Маршрут для транзиту на літак. Як постійний вибирати не рекомендую, як альтернативний. приблизно 350км від кордону, тяжкий маршрут але ВАУ. Таких Карпат ви не побачите ніде. Десь 150км живописної дороги з купою серпантинів вздовж карпатського хребта. Потім суцільна дупа через села і міста, з пробками, обмеженнями, мєнтами в кущах. У мене зайняло близько 6ти годин. Хоть оті села реально здивували у порівнянні з селами у районі Галаца. Дуже все чисто з смаком, чудові дороги. Реально Європа. Проходження кордону: зайшов у 0.15, зайняло 45хв. Сертифікат ТО питають відразу 100%. Румуни були дуже коректними у порівнянні з угорцями у рази. не рились у речах. Ложка дьогтю. Якщо заїдете уночі - у Румунії нічого не купите(віньєти), не заправитесь і навіть готель не знімете!! ))) у мене був культурний шок. Зачинено все. Англійська тут невідома взагалі аж до обласного центру. Я об"їхав купу готелів до самого початку серпантину, ні достукатись, ні дозвонитись. Заночували просто у машині. Заправки зустрічаються дуже рідко - ГАЗУ НЕМА НІДЕ, бензин 80грн на наші. Вперше газ побачив у Бистриці (а 70% дороги від кордону) по 40грн. Далі він вже є не на всіх АЗС але вже по 37грн. Я заправився на Ромпетрол майже біля Клуж-Напоки (доречі на цій АЗС туалет безкоштовний) Стосовно віньєти: купуйте онлайн на taxeauto.ro. Заморочка багато заповнювати, але 5.30 євро на 30 днів. Наші всі онлайнсервіси БАРИГИ, майже 13євро! Далі, парковка аеропорта, приблизно 2 євро доба, можна бронювати по телефону. На гуглмапі знаходите, клікаєте, там буде телефон. Краще бронювати. Якось так. Трохи букоф. Сподіваюсь буде комусь корисним
svized 04.08.2025 18:12 пишет: Маршрут для транзиту на літак. Як постійний вибирати не рекомендую, як альтернативний. приблизно 350км від кордону, тяжкий маршрут але ВАУ. Таких Карпат ви не побачите ніде. Десь 150км живописної дороги з купою серпантинів вздовж карпатського хребта. Потім суцільна дупа через села і міста, з пробками, обмеженнями, мєнтами в кущах. У мене зайняло близько 6ти годин. Хоть оті села реально здивували у порівнянні з селами у районі Галаца. Дуже все чисто з смаком, чудові дороги. Реально Європа. Проходження кордону: зайшов у 0.15, зайняло 45хв. Сертифікат ТО питають відразу 100%. Румуни були дуже коректними у порівнянні з угорцями у рази. не рились у речах. Ложка дьогтю. Якщо заїдете уночі - у Румунії нічого не купите(віньєти), не заправитесь і навіть готель не знімете!! ))) у мене був культурний шок. Зачинено все. Англійська тут невідома взагалі аж до обласного центру. Я об"їхав купу готелів до самого початку серпантину, ні достукатись, ні дозвонитись. Заночували просто у машині. Заправки зустрічаються дуже рідко - ГАЗУ НЕМА НІДЕ, бензин 80грн на наші. Вперше газ побачив у Бистриці (а 70% дороги від кордону) по 40грн. Далі він вже є не на всіх АЗС але вже по 37грн. Я заправився на Ромпетрол майже біля Клуж-Напоки (доречі на цій АЗС туалет безкоштовний) Стосовно віньєти: купуйте онлайн на taxeauto.ro. Заморочка багато заповнювати, але 5.30 євро на 30 днів. Наші всі онлайнсервіси БАРИГИ, майже 13євро! Далі, парковка аеропорта, приблизно 2 євро доба, можна бронювати по телефону. На гуглмапі знаходите, клікаєте, там буде телефон. Краще бронювати. Якось так. Трохи букоф. Сподіваюсь буде комусь корисним
Не знаю куди вам летіти. але на Англію літали з Сучави, а це 45 км. від кордону.
svized 04.08.2025 18:12 пишет: Таких Карпат ви не побачите ніде. Десь 150км живописної дороги з купою серпантинів вздовж карпатського хребта.
Только осторожно - там в лесах медведей расплодилось дофига!
В ответ на: Англійська тут невідома взагалі аж до обласного центру.
прийдется учить румынский, но вполне может помочь итальянский/испанский/португальский/французский
В ответ на: Стосовно віньєти: купуйте онлайн на taxeauto.ro. Заморочка багато заповнювати, але 5.30 євро на 30 днів. Наші всі онлайнсервіси БАРИГИ, майже 13євро!
на пару строчек выше тема про виньетки, там про Румынию только ленивый не писал:
АП: по темі автозаправок, повертався тим самим маршрутом, але вечором. До перевала повно запавок але ціна завищена, краще розраховувати на заправку за перевалом. Наприклад до перевала газ по 46грн, за перевалом 38грн (селище/залізнична станція Rosu, заправка Сокар)
Паркінги аеропорта: ціни +/- 2євро/день по пам"яті - під самим аеропортом на 11 днів буде 2800грн, якшо пройти 300метрів і на іншій стороні дороги то 2400грн.
Ночовка: кому цікаво можу поділитись контактом непоганого хостела з окремими сімейним номером, санвузол і кухня загальні. Чистенько, людей нема, 10хв їзди до аеропорта. 35 євро. Двічі там зупинялись