Можливо, хтось розглядає це авто — поділюсь досвідом експлуатації, хоч і поки що невеликим. Життя — штука цікава, і після ДУЖЕ довгих пошуків Х3, які не дали результату, вирішив спробувати електричку. Головна задача — повний привід, від цього і відштовхувався у виборі.
IX одразу відпали через ціну та відсутність в наявності. Пізніше відпали й Unix (повного приводу просто не було в наявності). Вибір залишився серед найбільш очевидних варіантів: VW Unix, ID.4 та Audi Q4 e-tron. Додатково сидів у BYD і Zeekr — про них писати не буду: відверто не сподобалась якість салону і загальна збірка.
ID.4 морально застарілий, тому відпав.
E-tron теж знайшовся не одразу. Або авто під пригін, або ціна під 40к, або битки, або ще якась "але", з якою не хотілося миритися. У результаті, пощастило — вдалося купити авто зі стоячого автовозу в Києві, щойно прибуло з порту. Огляд не показав серйозних недоліків, і за 32 700 $ було куплено потрібне авто в максимальній комплектації на повному приводі.
🧠 Враження: До стилю водіння треба звикати: гальма і логіка їх роботи дуже відрізняються від бензинового авто. Плюс — режим «розумної рекуперації» сканує зону попереду і сам вирішує, коли і як пригальмувати. Через день звикаєш — і питань нема. Можна вимкнути, але тоді запас ходу зменшиться.
Підвіска адаптивна — без зауважень, комфортна. Фари — матричні з вирізанням зустрічного світла. Все круто. Акустика — якийсь SONOS. Особисто мені не сподобалась після BMW. Якщо це перша машина або до цього була базова акустика — зайде. Камера заднього огляду — окремий пункт. Audi традиційно ставить якусь фігню. Тут трохи краще, ніж у A3, але все одно слабенько.
Споживання — 19 кВт·год/100 км з увімкненим кліматом. Без клімату ще не тестував.
Якість салону та збірки — супер. Нічого не скрипить, не дзеленчить. Треба звикнути до важких дверей — це не алюміній. Динаміка. Паспорт обіцяє 5.6 с до 100 — вірю скоріше в 6–7. Адаптивний круїз — 4 з 5. Мінус бал за дивне утримання в смузі — це більше автопілот першого покоління, ніж круїз.
❗ Мінуси:
Порт зарядки — GB/T. Мені пощастило — біля дому є відповідна зарядка. В Києві таких не дуже багато. Вирішується адаптером від 8 до 27 тис. грн — залежить від задач. Поки не було потреби купувати.
Дивна логіка ввімкнення авто. Є кнопка Start/Stop, але вона фактично не потрібна. Встав із крісла — авто "заглохло", натиснув гальмо — "завелося". Можливо, прискіпуюсь, але незвично.
Задній клімат — його неможливо вимкнути повністю. Дивне рішення.
Бездротова зарядка — фігня. Телефон перегрівається до червоного.
Побутові дрібниці типові для китайських авто: не працює оновлення авто, не всі дорожні знаки розпізнаються, дещо ще "відсутнє". Але це логічно для авто з Китаю. На функціональність не впливає.
Поки що все. Можна задавати питання.
Текст переклав ЖИПИТИ так що може бути трохи довбувато написано )
Зверніть увагу на стопи - у ID4 вони з заводу при рекуперації не світяться (скоріш за все у Q4 також), хоч гальмуання і досить суттєве. Позаду їхати не дуже комфортно. Якщо так - ДУЖЕ пораджу закодувати авто, щоб світилися! Гарне авто, вітаю!
Dns_kobra 27.07.2025 21:03 пишет: ID.4 морально застарілий, тому відпав.
Враховуючи, що це фактично одне й те саме авто в трохи іншій обгортці... бу-га-га... ))) Ну хіба шо обгортка таки гарніша, так. І якщо вже обирати, то авуді краща звісно... Ну і комплектації кращі... Але платформа, батарейка і двигуни ідентичні здається...
Dns_kobra 27.07.2025 21:03 пишет: ID.4 морально застарілий, тому відпав.
Враховуючи, що це фактично одне й те саме авто в трохи іншій обгортці... бу-га-га... ))) Ну хіба шо обгортка таки гарніша, так. І якщо вже обирати, то авуді краща звісно... Ну і комплектації кращі... Але платформа, батарейка і двигуни ідентичні здається...
тогда вопросов нет хотя есть. Вижу новые бмв ix1 не смотрел?
Смотрел, но я даже о них писать сюда не буду. Нет ПП банально.
а кроме этого? пиши, форум итак полудохлый, а тут такой свежий контент. срач ПП против моно - не будем, зим нет, если не важен старт с букса, то пох него а вот по салону и остальному как она в сравнении с ку4?
тогда вопросов нет хотя есть. Вижу новые бмв ix1 не смотрел?
а кроме этого? пиши, форум итак полудохлый, а тут такой свежий контент. срач ПП против моно - не будем, зим нет, если не важен старт с букса, то пох него а вот по салону и остальному как она в сравнении с ку4?
Сравнивать нечего, это разные машины по всему. IX сделан чисто для мегаполиса и для молодежи, у которой есть небольшой бадж для покупки троллейбуса. Сам по себе простенький, качество материалов далеко от BMW к которым мы привыкли. Срач с ПП могу развести ) он нужен! Пусть 1 раз в год, но нужен )
Чуть оживлю тему, поставил авто на учет на Победы 20. По цене 1600 грн, все очень цивильно и быстро, к китайским документам ноль вопросов. Дополнительно купил зарядку на 7,5 квт за 7,5к. Завтра на тонировку.
ОГРОМНЫЕ толпы на сдачу на права, неожиданно, что так много взрослых людей. Где-то 70% с возрастом 30+, остальное молодежь от 18.
Сравнивать нечего, это разные машины по всему. IX сделан чисто для мегаполиса и для молодежи, у которой есть небольшой бадж для покупки троллейбуса. Сам по себе простенький, качество материалов далеко от BMW к которым мы привыкли. Срач с ПП могу развести ) он нужен! Пусть 1 раз в год, но нужен )
расскажи мне на юге зачем пп а вот за материалы спасибо, интересно, я думал там обычный х1
а вот по салону и остальному как она в сравнении с ку4?
Не знаю як iX1, але Q4 прям супер дешево всередині виглядає. Навіть гірше за ID.4 (і це я кажу не тому що я власник останнього ). Якщо є очікування отримати трошки преміума за недорого в Q4 то це не той випадок, дешман дешманом.
а вот по салону и остальному как она в сравнении с ку4?
Не знаю як iX1, але Q4 прям супер дешево всередині виглядає. Навіть гірше за ID.4 (і це я кажу не тому що я власник останнього ). Якщо є очікування отримати трошки преміума за недорого в Q4 то це не той випадок, дешман дешманом.
Заїдь при нагоді до якогось з офів Ауді і пощупай матеріали сучасної Q6. Я був неприємно здивований, якщо що… Особливо на фоні олдскульних Q7, які все ще продаються і стоять в тих же салонах. Що вже говорити про китайську Q4… Але тут прайс хоч вирішує…
Q6 ще не бачив, навіть до A5 не доїхав Але схоже, що золота ера Ауді в минулому Сподіваюсь вони з цього упадку вийдуть достойно. A5 B9.5 досі одне з найулюбленіших авто, ну супер красиве.