якщо я правильно розумію - в дії треба актуальне фото визначеної якості. Зазвичай це робиться при оформленні закордонного. Як альтернатива. Може можна ЕЦП підписати? Тоді можна онлайн з банку (не всіх) ключи отримати.
maksym 03.07.2025 17:06 пишет: якщо я правильно розумію - в дії треба актуальне фото визначеної якості. Зазвичай це робиться при оформленні закордонного. Як альтернатива. Може можна ЕЦП підписати? Тоді можна онлайн з банку (не всіх) ключи отримати.
В мене є ЕЦП, але є новітні є-сервіси (які зараз не важливо, там тільки дія підпис і все) яким подавай тільки дію.
kkk_GAZ240 03.07.2025 21:36 пишет: І шо швидще дешевше практичніше?
Звісно ецп зручніше і працювати з ним легше, ніж з отією дією, написаною криворукожопами. Але дію примусово навязують і деякі сервіси, які ще пару років тому працювали за допомогою ецп тепер лише через дію. Наприклад реєстр речових прав на нерухоме майно можна було отримати довідку просто ввівши ецп. Тепер лише через дію і утричі дорожче.
kkk_GAZ240 03.07.2025 21:36 пишет: І шо швидще дешевше практичніше?
Звісно ецп зручніше і працювати з ним легше, ніж з отією дією, написаною криворукожопами. Але дію примусово навязують і деякі сервіси, які ще пару років тому працювали за допомогою ецп тепер лише через дію. Наприклад реєстр речових прав на нерухоме майно можна було отримати довідку просто ввівши ецп. Тепер лише через дію і утричі дорожче.
я мав на увазі як практичніше і дешевше цей підпис отримати
мелкий-2 03.07.2025 16:59 пишет: Ну то що ти з паспортом книжка це зрозуміло (в самого такий), але в тебе що немає закордонного ?
До речі, цікаво, якщо у людини вийшов / вийде термін дії закордонного, а національний паспорт звичайна книжечка то дія стане не дієва поки не буде оновлено якийсь документ?
мелкий-2 03.07.2025 16:59 пишет: Ну то що ти з паспортом книжка це зрозуміло (в самого такий), але в тебе що немає закордонного ?
До речі, цікаво, якщо у людини вийшов / вийде термін дії закордонного, а національний паспорт звичайна книжечка то дія стане не дієва поки не буде оновлено якийсь документ?
не думаю. Дія працює і у людей без закордонного. А ось підпис може не працювати. В мене закордонному вже років 8. І оригінал вже все менше відповідає тому фото. Пройти верифікацію по фото все важче. Старість не радість.