autoua
Autoua.netФорумАвтотури за кордон

у Францію на авто

СуперСтар *
22 года за рулем, гарне деокуповане село недалеко від Києва
С нами с 05.12.2012

у Францію на авто
      15 августа 2025 в 14:50 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

За результатами голосування публіки вирішив поділитися досвідом поїздки в Європу.
Загалом 7500 км за 18 днів з трьома дітьми. Середній за добу виходить 416км, але по факту було і значно більше і значно менше. День, щоб зовсім нікуди не їхали був тільки один на морі. Всі решта (2 дні на морі) як мінімум їздили кудись поїсти, бо в нашому готелі ресторан з 10 до 19 не працював .

День 1: дім-КПП Краківець, 4-5 год на кордоні (поляки кожну сумку заставляли витягувати і відкривати(не тільки в нас, у всіх навкруги )і в 19 поселення в Катовіце.
Автобан Краків-Катовіце доже зручно оплачувати через додаток Autopay без зупинок на оплату.
Далі Прага, Мюнхен, потім Швейцарія.
Швейцарію їхав з опцією уникати платних доріг, бо 45 євро за віньєтку заради транзиту зажав платити, та і краєвиди там досить гарні, щоб їхати, не поспішаючи, в т.ч. два прекрасні Susten pass та Furka pass з серпантинами.
Цермат це мабуть єдине місце, де нам не повезло з погодою, було хмарно, тому 140 євро за підйом на гору знову ж таки зажав (на сім'ю з 5 членів це доволі накладно виходить), якби ще сонячно та безхмарно, то можливо і варто, а так ні.
Далі Женева, Ліон, Combe Laval, Сістерон і південне узбережжя (чи лазурне, але назвати лазурним узбережжя з дикими кабанами на не дуже чистому пляжі, таке собі )
3 дні на морі і далі в дорогу, Віадук Мійо, Бордо, дюни, океан, вода +19, діти не купались, але було чаруюче(вперше побачив океан, враження не як від моря, можливо через великі хвилі).
у Бордо, простояли 2,5 год в заторі, і ще раз переконався в упередженому порівнянні культури водіння "у нас і у них": так само об'їжджають через заправки і парковки кілька десятків машин, а потім впихуються назад, був навіть один "об'їздун" який вистрибнув на тротуар і далі по зеленій зоні "зрізав" - таке навіть у нас рідкість. По обочині, де вона була, також їхали.
Далі Ле-Мон-Сен-Мішель (прекрасна локація), біля якого B&B Hotel з автоматичною самореєстрацією, бо після 22:00 жодного співробітника вже немає в готелі. Це був нервовий треш з їх банкоматом для реєстрації, але причина трешу була в тому, що я не оплатив номер до приїзду, тому тут вина b2b)
Далі по А13 до Парижу, яку потрібно оплачувати постфактум, писали в сусідній темі.
Готель в передмісті Парижа, бо в самому Парижі або дорого або хостел , але зі своїм авто це зовсім не викликає незручностей, скоріше навпаки, економія значна.
Париж це красиве місто черг, там всюди черги, там люди навіть стоять в черзі, щоб стати в чергу), черги в касу, черги на вхід, черги на окремі локації в загальних локаціях, черги, щоб сфоткатись, суцільні черги. А все решта чудово!
Діснейленд - свято для дітей (планувалось), а по факту получився атракціон черг, стоїш до кожного атракціону по годині в черзі, щоб кілька хвилин покататись і так весь день, та ще й на жарі. Наш висновок – це те що варто спробувати хоча б раз в житті (але не влітку!), бо є там кілька досить цікавих атракцій, але більше туди не поїхали б. 118 євро за особу – ІМХО краще в Цермат на гору наступного разу).
Далі Лейпциг, Дрезден і ночівля перед рідним кордоном - єдиний готель де нас попросили доплатити за 4р дитину ( в букінгу завжди бронював 2+2, бо третя спала з нами і ніхто на це не звертав уваги).
Із лафхаків, які не берусь рекомендувати:
Еконаклейку для Франції за 4,5 євро купляв на офіційному сайті, поштою її не отримав, просто роздрукував. Для Німеччини не купляв.
За муніципальні парковки ніде не платив.
Щодо швидкісного режиму за межами населених пунктів в мене склалося враження, що його дотримуються тільки або на авто «які не їдуть», або ті хто економить паливо. Всі решта навалюють і пригальмовують тільки перед камерами.
Їхав всюди по навігатору гугл, але якщо альтернативний варіант пропонувався коротший в кілометрах, але не значно довший по часу, то завжди вибирав його, і завжди получалось швидше по факту через той же вищезгаданий швидкісний режим і дешевше, ніж по платних автобанах.
Готель ніде наперед не бронював, всюди або сьогодні на завтра або навіть сьогодні на сьогодні.
Гугл про камери в мене попереджав тільки в Польщі та Чехії, в інших країнах ні, чому не знаю.
Фото не виставляю, їх достатньо в інеті за назвами локацій імхо.

За результатами голосування публіки вирішив поділитися досвідом поїздки в Європу.Загалом 7500 км за 18 днів з трьома дітьми

Змінено Скаут (15:01 15/08/2025)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Достоевский ***
35 лет за рулем, Київ <--> Білогородка
С нами с 31.08.2001

Re: у Францію на авто [Re: Скаут]
      15 августа 2025 в 16:13 Гілками

Питання про муніципальні парковки. Не сплачували, бо вони у вашій зоні були безкоштовні? Чи це такий лайфхак?
В мене незабаром буде зупинка в Страсбурзі, тому і питаю :-)

Змінено Smap (16:24 15/08/2025)

аццкая сотона **
26 лет за рулем, Киев
С нами с 23.04.2007

Re: у Францію на авто [Re: Smap]
      15 августа 2025 в 23:02 Гілками

Smap 15.08.2025 16:13 пишет:

Питання про муніципальні парковки. Не сплачували, бо вони у вашій зоні були безкоштовні? Чи це такий лайфхак?

думаю, тому що номера Українські, і поки жодна країна не співпрацює з Україною щодо порушень чи як стягувати. Теоретично, можна було б на кордоні, але і цей варіант дуже-дуже рідко працює.

Достоевский **
Lucca, Italia
С нами с 16.06.2008

18 августа 2025 в 10:30 Гілками

А почему поехал через Польшу?
Тут уж вроде обсуждали в соседней теме, что через Венгрию выходит быстрей и граница менее загружена

СуперСтар *
С нами с 05.12.2012

Re: у Францію на авто [Re: Smap]
      18 августа 2025 в 10:34 Гілками

це настільки незручно, що аж бісить іноді:
1. в них ці паркомати не приймають paypass, а монет зазвичай немає, треба десь ходити, шукати, міняти, гаманця з собою не ношу, воно з кишень шортів постійно випадає.
2. потім потрібно оплатити наперед за час, який простоїш, блін я приїхав погуляти по місту, можу поїхати на іншу локацію через 30хв,а можу через 4 години, за скільки часу платити наперед, чи кожну годину вертатись/бігати до паркомату чи просто викидати гроші в трубу місцевий бюджет?
3. час, ну це мін 5-10 хв на кожну оплату, а діти одразу після зупинки виходять з авто і чекати не хочуть, поки ти бавишся з цим паркоматом кожну зупинку (не 1 раз на день).
це можливо неправильно з моральної точки зору, але для себе вирішив - оштрафуть один раз, тоді буду міняти свій підхід.

наскільки в Києві в додатку зручна оплата - це розумієш тільки у порівнянні .

СуперСтар *
С нами с 05.12.2012

Re: у Францію на авто [Re: valkrav]
      18 августа 2025 в 10:37 Гілками

valkrav 18.08.2025 10:30 пишет:

А почему поехал через Польшу?
Тут уж вроде обсуждали в соседней теме, что через Венгрию выходит быстрей и граница менее загружена

в нас не стояла задача доїхати якнайшвидше. Хотілося також побачити Прагу і Швейцарію.

аццкая сотона **
26 лет за рулем, Киев
С нами с 23.04.2007

18 августа 2025 в 11:07 Гілками

Скаут 18.08.2025 10:34 пишет:

1. в них ці паркомати не приймають paypass, а монет зазвичай немає, треба десь ходити, шукати, міняти, гаманця з собою не ношу, воно з кишень шортів постійно випадає.
2. потім потрібно оплатити наперед за час, який простоїш, блін я приїхав погуляти по місту, можу поїхати на іншу локацію через 30хв,а можу через 4 години, за скільки часу платити наперед, чи кожну годину вертатись/бігати до паркомату чи просто викидати гроші в трубу місцевий бюджет?
3. час, ну це мін 5-10 хв на кожну оплату, а діти одразу після зупинки виходять з авто і чекати не хочуть, поки ти бавишся з цим паркоматом кожну зупинку (не 1 раз на день).
це можливо неправильно з моральної точки зору, але для себе вирішив - оштрафуть один раз, тоді буду міняти свій підхід.

а в деяких локаціях ще й ліміт стоїть, наприклад не більше 2ух годин, або після 4-ої години починається зростання ціни в геометричній прогресії за час паркування )

Але. Є додатки. Чисто для Франції не знайшов, є типу універсальні, які беруть свою комісію за це. Дуже не зручні. Також з купою нюансів, але можна почасово продовжувати, наприклад.
Я навіть вже сварився з одним з таких додатків, бо інтерфейс був настільки запутаний, що я примудрився заплатити коли не хотів, і потім повертав гроші. Вдалось.

Достоевский ***
35 лет за рулем, Київ <--> Білогородка
С нами с 31.08.2001

18 августа 2025 в 13:11 Гілками

Скаут 18.08.2025 10:37 пишет:

Хотілося також побачити Прагу

По справах їду до Брюсселю і також хочемо через Прагу - повештатися там кілька днів. Але вирішили їхати через словаків. Бо поляки останнього разу тримали майже 7 годин і нервів потріпали будь здоров

СуперСтар *
С нами с 05.12.2012

Re: у Францію на авто [Re: AL®]
      18 августа 2025 в 15:13 Гілками

AL® 18.08.2025 11:07 пишет:

Скаут 18.08.2025 10:34 пишет:

а в деяких локаціях ще й ліміт стоїть, наприклад не більше 2ух годин, або після 4-ої години починається зростання ціни в геометричній прогресії за час паркування )

Але. Є додатки. Чисто для Франції не знайшов, є типу універсальні, які беруть свою комісію за це. Дуже не зручні. Також з купою нюансів, але можна почасово продовжувати, наприклад.
Я навіть вже сварився з одним з таких додатків, бо інтерфейс був настільки запутаний, що я примудрився заплатити коли не хотів, і потім повертав гроші. Вдалось.

це все є.
але мені вистачило "додатку" для заряджання авто в Швейцарії.
Спочатку зняло 70 франків, зарядка не розпочалась.
Потім зняло ще 70 франків, зарядка розпочалась... зарядився на 6 франків, решту повернули через 3 дні тільки.

СуперСтар *
С нами с 05.12.2012

19 августа 2025 в 10:56 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

а ось кордон між Ліхтенштейном та Швейцарією, пригальмував тілько щоб фото зробити, інших обмежувачів швидкості немає

а ось кордон між Ліхтенштейном  та Швейцарією, пригальмував тілько щоб фото зробити, інших обмежувачів швидкості немає

Autoua.netФорумАвтотури за кордон
Додаткова інформація
0 користувачів і 4 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, LordAmid, moderator, LOMOND, Alexandr 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 679

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія