autoua
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Паспорт громадянина України (1994р) і прописка.Чудасія.

Вампіііір **
60 лет (36 лет за рулем), Киев
С нами с 15.11.2003

Паспорт громадянина України (1994р) і прописка.Чудасія.
      13 июля 2025 в 21:05 Гілками

До відома поважних панночок і панів :
"5. На сторінках від одинадцятої до шістнадцятої: Проставляється штамп реєстрації місця проживання особи (додаток 3) та штамп зняття з реєстрації місця проживання особи (додаток 4), " - до дупи!....в деяких стуктурах.
Що?Де?Коли і Як ми до цього дійшли? -не знаю,але приведу пару історій:

1. Вчора при заміні Посвідчення водія (в Ретровілі),оператор відмовлялася приймати/оформлювати Заяву без підтвердження з Дії,якої в мене нема.Довелося поматюкатися в її бік нормативкою,Конституцією та ще багато чим.
Убєділ,шо вони не праві,м'яко кажучи.

2.Виявляється зараз дійсно штампи не ставлять в ці Пачпорти.
В Україні з грудня 2021 року змінився порядок реєстрації місця проживання. Тепер, замість штампу в паспорті, використовується електронна реєстрація, яку можна зробити через додаток "Дія" або в ЦНАПі. Це означає, що штамп про прописку більше не ставиться в паспорт, а інформація зберігається в електронному вигляді.
Але жодної інформації про те ,що вже внесені дані не є аргументорм!

До чого це я- будьте уважні і в разі необхіднсті подачі Заяв готуйтеся ретельно.
Проінформірован-значить вааружон!

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Паспорт громадянина України (1994р) і прописка.Чудасія. [Re: VIOx]
      14 июля 2025 в 05:33 Гілками

Ще один приклад того, як напарюють цю кривокособоку дію на якій хтось добряче заробляє (я наводив приклад як вартість довідки з реєстру нерухомості зросла утричі, після того як її стало можливо самостійно отримати лише через дію, хоча раніше можна було користуючись ецп) . При цьому в самій дії (у мене так само паспорт книжечка, але дія в смартфоні є) зазначається що місце реєстрації визначено за даними банк ІД .. Тобто якщо я колись пройшов ідентифікацію у банку, а після цього змінив реєстрацію, то дія упевнено наводитиме моє застаріле місце проживання.
Я колись писав що у нас як завжди все зробили через з цією дією. Тобто в нормальних країнах, де є електронне посвідчення особи ,його функція полягає в тому, щоб надійно ідентифікувати особу , а усю інформацію про особу представник державного органу отримує самостійно через свій власний доступ до державних електронних реєстрів.

Достоевский *
32 года за рулем, Киев
С нами с 26.12.2009

Re: Паспорт громадянина України (1994р) і прописка.Чудасія. [Re: harald67]
      18 июля 2025 в 06:52 Гілками

Не розумію, для чого пливти поперек течії

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Паспорт громадянина України (1994р) і прописка.Чудасія. [Re: papazina]
      18 июля 2025 в 07:42 Гілками

papazina 18.07.2025 06:52 пишет:

Не розумію, для чого пливти поперек течії

Я не розумію "навіщо створювати течію" там, де і без неї усе було більш менш нормально. Точніше розумію - хтось на цьому заробляє.
А в цілому в Україні сам процес переходу до електронних документів пішов "проти течії". На громадянина переклали функції, які в більшості країн з такими документами виконують державні органи.

V.I.P ***
31 год за рулем, Киев
С нами с 13.07.2005

Re: Паспорт громадянина України (1994р) і прописка.Чудасія. [Re: harald67]
      18 июля 2025 в 10:05 Гілками

harald67 14.07.2025 05:33 пишет:

Тобто якщо я колись пройшов ідентифікацію у банку, а після цього змінив реєстрацію, то дія упевнено наводитиме моє застаріле місце проживання.

якщо ти не розривав договір з банком і він надалі обробляє твої дані (і надає підтвердження при ідентифікації), то діє умова договору, згідно якої ти зобов'язаний своєчасно повідомляти банку про зміну своїх даних (куди входить і адреса реєстрації).

патриарх ****
46 лет, Буча
С нами с 04.09.2003

Re: Паспорт громадянина України (1994р) і прописка.Чудасія. [Re: VIOx]
      18 июля 2025 в 13:52 Гілками

Є така постанова Порядок видачі та обміну ПВ в ній такий пункт:
28. Обмін посвідчення водія, у тому числі виданого вперше, проводиться без складення іспитів, крім випадків, передбачених пунктом 25-1 цього Положення. Під час обміну посвідчення водія працівник територіального сервісного центру МВС перевіряє відомості про особу, яка подає документи, за Єдиним державним реєстром МВС, Єдиним державним демографічним реєстром, відповідними базами даних та державними реєстрами щодо осіб, які перебувають в розшуку, а також осіб, позбавлених права на керування транспортними засобами або тимчасово обмежених у цьому праві.
Доступу до ЄДДР у працівників ТСЦ нема, тому вони вимагають довідку з ДІЯ, яка отримує інформацію безпосередньо з ЄДДР.
На місті адміністратора, я би сформував Вам заяву, направив би письмовий запит в реєстр а Вам сказав приходьте через 30 днів, коли буде відповідь.... І відмови нема і послуги.....

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Паспорт громадянина України (1994р) і прописка.Чудасія. [Re: Evgeniy_R]
      18 июля 2025 в 21:04 Гілками

Evgeniy_R 18.07.2025 13:52 пишет:

Є така постанова Порядок видачі та обміну ПВ в ній такий пункт:
28. Обмін посвідчення водія, у тому числі виданого вперше, проводиться без складення іспитів, крім випадків, передбачених пунктом 25-1 цього Положення. Під час обміну посвідчення водія працівник територіального сервісного центру МВС перевіряє відомості про особу, яка подає документи, за Єдиним державним реєстром МВС, Єдиним державним демографічним реєстром, відповідними базами даних та державними реєстрами щодо осіб, які перебувають в розшуку, а також осіб, позбавлених права на керування транспортними засобами або тимчасово обмежених у цьому праві.
Доступу до ЄДДР у працівників ТСЦ нема, тому вони вимагають довідку з ДІЯ, яка отримує інформацію безпосередньо з ЄДДР.
На місті адміністратора, я би сформував Вам заяву, направив би письмовий запит в реєстр а Вам сказав приходьте через 30 днів, коли буде відповідь.... І відмови нема і послуги.....

А чому у працівників тсц немає доступу до єддр? щоб напарювати дію?

Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити
Додаткова інформація
0 користувачів і 54 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 557

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія