Доброго дня підкажіть як краще їхати з Київа до пывдня Франції. Для себе бачу 2 варіанти: 1. Польща - (Чехія) - Німеччина - Франція і по Франції до півдня. 2. Угорщина - Словенія - Італія - Франція.
По Угорщині питання по відношенню до українців на кордоні і взагалі по країні, зараз там жорстка антиукраїнська пропаганда судячи з новин. Чеерз Польщу - довше, і деякі люди пишуть що не хочуть їхати через їх кордон, але не пишуть чому. Румунія і далі по півдню Європи - потрібен техогляд який вже важко встигнути зробити, але якщо це набагато кращий маршрут - то можна і з ТО щось вирішити.
Може підкажете як краще, де кращий погран перехід, де можна нормально зупинитися по шляху для ночівлі? Це перша поїздка - тому цікавить абсолютно все. Всі схожі теми тут вже перечитав)
Romik2108 05.07.2025 12:12 пишет: Доброго дня підкажіть як краще їхати з Київа до пывдня Франції. Для себе бачу 2 варіанти: 1. Польща - (Чехія) - Німеччина - Франція і по Франції до півдня. 2. Угорщина - Словенія - Італія - Франція.
По Угорщині питання по відношенню до українців на кордоні і взагалі по країні, зараз там жорстка антиукраїнська пропаганда судячи з новин. Чеерз Польщу - довше, і деякі люди пишуть що не хочуть їхати через їх кордон, але не пишуть чому. Румунія і далі по півдню Європи - потрібен техогляд який вже важко встигнути зробити, але якщо це набагато кращий маршрут - то можна і з ТО щось вирішити.
Може підкажете як краще, де кращий погран перехід, де можна нормально зупинитися по шляху для ночівлі? Це перша поїздка - тому цікавить абсолютно все. Всі схожі теми тут вже перечитав)
однозначно 2-й маршрут, там швидші дороги. Якщо ти думаєш, що поляки краще угорців відносяться, то ніт, і там, і там можна нарватися на мудаків. В Польщі в мене так вийшло 3 рази з 4-х.
Дякую Ще питання за віньєтки чи як їх там, їх можна купити на будь якій заправці? Вони діють по усій країні(питання про Угорщину і Словенію, в Італії та Франції я так розумію оплати на в'їздах/виїздах з автобану)? якщо купувати онлайн - то як, коли і кому їх показувати?
Чи правда що в Європі менш розвинена мережа оплати картками взагалі і через NFC-телефона зокрема?
В Угорщині до ураїнців ставляться дуже добре (крім одної людини). Вінєтки достатньо онлайн, діє звісно по всій країні. ТО - в минулому році в Болгарії мене трохи догнав німець, ТО це можна сказати основний документ, який в мене питала поліція і страхова німецька і якби не було, 100% не було б і компенсації, а ще й могли б і винуватцем зробити. Зараз авто 0-3 (вроді непотрібно ТО), але сам би хотів дізнитись, чи потрібно.
По Чехії б не їхав, віньєтку купи, автобанів мізер, і пхаєшся по завантаженим дорогам в один ряд. В Угорщині може "доставити" окружна Будапешту. І доречі, в Австрії для українців автобани безкоштовні і віньєтку купувати не потрібно, якщо на укр. номерах їхати, тільки треба десь на сайті внести дані. Можна погуглити, може вже і не треба. Я б так і їхав би по Угорщині, десь заночувати в Угорщині максимально близько до Австрії, бо далі ночувати буде помітно дорожче, потім об'їхати Словенію по Австрії і далі до Франції.
Romik2108 05.07.2025 18:38 пишет: Дякую усім за відповіді! Поясніть що таке віньєтка в принципі, фізична (якась картка?) і єлектронна(файл?) і головне коли і кому її треба показувати?)
Всюди вже в електронному вигляді можно купити, просто гуглиш по конкретній країні і купуєш на сайті вказавши номер автомобіля. Ніколи не купував паперових чи наліпок, і не варто користуватись типу універсальними сервісами, там розводняк і дорожче.
Romik2108 05.07.2025 22:30 пишет: Так головне питання- коли і кому її показувати? Чи просто купити і все?
Просто купити і все, машина після оплати внесеться автоматично в базу країни, на термін вінєтки. Показувати - хз, я і не помню щоб хоч раз хтось в мене запитував показати вінєтку, хіба що дуже давно. Може на якомусь кордоні запитають і то навряд. Раніше давно вже, були вінєтки-наліпки, то їх інколи дивились, зараз елктронні, навіть роздруковувати не обовязково.
Віньєтка 16 ойро за нещасних 300 км. А якщо їхати впоперек, з Австрії наприклад до Рієкi
ТС едет на юг Франции. Какой ему смысл вместо Словении переться через Австрию? Чтоб сэкономить 5 евро на виньетке? Так он там бензина спалит как раз на эту цифру больше.
Ну и про виньетки: Евро бюрократы хотели сделать как лучше и выдумали однодневные виньетки. Но их цена получилась такой, что смысла в них практически нет. Если возвращение планируется в течении месяца, то выгодней брать сразу на месяц, чем 2 раза на день/неделю/10 дней. Что для Венгрии, что для Словении.
Не так давно тема про доезд в Италию была. Все советы там про заправку и пр. также и для Франции хороши.
якщо стоїть задача доїхати якнайшивдше, то однозначно через Угорщину, Словенію, Італію. якщо по дорозі ще щось побачити, то варіантів вдосталь. черги на кордоні в бік Угорщини зазвичай менші, ніж в Польщу. На більшості АЗС NFC не працює, щоб заправитись самостійно на колонці, треба тільки фізична картка або готівка або йти до оператора на касу.
Romik2108 05.07.2025 12:12 пишет: де можна нормально зупинитися по шляху для ночівлі?
з власного досвіду рекомендую заздалегідь житло в дорозі не бронювати. де втомився - відкрив гугл мепс і тобі там десятки варіантів на вибір. Таким чином не залежиш від затримок в дорозі чи "а міг би сьогодні ще сотку-другу км проїхати".