на мою тягу до механіки. Основн фішка, яку зробив VW - це раннє блокування гідротрансорматора і тому немає оцього "актвного перемішування гімна в відрі" під акомпанемент високих обертів мотора... Почитав, що ніби Mazda зробила так само:
Особливість: Поєднує в собі найкращі риси класичного «автомата», варіатора (CVT) та робота (DCT). Має дуже раннє блокування гідротрансформатора (до 89% часу), що забезпечує прямий зв'язок як на «механіці» та економить пальне.