[зображення]https://ibb.co/fYdFW8yC[/зображення] Пані та панове, у кого є виходи на контори, які працюють з оптоволоконними магістралями? Край потрібна отака річ (це герметичний роз'єм на оптичну магістраль). Одна одиниця. У вільному доступі в Україні не знайшли. Як завжди потрібно на вчора. Шукаю для підшефного підрозділу ЗСУ. Фотка якось не правильно відображається. Лінк на фотки конектору
от що написали хлопці - потрібен тільки сам роз'єм. І потрібен саме металевий. Там немає ніякого маркування.
Це Amphenol CONEC 17-300***. Але в них після 300 є ще три цифри у маркуванні. І там дофіга варіантів. Який саме у мене - я ХЗ, бо на ньому ніде не написано.
kvadjagan 26.08.2025 21:27 пишет: от що написали хлопці - потрібен тільки сам роз'єм. І потрібен саме металевий.
За вас може ще позвонити спитати? Як мінімум вони скажуть чи таке взагалі можна знайти. Як діти малі, чесно
ні, дякую . Ми то самі зателефонуємо, тут просто більше питання різниці у цих всіх конекторах. Може хто працював у провайдерських конторах і може підказати принципову різницю у цих усіх різновидах конекторів. Може і хлопці з контори цієї завтра підкажуть.
kvadjagan 26.08.2025 21:27 пишет: от що написали хлопці - потрібен тільки сам роз'єм. І потрібен саме металевий.
За вас може ще позвонити спитати? Як мінімум вони скажуть чи таке взагалі можна знайти. Як діти малі, чесно
ні, дякую . Ми то самі зателефонуємо, тут просто більше питання різниці у цих всіх конекторах. Може хто працював у провайдерських конторах і може підказати принципову різницю у цих усіх різновидах конекторів. Може і хлопці з контори цієї завтра підкажуть. Бо я друзів що працювали в провайдерських конторах запитував - але вони пишуть по 1 реченню - звичайний sc конектор і все.
ні, дякую . Ми то самі зателефонуємо, тут просто більше питання різниці у цих всіх конекторах. Може хто працював у провайдерських конторах і може підказати принципову різницю у цих усіх різновидах конекторів. Може і хлопці з контори цієї завтра підкажуть. Бо я друзів що працювали в провайдерських конторах запитував - але вони пишуть по 1 реченню - звичайний sc конектор і все.
Так це звичайний sc на вигляд. Але у виконанні MIL-STD-810
уже написав в optikon, по маркуванню кабеля вдалось вияснити що це мономод. Протягом дня обіцяли встановити тип конектору. Поки 2 варіанти 17-300030 або 17-300120. Накачали даташитів - переміряємо конектори підручними девайсами. Ще довбаний ковід заважає, 3 тиждень підкидує різні симптоми.
kvadjagan 27.08.2025 11:33 пишет: уже написав в optikon, по маркуванню кабеля вдалось вияснити що це мономод. Протягом дня обіцяли встановити тип конектору. Поки 2 варіанти 17-300030 або 17-300120. Накачали даташитів - переміряємо конектори підручними девайсами. Ще довбаний ковід заважає, 3 тиждень підкидує різні симптоми.
Лікуйся. А по конекторах якщо тут не допоможуть, навряд хто ще. Вони не самі дешеві, але...
kvadjagan 27.08.2025 11:33 пишет: уже написав в optikon, по маркуванню кабеля вдалось вияснити що це мономод. Протягом дня обіцяли встановити тип конектору. Поки 2 варіанти 17-300030 або 17-300120. Накачали даташитів - переміряємо конектори підручними девайсами. Ще довбаний ковід заважає, 3 тиждень підкидує різні симптоми.
Лікуйся. А по конекторах якщо тут не допоможуть, навряд хто ще. Вони не самі дешеві, але...
Дякую. Лікуюсь. Багато хлопців тут поруч захворіли. Якийсь штам стрьомний, тут колега місяць з температурою ходив, інший каже що дивиться на фото Марьяни Б і вона йому подобається (тут вже лікарі не знають що давати). По конкеторах optikon озвучив терміни і умови поставок та альтернативи. Зараз пробуємо через інші підрозділи і через друзів в Європі, смикаємо за різні ниточки.
Як так? Мономод це одна довжина хвилі. Чому 2 конектори? 2 конектори = 2 волокна...або присутній мультиплексор який загоняє 2 хвилі в одне волокно
Мономоду не існує. Є одномод, він же singlemode, та багатомод, він же multymode cable. І тип світлопровідної частини (одномод чи багатомод) - ніяк не пов'язаний з довжинами хвилі світла, чи технологіями мультиплексування (WDM і т.п).
Одномодове волокно має менші погонні втрати, тому використовується на довші відстані (грубо, від 2 км та довше), от і вся різниця між ними.
sarik 27.08.2025 15:31 пишет: Це звичайний LC конектор, тільки здвоєний.
Мені теж схоже на LC. (Здвоєний - дуплексний). (Вони схожі віддалено з SC, але SC у півтора рази крупніший, і трішки інший фіксатор). Або, тут лише "серцевина" SC-конектору, яка схожа на LC. Але фіксатори - як в LC, отже, все ж, виходить це схоже на LC. Ну, і звісно, він тут не зовсім "звичайний", бо в якомусь герметичному різьбовому з'єднанні. Тобто, для тесту - можна спробувати втикнути звичайні LC (навіть два окремих), якщо точно відомо тип кабелю (одномод чи багатомод). Ну і, випадково може бути несумісне косе полірування (APC, чи як там його).
Я згадав ще одних людей, з якими колись багато співпрацювали по оптиці сторінка . Можна спитати ще в них.
Це Amphenol CONEC 17-300***. Але в них після 300 є ще три цифри у маркуванні. І там дофіга варіантів. Який саме у мене - я ХЗ, бо на ньому ніде не написано.
А не може бути 17-300300 ? Випадково мені попалися - ніби віддалено схожі, за гайкою. Після цього коду ще може йти додатково "дефіс-номер" - це якщо не конектор, а готовий патчкорд - то код довжини пачкорду (наприклад, "17-300300-02" - патчкорд довжиною 2 м. Ой, ні - написано в даташиті 17-300300 - це багатомод (OM3), тож не зовсім те. Але тип конектора - дійсно, LC-duplex. Тобто, якщо треба тимчасово втикнутися - то має піти звичайний дуплекснй патчкорд (або два симплексних), скорочено LC SM Duplex (SM - Single Mode).
Я на eu.muser.com вбив у пошук "17-300 single mode" - і показало варіанти. Можливо, разом точнішими розмірами - це допоможе визначити точніше. Ось посилання сторінка (не знаю, чи тут зберігся цей фільтруючи пошуковий запит).
А не може бути 17-300300 ? Випадково мені попалися - ніби віддалено схожі, за гайкою. Після цього коду ще може йти додатково "дефіс-номер" - це якщо не конектор, а готовий патчкорд - то код довжини пачкорду (наприклад, "17-300300-02" - патчкорд довжиною 2 м. Ой, ні - написано в даташиті 17-300300 - це багатомод (OM3), тож не зовсім те. Але тип конектора - дійсно, LC-duplex. Тобто, якщо треба тимчасово втикнутися - то має піти звичайний дуплекснй патчкорд (або два симплексних), скорочено LC SM Duplex (SM - Single Mode).
Я на eu.muser.com вбив у пошук "17-300 single mode" - і показало варіанти. Можливо, разом точнішими розмірами - це допоможе визначити точніше. Ось посилання сторінка (не знаю, чи тут зберігся цей фільтруючи пошуковий запит).
друзі, дякую усім за допомогу сталось диво на рівні тих що описані в Біблії. Знайшлась контора у якої був конектор і припаяла кабель до конектору. Питання закрите.
kvadjagan 30.08.2025 11:04 пишет: друзі, дякую усім за допомогу сталось диво на рівні тих що описані в Біблії. Знайшлась контора у якої був конектор і припаяла кабель до конектору. Питання закрите.