Потрібно дитині закинути гроші на місцеву картку банку Австрії. Як правильно це зробити? Прямий переказ з картки українського банку на картку та сторона блокує, гроші повертаються. Є така штука як SEPA для обхода цієї ситуації у Євросоюзі, і Приват говорить що вона працює автоматично при євровому ререказу, але судячи по кінської комісії не працює ( повинно бути фіксовано 5 євро), та все одно платіж повертається. Wase та Revolut в Україні вже не працюють. Ще варіанти: - знімати налічку, ПУМБ 2%, але мабуть плюс відсоток ще там потрібно, не спробували ще. Та класти на місцеву картку? - з водієм автобусу передавати нал в конверті? Теж така собі авантюра.. Допоможіть хто має досвід, дякую.
Label 22.08.2025 08:23 пишет: Потрібно дитині закинути гроші на місцеву картку банку Австрії. Як правильно це зробити? Прямий переказ з картки українського банку на картку та сторона блокує, гроші повертаються. Є така штука як SEPA для обхода цієї ситуації у Євросоюзі, і Приват говорить що вона працює автоматично при євровому ререказу, але судячи по кінської комісії не працює ( повинно бути фіксовано 5 євро), та все одно платіж повертається. Wase та Revolut в Україні вже не працюють. Ще варіанти: - знімати налічку, ПУМБ 2%, але мабуть плюс відсоток ще там потрібно, не спробували ще. Та класти на місцеву картку? - з водієм автобусу передавати нал в конверті? Теж така собі авантюра.. Допоможіть хто має досвід, дякую.
а про яку суму йдеться мова і на яку карту намагаєтесь перевести (дебіт/кредит)? Поки що відносно невеликі суми з євро карти на євро карту у нас працюють (є обмеження на суму в місяць та за один трансфер).
[цитата="Label 22.08.2025 08:23 пишет" - знімати налічку, ПУМБ 2%, але мабуть плюс відсоток ще там потрібно, не спробували ще. Та класти на місцеву картку?
Десь так. Але треба промоніторити тамтешній ринок, з терміналів якого банку менша комісія буде за зняття євро з гривневої картки. Може знайдеться банк, який за це взагалі не братиме комісії. Але є нюанс: згідно лімітів НБУ з гривневої картки за кордном можна зняти місцевої валюти в еквіваленті 12,5 тис. грн. на тиждень. Якщо цього мало то краще завести валютну картку і класти на неї євро. Тоді можна зняти 100 тисяч на тиждень.
Звичацна дебетна картка австрійського банку. ПУМБ або Приват відправляє хоть 10, , хотб 500 євро, але вони миттєво повертаються з коментом що той банк відхилив. Для обхода запретів платежів єврозони та австрії я так розумію і були всякі вайзи, революти та сєпи. Але воно все не працює з весни. По SEPA Приват щойно таки відповів що тільки на прийом платежів працює.
Та є в нього гривнева та євро пумба, привата. Непередбачувано комісії великі. Постірушка у общазі з додатку спеціальному 0%, в магазин зайшов 15 євро чек, зняло 18 євро. Тому і видали местну картку, а як її поповнити хз.
якось дивно, можливо саме австрійський банк якісь специфічні обмеження має. Я переказую спокійно на свій рахунок у Нідерландах звідси, щоправда на кредитну картку, також пару раз в Польщу без проблем невеликі перекази робив. Як варіант, спробувати переказати комусь знайомому з картою в іншій країні/банку, а вони вже по СЕПА перерахують твоїй дитині (в середині ЄС це буде безкоштовно).
keen 22.08.2025 09:50 пишет: Як варіант, спробувати переказати комусь знайомому з картою в іншій країні/банку, а вони вже по СЕПА перерахують твоїй дитині (в середині ЄС це буде безкоштовно).
Label 22.08.2025 09:48 пишет: Та є в нього гривнева та євро пумба, привата. Непередбачувано комісії великі. Постірушка у общазі з додатку спеціальному 0%, в магазин зайшов 15 євро чек, зняло 18 євро. Тому і видали местну картку, а як її поповнити хз.
Це щось не те. Моя картка часто використовується у ЄС і ніяких комісій при розрахунках в магазинах немає (навіть спеціально перевірив пару останніх покупок - сума в євровалюті помножити на курс з округленням до 10 копійок). Мабуть треба в банк звернутися (я маю на увазі пумб, бо з приватом розмовляти - що у степ кричати - усе одно толком ніхо нічого не відповість).
Зараз ще для України працює Genome, картку можна відкрити за 1 евро. звичайна абонплата 5 евро міс, але зараз акція для України на рік без абонплати. Правда тиждень "думають" при створенні аккаунта.
У мене схожа ситуація, тільки оплата репетитора з Нідерландів. Чат жпт таки радить відкрити рахунок Wise за кордоном через друзів/родичів.
Якщо ти перебуваєш за кордоном (наприклад, в Польщі чи іншій країні ЄС), можеш створити обліковий запис Wise, вказавши європейську адресу проживання. Потім можна буде:
Активувати мультивалютний рахунок, Замовити картку, доставку якої зроблять на цю адресу
У разі повернення в Україну — картка залишиться валідною (можна знімати, платити мобільно), але нову картку не зможеш замовити .
Треба дивитися чек. За розміром комісії, якої взагалі не мало бути, схоже на старий розвод туристів, коли термінал пропонує вам сплатити в валюті вашої країни і в результати ви потрапляєте на подвійну конвертацію з купою комісій. Правило єдине для всіх країн - платити треба в валюті країни в якій ви знаходитеся. У поляків подібне було на кожному кроці, в Австрії я таке бачив тільки одного разу , але я там вже 5 років не бував.