Якщо професійно обслуговувати ноутбук - зазвичай це включає і чистку завісів, а не продути аби як та обмазати все де треба і не треба дешевою пастою. То нічого не зламається. Іноді навіть можна відновити, правда пластик вже зазвичай розламаний в хлам і треба міняти або кришку або корито.
Я знаю, що можна дешевше взяти. Але бюджет вже узгоджений, то чого б не взяти щось дорожче. Та й хочеться щоб хоча б років 10-15 ноут протримався.
Помилково думати, що дорожче - це надійніше. Дуже часто між ціною та надійністю зворотня пропорція, оскільки за більшу ціну в ноутбуці більше гарячих компонентів. Це як купити Мерседес з повним фаршем з основною метою отримати надійність Якщо потрібна надійність, то треба шукати серед ноутбуків бізнес-серій основних виробників. Однак, в бізнес-серіях майже немає ноутбуків на 17", за певними дорогими виключеннями для дизайнерів, інженерів тощо.
Я знаю, що можна дешевше взяти. Але бюджет вже узгоджений, то чого б не взяти щось дорожче. Та й хочеться щоб хоча б років 10-15 ноут протримався.
Помилково думати, що дорожче - це надійніше. Дуже часто між ціною та надійністю зворотня пропорція, оскільки за більшу ціну в ноутбуці більше гарячих компонентів. Це як купити Мерседес з повним фаршем з основною метою отримати надійність Якщо потрібна надійність, то треба шукати серед ноутбуків бізнес-серій основних виробників. Однак, в бізнес-серіях майже немає ноутбуків на 17", за певними дорогими виключеннями для дизайнерів, інженерів тощо.
Оскільки мова про одного виробника НР, то надійність вважаю буде приблизо однакова. Різниця фактично в дорожчій версії (з того, що я бачу) в більш сучасному і більш свіжому процесорі, в обємі ССД, та (що для мене теж не на останнюму місці) в продавці/гарантії.
ІМХО. За таких вимог 30к - зависокий бюджет. Схожий ноут коштує від 22,7к - ось посилання https://hotline.ua/ua/computer-noutbuki-netbuki/hp-17-cp0009ua-black-423l3ea/. В даному випадку співвідношення "процесор - ціна" вже нормальне. Для заряджання треба щоб ноут підтримував Power delivery, і на Алі береться перехідник за пару баксів на Тайп-сі. Якість тих перехідників так собі, але й надійність звичайного роз'єму побільше, і навантаження він буде тримати краще.
Це старий ноут, лінійка 21 року, екранчик 250 ніт, таке собі ). Ті вище теж не фонтан, але хоч 300 ніт
В обох оперативки по 16 гіг, але в сучасному ноуті я вважаю 32 повинно бути. Докупити не проблема, але чогось на хотлайні пишуть максимальный об'єм пам'яті 16 ГБ... Раптом справді така лажа з розпаяними 2x8 GB планками пам'яті? ). Тоді нахєр такі ноути
4.
25999грн. Ноутбук HP 17-cn3022ua (9H8Q6EA) Процесор Intel® Core™ i5-1334U (максимальна частота з технологією Intel® Turbo Boost — 4,6 ГГц, 12 Мб кеш-пам’яті L3, 10 ядер, 12 потоків) Пам’ять 16 ГБ DDR4-3200 МТ/с (2 x 8 ГБ) (Швидкість обміну даними до 3200 МТ/с.) Внутрішнє сховище Твердотілий накопичувач, 1 ТБ (M.2, PCIe® NVMe™) Дисплей Діагональ 17,3 дюйма, роздільна здатність FHD (1920 x 1080), IPS-матриця, антиблікове покриття, яскравість 250 кд/м2, колірне охоплення NTSC 45 % Бездротовий Плата бездротового зв’язку Realtek Wi-Fi 6 (1x1) і Bluetooth® 5.3 (Modern Standby (Connected); Підтримка MU-MIMO; Підтримка технології Miracast®) Порти 1 порт USB Type-C® (швидкість передавання даних 5 Гбіт/с, підтримує тільки передачу даних і не підтримує зарядку або зовнішні монітори); 2 порти USB Type-A (швидкість передавання даних 5 Гбіт/с); 1 порт для зарядки; 1 порт HDMI 1.4b; 1 комбінований роз’єм для навушників і мікрофона (с) hp.com
p.s. плюс дві планки пам'яті 16Gb замість двох планок пам'яті 8Gb. Наприклад Пам'ять ноутбука Apacer DDR4 16GB 2666 (гарантія 60 місяців) ~2000грн. за одну планку. 25999+2000+2000=29999грн. і на залишку дві планки пам'яті 8Gb
Не знаю чи міняються там планки оперативки, але мені і цього буде досить.
Зараз HP 4540s з 6 гіг оперативки. Після встановлення ССД він просто "літає" ( звісно під мої потреби)
Нормально буде працювати й невеликим ОЗУ. В мене на роботі HP з недорогим процем і з 8 гб ОЗУ, і якось не сильно гальмує. Я спочатку дивувався і валив на звикання, але потім перевірив, а в ньому SSD gen4х4, мабуть тому й працює без явних зупинок.
Не знаю чи міняються там планки оперативки, але мені і цього буде досить.
Зараз HP 4540s з 6 гіг оперативки. Після встановлення ССД він просто "літає" ( звісно під мої потреби)
"літає" :
"SSD SATA накопичувач в 7-10 разів швидше за жорсткий диск HDD, а у свою чергу SSD M. 2 Nvme Pcie швидше, ніж SSD SATA в 4-5 разів."
Вітаю з придбанням!
p.s. можливо знадобиться:
Порт USB Type-C SuperSpeed із функцією HP Sleep and Charge Використовується для під’єднання пристрою USB з роз'ємом Type-C, передачі даних і заряджання, навіть коли комп’ютер вимкнено; заряджання більшості таких пристроїв, як мобільний телефон, камера, пристрій відстеження активності чи розумний годинник. ПРИМІТКА. Можуть потребуватися кабелі та/або адаптери (не входять до комплекту постачання).
p.s.2. додатково зовнішній монітор або телевізор до ноутбука можна підключати 1. через USB Type-C® - DisplayPort™ 1.4 (потрібен кабель) або 2. порт HDMI 1.4b - HDMI.
Якщо потрібна надійність, то треба шукати серед ноутбуків бізнес-серій основних виробників. Однак, в бізнес-серіях майже немає ноутбуків на 17", за певними дорогими виключеннями для дизайнерів, інженерів тощо.
В мене зараз Dell Latitude E5520, якому майже 15 років, лише ліва завіса надламана біля матриці. Але я останній володар, тому не знаю як з нього знущалися до мене. Але для моїх задач цілком влаштовує. Встановив на нього SSD та Windows 11 і навіть з 4гігами оперативки він досить жваво ворушиться.
"SSD SATA накопичувач в 7-10 разів швидше за жорсткий диск HDD, а у свою чергу SSD M. 2 Nvme Pcie швидше, ніж SSD SATA в 4-5 разів."
Якщо швидкодію міряти реально об'єктивно, а не лише за одним параметром швидкості послідовного читання - то виходить, що якісний SSD SATA працює майже так само швидко, як і Nvme Pcie. Бо там однакова, чи майже однакова пам'ять, яка сама по собі і визначає сумарну продуктивність. Швидший запис в кеш через Nvme Pcie 100500х не збільшує середню швидкодію в рази, а радше на відсотки.
Якщо швидкодію міряти реально об'єктивно, а не лише за одним параметром швидкості послідовного читання - то виходить, що якісний SSD SATA працює майже так само швидко, як і Nvme Pcie. Бо там однакова, чи майже однакова пам'ять, яка сама по собі і визначає сумарну продуктивність. Швидший запис в кеш через Nvme Pcie 100500х не збільшує середню швидкодію в рази, а радше на відсотки.
HDD (Hard Disk Drive): Technology: Relies on spinning disks and read/write heads to access data. Performance: Slower than SSDs, with read/write speeds typically around 100-200 MB/s
SATA SSD-накопичувачі: Інтерфейс: Використовує інтерфейс SATA (Serial ATA), спочатку розроблений для традиційних жорстких дисків. Швидкість: обмежена інтерфейсом SATA, зазвичай пропонуючи швидкість до 600 МБ/с. ... Твердотільні накопичувачі NVMe PCIe: Інтерфейс: Використовує швидший інтерфейс PCIe (Peripheral Component Interconnect Express), що забезпечує значно вищу пропускну здатність та меншу затримку. Швидкість: Значно швидші, ніж SATA SSD, зі швидкістю, яка потенційно може досягати 7000 МБ/с або вище, залежно від покоління PCIe та конкретного диска. Вартість: Дорожчі за SATA SSD. ... Ключові відмінності в таблиці:
p.s. Зараз використовую ноутбук із SSD NVMe PCIe. Старовинний ноутбук HP ProBook 4740s i5-3210M 17.3/6Gg/750 C4Z60EA в якому HDD 2,5" замінив на SSD SATA 2.5" за швидкістю ні в яке порівняння не йде, хоч процесор в ньому всього на 47% швидше ( сукупний бал ефективності )
Вибраний автором теми ноутбука тільки по процесору швидше його старого на 590% сторінка і це не враховує різницю швидкостей накопителей SATA SSD vs SSD NVMe PCIe, частоти оперативної пам'яті.
Всім вдалого вибору!
А современные делл latitude 7420, 7430 надежные ноуты? а то интересуюсь б/у, и нехочется нарваться на ряд ремонтов) в модели 7430 оператиавка не везде распаяна, в какихто можно добавлять? Дзенькую
Сейчас целый микс, на одних сайтах пишут слот есть для оп, на других нет
Посмотрел аналоги dell 7430, все одинаково, если лёгкий оп не добавить, все на материнке)) Интересно на сколько хватит 16гб)