Vladimir_Y 07.08.2025 12:39 пишет: Щоб підтримка МС щось вирішила, та ще й оперативно - навіть не знаю якого розміру повинна бути риба. Для керування онлайн продуктами Microsoft/Office 365 є відповідні інструменти office-administration microsoft-365-administration треба підключатись з правами адміна організації і намагатись якось там рулити. Принаймні видалити\додати\налаштувати користувача там точно можна.
P.s. зміни можуть застосовуватись не миттєво, з затримкою.
це можна на моєму компі спробувати, якшо дадуть пароль, чи тільки на адмінському?
ЗЗ. за німецький артикль я не в курсі, таке видали. але такі да, піддержувальники якось гигикали теж.
Vladimir_Y 07.08.2025 12:39 пишет: Щоб підтримка МС щось вирішила, та ще й оперативно - навіть не знаю якого розміру повинна бути риба.
Місяць тому вирішив провести інвентаризацію корпоративних ліцензій серверних продуктів. Старий портал VLSC перекинув мене реєструватися на M365 Admin, в якому зазначених продуктів не було.
Звернувся до підтримки порталу, індус миттєво передзвонив, хоча я вказував спілкування поштою. В процесі розмови, він мене запевнив, що так і треба, забудь про ці ліцензії, питай про них тільки у партнера, в якого купував. Розмову до документів прикласти важко, тому я звернувся до ChatGPT, який порекомендував лупати скелю далі.
Напрочуд легко додзвонився до українського Support, який мене уважно вислухав, 100500 разів вибачився і сказав, що переключіть на російськомовний Support (я погодився, бо з індусами на той момент у мене вже був місячний кейс з іншою компанією). В якості "російськомовного" Support виступила приємна дівчина з чудовою українською, яка взяла кейс на себе і за пару днів його владнала. В моєму новому 365-му кабінеті з'явилися старі ліцензії.
це можна на моєму компі спробувати, якшо дадуть пароль, чи тільки на адмінському?
Залежить від того, як налаштована аутентифікація. На умовно адмінському компі пароль може і не знадобитися, а в новому місці окрім пароля може знадобитися другий фактор.
NoOne 07.08.2025 16:32 пишет: diemicrosoft - дуже цікавий tenant.... Точно правильний? )
Это ТС такое название придумал при регистрации. Понятно почему ему вендор не торопится помочь
Ну я прост оне впевнений, що такий тенант взагалі існує. Но якщо існує - то треба зайти ось сюди під цим логіном і все стане на свої місця: https://login.microsoftonline.com/
NoOne 07.08.2025 16:32 пишет: diemicrosoft - дуже цікавий tenant.... Точно правильний? )
Это ТС такое название придумал при регистрации. Понятно почему ему вендор не торопится помочь
Ну я прост оне впевнений, що такий тенант взагалі існує. Но якщо існує - то треба зайти ось сюди під цим логіном і все стане на свої місця: https://login.microsoftonline.com/
Так і шо, там відкривається якийсь М365 копілот, і нічого на місця не стає.
Так і шо, там відкривається якийсь М365 копілот, і нічого на місця не стає.
Далі у лівому меню обираємо "Програми". Потім спрва зверху - "Інсталювати прлограми"
Vladimir_Y 07.08.2025 12:39 пишет: Щоб підтримка МС щось вирішила, та ще й оперативно - навіть не знаю якого розміру повинна бути риба. Для керування онлайн продуктами Microsoft/Office 365 є відповідні інструменти office-administration microsoft-365-administration треба підключатись з правами адміна організації і намагатись якось там рулити. Принаймні видалити\додати\налаштувати користувача там точно можна.
P.s. зміни можуть застосовуватись не миттєво, з затримкою.
imho спробувати можна з будь-якого, головне з паролем адміна організації Як було налаштовано(чи може зараз вже для всіх вимагається)може знадобитись підтвердження через застосунок Дія Microsoft Authenticator
Підтримка або онлайн, або за телефонами, тими самими як тут вже наводили. Україна (Україна) +380 800 504 194 +380 800 503 405
Hammer 09.08.2025 10:42 пишет: та це вже робив кілька разів
Ну тепер ми хоч точно знаємо, що ліцензія передбачає. Скоріш за все доведеться перестворти новий тенант і туди перенести користувачів. Бо саппорт якщо вже рекомендував нову систему і це не допомогло - більше нічого не зробить. У нас в практиці - давали команду аккаунт манагеру і той перестворював тенант.
шото изменилось. на админской стороне мы сделали нового пользователя, почему-то за 12 баксов, хотя вроде как подписька разрешает десятки их иметь. Теперь после очередных чисток и переустановок охвиса захожу, снова по казывает старый аккаунт на даймикрософте, и еще 2 гуглевских какогото хера. А новый аккаунт не показывает. Теперь выхожу с тех трех по очереди, вылазит окно Restart Required и там кста есть сцылка на несуществующую страницу (вот прям вобще не удивительно), жмем ок и уже ожидаемо ничего не происходит, и после этого кнопка Sign in не работает ну вернее она наверно в принципе не работает, просто пока из всех не выйдешь - ее не видно. такшо наверно эти сцуки своими кривыми обновлениями шото сломали в моем компе,а не в подпиське. терь вместе с жпт ищем откудаж оно тянет эти 3 акаунта.
Проверь на наличие адобовской службі что я напервой странице писал. У меня начинало взбрікивать на платніе после того как с ОБНОВЛЕНИЕМ ВИНДІ єто говно прилезло. На всех рабочих станциях покілял и пока попустило.
Hammer 10.08.2025 11:37 пишет: шото изменилось. на админской стороне мы сделали нового пользователя, почему-то за 12 баксов, хотя вроде как подписька разрешает десятки их иметь. Теперь после очередных чисток и переустановок охвиса захожу, снова по казывает старый аккаунт на даймикрософте, и еще 2 гуглевских какогото хера. А новый аккаунт не показывает. Теперь выхожу с тех трех по очереди, вылазит окно Restart Required и там кста есть сцылка на несуществующую страницу (вот прям вобще не удивительно), жмем ок и уже ожидаемо ничего не происходит, и после этого кнопка Sign in не работает ну вернее она наверно в принципе не работает, просто пока из всех не выйдешь - ее не видно. такшо наверно эти сцуки своими кривыми обновлениями шото сломали в моем компе,а не в подпиське. терь вместе с жпт ищем откудаж оно тянет эти 3 акаунта.
Навряд гпт переможе цифрову бюрократію мс
Всі операції з онлайн аккаунтом рекомендую робити з чистого MSEdge у приватній вкладці. Трохи не зручно, але хоч якась впевненість що після закриття браузера воно за собою поприбирає.
Також якщо ОС Він11, вона ще більш інтегрована у те онлайн болото і при цьому буває відпадають сервіси необхідні для його роботи. Наприклад будо таке зі службою "MS щось там Sign-In". Воно просто тихенько не стартувало, і все наче працює, включно з онлайн функціями, але вдавало якісь незрозумілі помилки чи просто відмовлялось робити деякі дії. Поки вручну не вимкнули ту службу, кілька запусків sfc, ввімкнули, очистили\скинули\видалили\встановили знову, налаштували застосунок і тільки після цього він якось запрацював.
Зато в тему. Вот я тебе скажу не только про майкрософт. Щас ВСЕ ит вендоры - немного попробовать "бесплатно" а потом плати пожизненно или пользуйся 30%% мощности оборудования.
Как не претит воровство ресурсов продукта, но текущая политика даже мне уже надоела. Пользуюсь или наками или фри альтернативами