Як найбільш оптимально добратись до Кракова? Проблема що службове ато недають за кордон, а свого немає. Потрібно добратись до аеропорту, щоб злітати у відпустку. Можу доїхати на машині до Львова і лишити там машину щоб зекономити. Я так розумію з автобусом багато ризиків, зважаючи які черги на кордоні постять у тік-току. Чи є сполучення потягами з Краковом? Які ще можуть бути варіанти?
Минулого тижня на краківець/корчова черг практично не було. Є автобуси з Києва прямо до аеропорта Кракова (не памятаю у якого перевізника). Якщо потягом то Київ-Перемишль, далі польським інтерсіті Перемишль - Краков гловний, і звідти ходить електричка (або автобус) до аеропорту. Брати до уваги що потяги з Києва регулярно запізнюються і польські інтерсіті також не взірець пунктуальності. І після 22:30 інтерсіті з Перемишля до Кракова не ходять. І висадка з потяга у Перемишлі та проходження кордону може десь годину тривати. Розклад польських електричок/інтерсіті можна дивитися тут сторінка Квитки на них заздалегідь купувати не потрібно.
На мою думку, найоптимальніший спосіб - це потягами. З Києва до Пшемишля 51 нічний потяг Укрзалізниці. Ніч спиш, приїжджаєш в 6:30 ранку. А звідти Пшемишль-Краків. Тільки брати зі стиковкою не менше двох-трьох годин на проходження польского кордону в Пшемишлі. Це найзручніший варіант з точки зору затримок. Але купити квитки до Пшемишля той ще квест. Плюс потрібна Дія.
Juliet Capulet 04.08.2025 13:13 пишет: На мою думку, найоптимальніший спосіб - це потягами. З Києва до Пшемишля 51 нічний потяг Укрзалізниці. Ніч спиш, приїжджаєш в 6:30 ранку. А звідти Пшемишль-Краків. Тільки брати зі стиковкою не менше двох-трьох годин на проходження польского кордону в Пшемишлі. Це найзручніший варіант з точки зору затримок. Але купити квитки до Пшемишля той ще квест. Плюс потрібна Дія.
Кілька разів їздив до Кракова через Пшемишль. Потяг, особливо звичайний, не український інтерсіті, запізнюється як правило на 2-3 години. Випускають повагонно, то ж брати квиток краще у перший вагон - економиш хвилин 40 часу. Інтерсіті приходять із меншими запізненнями. То ж з точки зору економії часу оптимальним є приїхати до Пшемишля тим інтерсіті, який йде вночі і прибуває зранку. Як раз на інтерсіті Київ - Пшемишль квиток придбати не так вже і складно. Про пересадку у Пшемишлі на польський інтерсіті до Кракова взагалі не паритися. Придбати квитки вже по прибутті до Пшемишля на вокзалі у касах (квитки є завжди, на крайній випадок без місця - кондуктор десь посадить) а якщо часу не буде то сідати у польський інтерсіті і там у кондуктора придбати - переплата 20 злотих.
harald67 04.08.2025 21:42 пишет: Кілька разів їздив до Кракова через Пшемишль. Потяг, особливо звичайний, не український інтерсіті, запізнюється як правило на 2-3 години. Випускають повагонно, то ж брати квиток краще у перший вагон - економиш хвилин 40 часу. Інтерсіті приходять із меншими запізненнями. То ж з точки зору економії часу оптимальним є приїхати до Пшемишля тим інтерсіті, який йде вночі і прибуває зранку. Як раз на інтерсіті Київ - Пшемишль квиток придбати не так вже і складно. Про пересадку у Пшемишлі на польський інтерсіті до Кракова взагалі не паритися. Придбати квитки вже по прибутті до Пшемишля на вокзалі у касах (квитки є завжди, на крайній випадок без місця - кондуктор десь посадить) а якщо часу не буде то сідати у польський інтерсіті і там у кондуктора придбати - переплата 20 злотих.
Навіть не знаю, з чого це ти взявся мене переконувати Тим більше, все це не відповідає дійсності
harald67 04.08.2025 21:42 пишет: Кілька разів їздив до Кракова через Пшемишль. Потяг, особливо звичайний, не український інтерсіті, запізнюється як правило на 2-3 години. Випускають повагонно, то ж брати квиток краще у перший вагон - економиш хвилин 40 часу. Інтерсіті приходять із меншими запізненнями. То ж з точки зору економії часу оптимальним є приїхати до Пшемишля тим інтерсіті, який йде вночі і прибуває зранку. Як раз на інтерсіті Київ - Пшемишль квиток придбати не так вже і складно. Про пересадку у Пшемишлі на польський інтерсіті до Кракова взагалі не паритися. Придбати квитки вже по прибутті до Пшемишля на вокзалі у касах (квитки є завжди, на крайній випадок без місця - кондуктор десь посадить) а якщо часу не буде то сідати у польський інтерсіті і там у кондуктора придбати - переплата 20 злотих.
Навіть не знаю, з чого це ти взявся мене переконувати Тим більше, все це не відповідає дійсності
Це все відповідає дійсності, бо я беру інформацію не від обс, а за досвідом суто власних поїздок до Кракова , Тарнова та Жешува починаючи з осені 2022 року і по даний час.
Tolberti 15.08.2025 12:00 пишет: Тобто 51 потяг майже завжди з запізненням? Це точно?
І ще питання: коли їхати назад, то за скільки часу до відправлення в Україну треба бути у Перемишлі?
51 потяг запізнюється часто, але звісно не кожного дня. Якось на 3,5 години запізнився, як раз коли я їхав. Інтерсіті український крайній раз як я їхав, на годину і двадцять хвилин запізнився і кажуть що це майже норма. А через те, що їхав у восьмому вагоні ще хвилин 40 зайвих втратив. Я взагалі жодного разу з Києва до Перемишля потягом вчасно не доїхав (це без врахування витрат часу на паспортний контроль (напрацювання Кірпи, коли митники і прикордонники ходили потягом поки той рухався до кордону і від кордону, нажаль похеріли). Довелося далі вже їхати автобусом, бо останній вечірній польський інтерсіті вже пішов (десь о 22:40 він йде). Коли треба бути у Перемишлі коли повертаєшся. Десь за годину до відправлення буде достатньо. Там пасажири вишукуються у довжелезну чергу на паспортний контроль (десь 30-40 хвилин можна простояти) і навіть якщо приїдеш за 10 хв то не запізнишся, бо потяг відправляється лише тоді, коли у черзі на контроль вже нікого немає. Але це звісно екстрім.