з пральної злити все через фільтр. Якщо там щось і лишиться, то нічого не порве. Шланг каналізації витягти і з нього все злити. шланг подачі води відкрутити і злити з нього все що там залишилося.
nickka 25.08.2025 12:19 пишет: з пральної злити все через фільтр. Якщо там щось і лишиться, то нічого не порве. Шланг каналізації витягти і з нього все злити. шланг подачі води відкрутити і злити з нього все що там залишилося.
колись читав велику дискусію на цю тему на форумі ремонтників КБТ - там були рекомендації лишати якраз з водою, щоб не розсохлися ущільнювачі. я не знаю як у ТС там все влаштовано, але, якщо пральна десь у ваній кімнаті, туда ж занести ПММ та закрити, та увімкнути мінімальне опалення цих кільков кв метрів на зиму, на рівні 5-7 градусів тепла... Витрати електрики - на рівні похибки будуть.
Переносити кудись взагалі не варіант, це точно. Опалювати також, бо саме те приміщення, де вони стоять, не відокремлюється. Взагалі я сподівалася, що навіть шланги знімати не доведеться:) Типу подати десь тиск, щоб воду пропихнути.
zyoma 25.08.2025 15:47 пишет: . Взагалі я сподівалася, що навіть шланги знімати не доведеться:) Типу подати десь тиск, щоб воду пропихнути.
Типу, краще доведеться ) Зливні шланги взагалі нічого не бояться, там все просто . По пральній - з машини злити воду, відкрутивши фільтр. Перекрити воду краном і відкрутити шланг біля пральної машини, можна не повністю, аби вода була в шлангу не під тиском. Поясню нащо - клапан подачі води із пластика. Нормальні виробники роблять в ньому всередині мікропустоти, для компенсації розширення від льоду, деякі не роблять, якщо клапан буде під тиском і замерзне, то може бути "ой". По пмм, в залежності від марки, процес трохи складніший.
zyoma 25.08.2025 11:55 пишет: Порекомендуйте, будь ласка, порядок дій. В будинку воду завжди зливаємо, як бути з технікою, щоб нічого не порвало?
наклоняю пмм на одни бок. снизу отсоединяю все шланги от насосов, от клапана и от вертикальной пластиковой хрени на боку машинки. Опять ставлю на "ноги". некоторое время вытираю воду под машинкой. весной все подсоединяю. лет 5 такой процедуры, полет нормальный единственное подобрать инструмент сжать хомуты, там есть большого диаметра зы. у меня пмм совсем старенькая, в ней снизу нет крышки. в домашнем электролюксе снизу закрыто все. наверно сложнее шланги откинуть, но другого пути нет
у меня дома похожая. там снизу добраться до шлангов проблематично, без разборки боков и нижней крышки. зы первые 2 года спускал в погреб, на третий решил шланги поснимать, просто легче)))
а нету ли у вас в инструкции к посудомойке раздела защита прибора от замерзания со ссылкой на раздел транспортировка прибора? У меня Бош, немного не то, о чем говорят... Но, может вы не дочитали инструкцию? Моя, - SPS2IKW04K, 62 стр. инструкции... Мне кажется, алгоритм для любой подойдет