autoua
Autoua.netФорумКурилка

Стоит ли покупать краденный велосипед сыну

читатель
С нами с 12.01.2014

Стоит ли покупать краденный велосипед сыну
      9 июля 2025 в 13:58 Гілками

Всем привет
Сын подрос, и пришло время ему покупать велосипед. Предложили качественный велик премиум сегмента в почти новом состоянии, да ещё за треть цены от нового, но нюанс в том что он краденный. Стоит ли связываться с ворованным великом?

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail

2025-07-9 Бан на 365 дней (4 круг). 4.44) spam. BorisB.

V.I.P **
51 год (22 года за рулем), Київ
С нами с 22.05.2007

Re: Стоит ли покупать краденный велосипед сыну [Re: meega]
      9 июля 2025 в 14:26 Гілками

з Кримом це питання таких як ти не турбувало...

СуперСтар **
Киев
С нами с 06.08.2007

9 июля 2025 в 15:49 Гілками

всегда не любил, даже сказал бы , что ненавидел посредников. и сча нелюблю, и сча ненавижу. риелторов всяких там, барыг прочих.

это я к чему? зачем вам посредник?! вы что сами не в состоянии велик украсть ?!! цепку перекусить ума много нужно разве ? до чего ленивые пошли люди.....

Супер писатель! **
Киев
С нами с 26.07.2008

Re: Стоит ли покупать краденный велосипед сыну [Re: Djohny]
      9 июля 2025 в 17:19 Гілками

Djohny 09.07.2025 14:26 пишет:

з Кримом це питання таких як ти не турбувало...

"Бог працює інакше..."

Шкодоволгный Вазотавр *
54 года (33 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

9 июля 2025 в 19:54 Гілками

Стаття 198. Придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного кримінально протиправним шляхом

Кримінальний кодекс України (СОДЕРЖАНИЕ)

Заздалегідь не обіцяне придбання або отримання, зберігання чи збут майна, завідомо одержаного кримінально протиправним шляхом за відсутності ознак легалізації (відмивання) майна, одержаного кримінально протиправним шляхом,
карається пробаційним наглядом на строк до трьох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

{Стаття 198 із змінами, внесеними згідно із Законами № 430-IV від 16.01.2003 , № 361-IX від 06.12.2019 , № 720-IX від 17.06.2020 , № 3342-IX від 23.08.2023 }

42 года (23 года за рулем), Украина,транзит
С нами с 02.11.2005

Re: Стоит ли покупать краденный велосипед сыну [Re: kkk_GAZ240]
      10 июля 2025 в 15:52 Гілками

kkk_GAZ240 09.07.2025 19:54 пишет:

Стаття 198. Придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного кримінально протиправним шляхом

Кримінальний кодекс України (СОДЕРЖАНИЕ)

Заздалегідь не обіцяне придбання або отримання, зберігання чи збут майна, завідомо одержаного кримінально протиправним шляхом за відсутності ознак легалізації (відмивання) майна, одержаного кримінально протиправним шляхом,
карається пробаційним наглядом на строк до трьох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

{Стаття 198 із змінами, внесеними згідно із Законами № 430-IV від 16.01.2003 , № 361-IX від 06.12.2019 , № 720-IX від 17.06.2020 , № 3342-IX від 23.08.2023 }

о, реал хісторі з життя мого
було колись мені 15 років (ну як і всім колись було ) і треба було мені запчастини на мотоцикл (так, катався в 15 без прав як і всі...та і без номерів...як і всі хоча вони були) . бо трошки навернувся і мотик вимагав ремонту. купив ЗЧ з рук (на той момент не знав, що ЗЧ з краденого мотика)
якби я знав чим ця купівля закінчиться
коротше, мене з фойє нашого технікума посеред великої перерви витягнули пара амбалів, закрутивши за спину руки. Зауважу, на той момент я не знав, що це тому мені, 15 річному хлопаку, було таки стрьомно (в глові летіли думки - це ж кому я так насолив, наче нікому в житті ніякої шкоди не робив). Запхнули в авто на заднє сидіння, сіли з двох сторін. коли намагався рипнутися, щоб спробувати втекти, то отримав по печінці з фразою, "Зараз у відділку поговоримо". Тут я зрозумів, що то копи і мене аж відпустило
у відділку пресували, але вже не били. Ну таке - крики, обіцянки мене закрити років на 10 (я ж про існування КПК у тому віці навіть не здогадувався ) тільки у відділку я дізнався, що мене звинувачують у скупці краденого. Допит був без присутності батьків чи якогось повіреного по справам неповнолітніх. Виявилось, продаван написав на мене заяву, що я замовив викрасти конкретний мотик, хоча він сам до мене звернувся, коли побачив мене в гаражах, колупаючогося в двигуні і спитав чи не треба на нього якісь ЗЧ. Коротше, вимагали написати, що я не замовляв угон, а просто купив крадені ЗЧ, тому що хотів зекономити. Звісно, хєр що я написав. Тримали недовго, годин може 4-5. Ввечері вже відпустили, хоча нічого не казав та і не підписав (ну в принципі менти самі знали, що затримання незаконне, допит незаконний + неповнолітнього пресували/побили, а розглядати згідно законодавства мене наразі можна було лише як свідка). Батько був трохи в шоці, коли на виході з центрального відділку мене забирав , бо не знав що взагалі відбувається.
коротше, з тих пір я навіть в ломбарді нічого не куплю ....а може і особливо в ломбарді

PS А коли років 6 тому мій робочий просив грошей наперед, щоб купити з рук крадений дуже великий набір інструментів макіта. То я йому провів виховну бесіду і грошей не дав. Аргументи його в стилі "ну їх же все одно хтось купить" не подіяли. Сказав "хтось, але ти в цьому участі брати не будеш, принаймні не за мої гроші"

Достоевский *
32 года за рулем, Киев
С нами с 26.12.2009

11 июля 2025 в 22:17 Гілками

Следующее рождение ТС прогнозирую летом 2026 года с нового топика "Всем привет", ну а далее произвольный текст от ИИ

Autoua.netФорумКурилка
Додаткова інформація
0 користувачів і 40 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Рубан, moderator, Bivaliy, Sergu44o, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг: ****
Переглядів теми: 862

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія