Після відомих подій 2022 набрав собі каністр, і періодично заливаю в них бензин, звичайно намагаюсь раз в півроку використати. Але зараз вже рік, як воно зберігається, частина 95 Pulls з Окко, частина 95 EURO з КЛО. Чи безпечно це заливати в бак для 1.4 TSI? Із плюсів, там ще немає етанола І підкажіть, на майбутнє, який краще бензин лити в каністри. Читав, що з присадками гірше зберігається, тобто замість Pulls краще, виходить, брати просто 95? І що з цим етанолом, як він зберігається?
serh41 11.07.2025 11:39 пишет: Після відомих подій 2022 набрав собі каністр, і періодично заливаю в них бензин, звичайно намагаюсь раз в півроку використати. Але зараз вже рік, як воно зберігається, частина 95 Pulls з Окко, частина 95 EURO з КЛО. Чи безпечно це заливати в бак для 1.4 TSI? Із плюсів, там ще немає етанола І підкажіть, на майбутнє, який краще бензин лити в каністри. Читав, що з присадками гірше зберігається, тобто замість Pulls краще, виходить, брати просто 95? І що з цим етанолом, як він зберігається?
Два рази по року стояли у мене машини. Прийшов. С пів оберта запустив і поїхав. При тому що бензин був старіший ніж рік, через те, що ГБО стоїть.
справа не в самому етанолі, а в тому, що з часом йде утворення різних шарів всередині каністри з-за різної щільність бензу, спирту, і, можливо, частки води з баку АЗС. Знов ж таки, в цьому немає проблеми - ретельно перемішати перед вживанням наливанням в автівку - і готово.
Якщо є можливість- краще використати цей бензин десь в косарках чи бензопилах. Відносно майбутнього зберігання- мабуть краще у віртуальних літрах (upg, wog, okko, укрнафта).
У батька простий фіатівський 1.4 атмо, залили якось літрів 25-30 із каністри бензин, якому два з половиною роки. Виїздив і не поперхнувся. Ще й теж на гбо, тому не факт, що викатав швидко. Не думаю, що tsi щось станеться, але якщо стрьомно, то я би поступово підмішував бензин з каністр до свіжого бензина з колонки.
serh41 11.07.2025 11:39 пишет: Після відомих подій 2022 набрав собі каністр, і періодично заливаю в них бензин, звичайно намагаюсь раз в півроку використати. Але зараз вже рік, як воно зберігається, частина 95 Pulls з Окко, частина 95 EURO з КЛО. Чи безпечно це заливати в бак для 1.4 TSI?
Безпечно. Для спокою - не у пустий бак, щоб змішався зі свіжім бензином. Але зараз інші загрози, небезпека пожежі від влучення шахеда більше турбує, ніж дефіцит палива.