Маємо смартфон на Андроїді, Гугл Піксель. Задовбав смартфон своїми переключеннями на роумінг Київстара, у мене Водафон. В моїх краях покриття дуже слабеньке і коли їзжу між селами десь є місця де нема покриття Водафона, але є Київстар. І Смартфон переключається но роумінг Київстара, мобільний інтернет при цьому вирубається. А саме хренове що коли з"являється покриття Водафона, смартфон не переключається назад. Треба вручну перемикати. Сам роумінг на смартфоні вимкнений. Але я так розумію локальний роумінг на це не реагує. Як вимкнути цю фічу?
Это национальный роуминг он работает с начала полномасштабки, просто так его "выключить" нельзя. Чтобы не переключалось, надо в настройках сети отключить автоматический выбор сети, зарегить телефон в водафоне вручную и все, он будет только этой сети держаться и не будет региться в других.
GreenMile 21.08.2025 17:08 пишет: Это национальный роуминг он работает с начала полномасштабки, просто так его "выключить" нельзя. Чтобы не переключалось, надо в настройках сети отключить автоматический выбор сети, зарегить телефон в водафоне вручную и все, он будет только этой сети держаться и не будет региться в других.
Та да, вже обговорили з Геміні. Але пробленма що через хренове покриття в наших краях, я не можу вручну вибрати Vodafone LTE, бо він не усюди є. Треба щоб смартфон перемикався між LTE-3G-GPRS... Дивно але це Київська область...
з цим нічого не поробиш, у мене зараз лайф частенько перемикається на київстар, хоч я знаходжусь в одному місці. Тому плачу за 2 пакети, перемикаючи інтернет за потреби між сімкартами. Водафона в селі до цього часу немає.
nickka 25.08.2025 10:54 пишет: з цим нічого не поробиш, у мене зараз лайф частенько перемикається на київстар, хоч я знаходжусь в одному місці. Тому плачу за 2 пакети, перемикаючи інтернет за потреби між сімкартами. Водафона в селі до цього часу немає.
GreenMile 21.08.2025 17:08 пишет: Это национальный роуминг он работает с начала полномасштабки, просто так его "выключить" нельзя. Чтобы не переключалось, надо в настройках сети отключить автоматический выбор сети, зарегить телефон в водафоне вручную и все, он будет только этой сети держаться и не будет региться в других.
Та да, вже обговорили з Геміні. Але пробленма що через хренове покриття в наших краях, я не можу вручну вибрати Vodafone LTE, бо він не усюди є. Треба щоб смартфон перемикався між LTE-3G-GPRS... Дивно але це Київська область...
Тогда надо идти от от обратного, интернет в роуминге работает, с порезанной скоростью, но в целом норм, если у тебя не работает - разреши в телефоне использовать мобильный инернет в роуминге и пусть себе на КС переключается. Обратно он перейдет когда покрытие водафона будет существенно лучше чем КС.