Кімната - випалюється сонцем від полудня до самого заходу тому й думаю про 12...
Склопакети мають бути з атермальним покриттям.
Власне, практично у всіх, не залежно від напрямку вікон - мають бути атермальні склопакети, бо це, на рівному місці - краще, ніж просте скло, через яке сонце буде пекти. Не має сенсу брати не атермальні (чи не мультифункціональні) склопакети, взагалі (крім випадку, коли вам наплювати на ефективність, тепло та комфорт ваших вікон).
У якості висновку Немає атермальних вікон - 12ка, є - 9ка.
Щодо напрямку вікон. Якщо на північ - нахіба атермалка?
Кімната - випалюється сонцем від полудня до самого заходу тому й думаю про 12...
Склопакети мають бути з атермальним покриттям.
Власне, практично у всіх, не залежно від напрямку вікон - мають бути атермальні склопакети, бо це, на рівному місці - краще, ніж просте скло, через яке сонце буде пекти. Не має сенсу брати не атермальні (чи не мультифункціональні) склопакети, взагалі (крім випадку, коли вам наплювати на ефективність, тепло та комфорт ваших вікон).
Згоден з Вами, абсолютно, але...коли, у середині 90-х, я ставив ці склопакети, маркетологи ще не вигадали цей геніальний винахід ...Тоді взагалі склопакетів майже не було та їх возили (так казали) їз Німеччини)...схоже на те, бо очікувати тре було довго, а вартість одного вікна виходила ду-уже дорогою...десь третину ринкової вартості кімнати, де те вікно встановлено ...такі часи були
південний схід кімната майже 20 квадратів без всяких атермалок стоїть 9-ка інвертот TCL мені здається забагато, пожна було 7 ставити бо при відкритих дверях в турбо-режимі охолоджує і коридор і кухню (+12 квадратів) якщо сама кімната, то ветилятор на мінімумі через 5-10 хвилин, бо холодно.
У меня купер 12, комната 30+, вроде справляется, до него был 12 самсунг, тише, ну и дизайн конечно лучше, но мне нужен был хороший обогрев)) пластик на купере не очень белый, может и не пожелтеть))
Самсунг дуже тихий. На сліп-режимі не чутно взагалі. Якщо ще й індикацію відключити - не можеш зрозуміти по звуку чи працює він. Це з власного досвіду.
Vindsor 16.07.2025 15:41 пишет: Самсунг дуже тихий. На сліп-режимі не чутно взагалі. Якщо ще й індикацію відключити - не можеш зрозуміти по звуку чи працює він. Це з власного досвіду.
igg 14.07.2025 23:17 пишет: Питання до тих, хто придбав останнім часом (рік-два-три) сабж: який бренд/модель обрали та наскільки задоволені/або ні... ефективністю, рівнем шуму й взагалі?
Основний критерій вибору в мене (як й в багатьох, хто обирає для кімнати, де сплять) лише один - максимальна тиша у ввімкненому стані, особливо вночі, звісно)
Здогадуюся , що найменш шумні, як й було завжди, виробляє Daikin. Але не лізе він у мій бюджет, цього разу...
Маю надію, що хтось із виробників середньо-бюджетного сегменту, хоч трохи наблизився до тих показників. Може, комусь пощастило знайти 9-ку/12-ку з досить тихою (хоча добре розумію, що рівень шуму у, наприклад, 30-ти річної людини геть відрізняється від 60-ти річної) роботою та за приємну вартість?
А, от ще згадав! Про функцію керування через Wi Fi, що з'явилася останнім часом у багатьох виробників(але не в консервативних японців ): наскільки корисно та зручно, щоби ії хотіти?
Дякую, за ваші думки та рекомендації.
В мене TCL інверторний десь вже 4 роки, 12 ка, брав з запасом, охолоджує швидко, але він не дуже тихий, його чути на мінімальних обертах, є режим еко на пульті, трохи тихіше стає, якщо будете встановлювати, вибирайте якісних монтажників, бо мені ставили косорукі, через 2 роки вийшов фреон, переробляла інша людина, була проблема у вальцовці зєднан, вайфаєм спочатку бавився, тепер не бачу потреби, бо вікна відчинені
Vindsor 16.07.2025 15:41 пишет: Самсунг дуже тихий. На сліп-режимі не чутно взагалі. Якщо ще й індикацію відключити - не можеш зрозуміти по звуку чи працює він. Це з власного досвіду.