Aziz 16.06.2025 14:11 пишет: Думаю затонувати передні бічні вікна, бо в спеку не можна сісти на сидіння. Зв'язувався із одним СТО, то там одне вікно плівкою Llumar коштує 1600 грн
Бери тільки атермалку "прозору", інакше проклянеш все на світі.
В мене аналогічне питання, тільки РОЗТОНУВАТИ. Бо здається скло і так атермальне ( зеленувате).
В мене аналогічне питання, тільки РОЗТОНУВАТИ. Бо здається скло і так атермальне ( зеленувате).
Якщо тонувати 20 навіть поверх атермального зеленого скла, то все дуже навіть ок, в любу погоду і в любий час доби. От 15 на передніх бокових вже буде вночі трохи напружувати.
Якщо тонувати 20 навіть поверх атермального зеленого скла, то все дуже навіть ок, в любу погоду і в любий час доби. От 15 на передніх бокових вже буде вночі трохи напружувати.
Ну робив не я, тому не знаю. Тому я-б спочатку розтонував щоб подивитися. На Сузуке заодської атермалки вистачає.
ПС: на мерсах єто наверное что-то значит. 9 из 10ти в нуліну затоновані
Aziz 16.06.2025 14:11 пишет: Думаю затонувати передні бічні вікна, бо в спеку не можна сісти на сидіння. Зв'язувався із одним СТО, то там одне вікно плівкою Llumar коштує 1600 грн
я на попередньому авто клеїв 30 спереду, то все ок було, доки не настав блекаут. Тоді розтонував щоб нікого не збити (на поворотах майже нічого не видно було). На профільній машині скло не атермальне, тому стражданням немає меж. Хочу знов 30 і тільки llumar
Ну кому як. 20 відсотків світопропускання, плюс атермалка 70%. Ітог - 14% Я колись так затонував. Потім повертав направо у двори і вікно відкривав - нічого не видно вночи.
YSK 17.06.2025 14:03 пишет: А є в когось досвід використання LLumar AIR 80 чи 75 на лобовому? Реально зменшує нагрів і чи не заважає вночі при зустрічному світлі фар?
Відповім сам собі відгуком з інета: "И вот на данный момент я уже три месяца езжу в тонированной машине. Жары настоящей еще не было. Но в тонировке я уже успела разочароваться. Если коротко, то даже теперь, даже при температуре в 22 градуса в солнечную погоду без кондиционера ездить невозможно. Я думала, что так удасться сэкономить. Но ничего не вышло. Возможно атермальная пленка и задерживает все виды солнечных лучей, но только мне от этого не легче. Так же печет, так же пот в три ручья, так же без очков невозможно вести машину. Торпеда так же греется, а видеорегистратор, прикрепленный к переднему стеклу нагревается на солнце так, что руку обжигает.
Все говорят, что с атермальной пленкой в салоне становится заметно прохдаднее по сравнению с чистыми стеклами и со стеклами тонированныеми обычной пленкой. Возможно. Но разница эта настолько незаметна, что в следующий раз я бы деньги на нее тратить, наверное, не стала. 5% вместо 15% я бы выбрала точно. А вот на счет атермальной пленки у меня большие сомнения. Не стоит она своих денег. И уже если Llumar, лидер по производству качественной тонировки, так не впечатляет, то что уж говорить о более дешевых аналогах. "
навіть не знаю. Бо мій співробітник затонував собі все авто атермалкою і дуже задоволений, каже що сонце потрапляє на руку, але зовсім не пече і не гріє
Aziz 17.06.2025 14:51 пишет: навіть не знаю. Бо мій співробітник затонував собі все авто атермалкою і дуже задоволений, каже що сонце потрапляє на руку, але зовсім не пече і не гріє
Цікаво б провести реальні температурні заміри. Поставити 2 авто з атермалкою і без поряд і заміряти температуру панелі на обох. Це я до того, що у мене по заводу атермальне скло по кругу і через нього панель нагрівається також не слабо. Можливо менше, але так щоб взагалі ні то ні.
Aziz 17.06.2025 14:51 пишет: навіть не знаю. Бо мій співробітник затонував собі все авто атермалкою і дуже задоволений, каже що сонце потрапляє на руку, але зовсім не пече і не гріє
Цікаво б провести реальні температурні заміри. Поставити 2 авто з атермалкою і без поряд і заміряти температуру панелі на обох. Це я до того, що у мене по заводу атермальне скло по кругу і через нього панель нагрівається також не слабо. Можливо менше, але так щоб взагалі ні то ні.
В мене в Рено Еспейсі були класні атермальні вікна по кругу... Зараз в Форді Експлорері- звичайні. То я скажу так- різниця ДУЖЕ відчутна! Там я міг спокійно доторкнутися до торпедо, чи керма в спеку +33+35, сидіння теж більш-менш. В Форді зараз - можна реально обпектися
kkk_GAZ240 17.06.2025 15:59 пишет: Панель нагрівається через лобове скло. ВОНО НЕ ТОНУЄТЬСЯ - це заборонено безпекою дорожнього руху.
Я тонував лобове атермалкою 3М Crystalline 90 (90% світлопропускання) - то все ок. Виглядає достатньо прозоро, малопомітно, як заводська атермалка. Це досить типове рішення - лобове 90% пропускання, усі інші - 70% (3М). Все видно. Я ніяких недоліків не помітив.
kkk_GAZ240 17.06.2025 15:59 пишет: Панель нагрівається через лобове скло. ВОНО НЕ ТОНУЄТЬСЯ - це заборонено безпекою дорожнього руху.
Я тонував лобове атермалкою 3М Crystalline 90 (90% світлопропускання) - то все ок. Виглядає достатньо прозоро, малопомітно, як заводська атермалка. Це досить типове рішення - лобове 90% пропускання, усі інші - 70% (3М). Все видно. Я ніяких недоліків не помітив.