Усім привіт! Останній тиждень почала сама вимикатися індукційна плита Gorenje; будь-яка комфорка на будь якому режимі. Перед цим присутній дивний скрежет електричний (контакти точно норм в самій плиті - залазив дивився). Плиті 10 років. Ще нюанс: після вимикання - неможливо увімкнути протягом 5-7 секунд і не горять Н (гаряча поверхня) - наче живлення немає. Потім вмикається і працює далі. В інструкціїї нічого про це не зазначено. Можливо хтось зтикався з таким? Буду вдячний за поради
Найпростіше, перш ніж робити якісь інші кроки- відключи на щитку від живлення хвилин на 10. Якщо не допоможе - тоді клич майстра. Але у 90% випадків допомагає
Джин 26.08.2025 11:25 пишет: Найпростіше, перш ніж робити якісь інші кроки- відключи на щитку від живлення хвилин на 10. Якщо не допоможе - тоді клич майстра. Але у 90% випадків допомагає
Нажаль відключення живлення нічого не дало Після вимикання через 5-7 секунда вона вже знову готова до вмикання, і цей скрежет також з'являється. Хоча учора ввечері за декілька годин роботи не вимикалося. А сьогодні зранку за 20 хв роботи вимикалась двічі
GreenMile 26.08.2025 15:57 пишет: По симптомам, скорее всего, какое-то реле кончается. Разобрать включать на разобранную слушать какое именно - менять.
Це ж треба її вирвати з силікону чи клею, чи на шо там її кріплять..
GreenMile 26.08.2025 15:57 пишет: По симптомам, скорее всего, какое-то реле кончается. Разобрать включать на разобранную слушать какое именно - менять.
Я не знаю, как ее у тебя крепили. Могли на герметик посадить, могли на ленту, которая ужимается. В своей электрической варочной менял индикаторы, она на ленте была. Ну как бы ее в любом случае снимать придется, хоть так, хоть этак, просто можно дождаться, что она в один прекрасный момент просто жахнет с куском платы, потом просто выбросишь.
Якщо поверхню посадили на силікон, то 99% починай шукати нову поверхню В мене нещодавно також була поломка поверхні Gorenje. Щоб щось спробувати відремонтувати її треба зняти, а оскільки стоїть на силіконі - зрізати. декілька сервісів відмовилися то робити, сказавжи що скоріш за все трісне скло. Врешті решт спробував зняти сам і як і очікувалося - тріснуло скло Міняти скло економічно недоцільно. Купив нову поверхню і поставив, але вже лиліконом не кріпив
Якщо поверхню посадили на силікон, то 99% починай шукати нову поверхню В мене нещодавно також була поломка поверхні Gorenje. Щоб щось спробувати відремонтувати її треба зняти, а оскільки стоїть на силіконі - зрізати. декілька сервісів відмовилися то робити, сказавжи що скоріш за все трісне скло. Врешті решт спробував зняти сам і як і очікувалося - тріснуло скло Міняти скло економічно недоцільно. Купив нову поверхню і поставив, але вже лиліконом не кріпив
бачив, що знімають чимось типу ліски або струни, але собі також не ставив на сілікон, не бачу сенсу
бачив, що знімають чимось типу ліски або струни, але собі також не ставив на сілікон, не бачу сенсу
Я собі навіть мийку ставив на гумовий ущільнювач і все чудово стільки років, родичі таку саму на силікон змонтували, то в них з часом стільниця від води зіпсувалась.
Силікон елементарно розрізається або канцелярським ножем, або строй шпателем піддівається і нічого з поверхнею небуде. Все дуже просто, головне агуратно розрізати той силікон, а залишки просто пальцями потом знімаються. Вже сотні тиках поверхонь було встановлено і при необхідності демонтовано, жодна не розбилась.
Я собі навіть мийку ставив на гумовий ущільнювач і все чудово стільки років, родичі таку саму на силікон змонтували, то в них з часом стільниця від води зіпсувалась.
з мийкою сенс звісно є, бо там вода і вона затікає під стики. А поверхня має знизу гумову прокладку, що під вагою герметично притискається до стільниці, відповідно під неї нічого не затікає, якщо з кастрюлі википить щось.
sarik 27.08.2025 15:20 пишет: Силікон елементарно розрізається або канцелярським ножем, або строй шпателем піддівається і нічого з поверхнею небуде. Все дуже просто, головне агуратно розрізати той силікон, а залишки просто пальцями потом знімаються. Вже сотні тиках поверхонь було встановлено і при необхідності демонтовано, жодна не розбилась.
Це мабуть дивлячись, яка форма скла варильної поверхні. Бо в мене настільки щильно поверхня прилягала до столешні, що навіть канцелярський ніж не можно було завести нормально під скло. От від заведення ножа в якийсь момент скло і тріснуло І знайомого поверхню Samsung демонтували представники сервісу - так само тріснуло скло.
За 27 років у мене вже четверта поверхня. Жодного разу не пожалкував, що не використовував ні гуми ні силікону, хоча для першої з них навіть щось було в комплекті для інсталяції.