За останні півроку деже сів зір (астигматизм). Треба окуляри для водіння. В оптиці дуже рекомендували для водіння взяти фотохромні. Ідея наче не погана, і в рекламних матеріалах начче все добре виглядає. Але в кого є реальний досвід використання? Чи спрацьовують в машині, бо наскільки розумію спрацьовують вони від ультрафіолета? Як у них в сумеричні, нічні години, у погану погоду.
Чи краще взяти з гарними звичайними лінзами, чи з овтизною для контрасту?
в машині спрацьовують але не всі. Ті, що через скло авто змінюють затемнення, суттєво дорожчі. Лінзи можна протестувати ліхтариком в оптиці або запитати. якщо гроші є, то фотохром має сенс. Крім того, дорожчі лінзи з астигматизмом менше спотворюють зображення, дешевші можуть. тут треба шукати бюджет - можливості.
В мене самі просто фотохроми. Справа звички. В авто міняють колір теж. Деяку діяльність в них робити досить важко через спотворення кольорів - банально коли миєш авто сам, то вже незручно. Як і всякі мілкі деталі роздивитись
Gold Fish 05.08.2025 15:11 пишет: Треба окуляри для водіння. В оптиці дуже рекомендували для водіння взяти фотохромні. Ідея наче не погана, і в рекламних матеріалах начче все добре виглядає. Але в кого є реальний досвід використання? Чи спрацьовують в машині, бо наскільки розумію спрацьовують вони від ультрафіолета? Як у них в сумеричні, нічні години, у погану погоду.
Розумієш вірно, фізика — безсердечна сука, в машині звичайний фотохром залишиться прозорим. Є спеціальні рішення, я б попросив у оптики якийсь зразок і перевірив в машині, щоб потім не розчаровуватися. Але і недоліків, крім вищої ціни, як на мене, нема.
Чоловік після багатьох років в фотохромах зробив собі кліпони (затемнена накладка на магнітах), дуже задоволений. Можливо у нього оті дешевші фотохроми завжди були, про які вище писали, але не затемнювали ніколи. Я поки вагаюся, кліпони мають масивнішу і важчу оправу, не люблю таке. Я взагалі їжджу в 2 окулярах, просто поверх своїх одягаю темні, у мене обидві оправи легкі і мінімалістичні, мені норм.
Деяку діяльність в них робити досить важко через спотворення кольорів - банально коли миєш авто сам, то вже незручно. Як і всякі мілкі деталі роздивитись
так окуляри для водіння, якщо це не прогресивні за 10 тис і дорожче, не призначені для дрібних деталей.
Крім того де вони працюють чи не працюють - питання наскільки швидко, коли працюють. Колись пробував - мова про хвилини, як мінімум. Для авто це неприйнятно, вважаю. Також , наприклад увійшов в магазин або вйишов - чекати кілька хвилин поки адаптуються?
Деяку діяльність в них робити досить важко через спотворення кольорів - банально коли миєш авто сам, то вже незручно. Як і всякі мілкі деталі роздивитись
так окуляри для водіння, якщо це не прогресивні за 10 тис і дорожче, не призначені для дрібних деталей.
Я хз хто що вносить в поняття "для водіння". Я в своїх і за кермом, і на вулиці, тому якось так.
Користуюсь фотохромними 24/7 вке купу років, ніякого дискомфорту. В моїх авто фотохром на сонце реагує адекватно. Доречі минулого року замовляв у fielmann нові окуляри "про запас", і виявилось що за 10 років з моменту купівлі попередніх фотохром і реагувати став швидше і очі менше відчувають ефект затемнення. А от дружині навпаки некомфортно в фотохромних, їй легше носити при собі дві пари окулярів з діоптріями - звичайні і темні.