іноді є необхідність кинути готівку (отриману від якихось дій, щось продалось, наприклад) на картку, ту ж Універсальну приватівську. дружина "лякає" якимось моніторингом поповнень та наслідками.... що це за "вц", є якісь нововведення? питання, - які для мене можуть бути негативні наслідки, якщо я буду поповнювати свою картку своєю готівкою, чи якщо хтось мені на картку буде перераховувати кошти у відносно мізерній кількості? - і якщо є ймовірність наслідків, що зробити, щоб уникнути їх? заздалегідь дякую за відповіді та поради!! можливо, така тема вже десь була і я не бачив її, то не сварить! Слава Україні! люта смерть ворогам!
До 5к без ідентифікації. До 400к на місяць - без додаткового повідомлення про джерела надходження. Якщо суми до 50к на місяць - і подальші операції після поповнення не попадуть під індикатори підозрілості - нічого не буде. Умовно - якщо вам протягом місяця накидали малими переводами та поповненням кешу, а ви однією операцією в кінці місяця всю суму кудись перевели - будуть питання. А якщо ви просто отримуєте мілкі перекази/поповнення і витрачаєте гроші з картки у звичайному режимі (оплати POS, Internet, зняття готівки, невеликі перекази на інші картки) - то все буде добре.
Поповнення готівкою і перекази - це в теорії різне.
При поповненні через термінал вас просять авторизуватися, і банк вважає, що ви поповнюєте власним коштом, тому не вважає це доходом. Мені доводиться щомісяця перекладати з зарплатної картки на нормальні мінімум тищ 50, питань у податкової немає.
А от щодо переказів від інших осіб хз, поки що ніби не трогають, але враховуючи, що навіть продажі через олх намагаються оподаткувати, є смутне відчуття, що недовго залишилося, і гусещипачі туди доберуться.
У Приватбанка свої ліміти, при поповненні десь близько 100 тис, вискакує попередження, що в місяць можна поповнювати готівкою до 150 тис, без пояснень джерел надходження. Тобто вони прямо кажуть про межу безпроблемного поповнення.