без прив'язки до конкретного мотору-авто чи буває воно різної якості, або складу, чи впливає це на її витрату, чи на якісь інші негативні наслідки для авто. бачу якусь колосальну різницю в цінах - від 30 грн літр на заправках до 1400 грн за 5 літрів фірмового VAG.
Так, якість різна. На витрату впливаї і на роботу системи теж. Але на витрату впливає і якість дизеля. За 7 років володіння Гольфом завжди заправляв у ділера, ціна на розлив не висока. І мені вистачало повного баку на 10 500 - 12 000 км, від ТО до ТО. Або якщо робив ТО через 15 т км то заправляв раніше до повного. Враховуйте, що при потраплянні на фарбу треба одразу змивати. (це якщо економити пару грн і заправляти самостійно). Проїхав 110 000 км. з яких 75 % це місто Київ. Регенерації сажевого була кожні 220 - 270 км.
У меня 78 пробег У супруги 107 Обе авто покупали в магазине Заливаем адблю на амике напротив обойного рынка по 30 грн Что такое прожиг хз. Расход на 300 грн пол года можно ездить
З.ы зло, это бедолаги, которые покупают старые корчи и не могут их обслужить, и потом воняют/дымят по дворам
Ekspert83 27.08.2025 10:21 пишет: Так, якість різна. На витрату впливаї і на роботу системи теж. Але на витрату впливає і якість дизеля. За 7 років володіння Гольфом завжди заправляв у ділера, ціна на розлив не висока. І мені вистачало повного баку на 10 500 - 12 000 км, від ТО до ТО. Або якщо робив ТО через 15 т км то заправляв раніше до повного. Враховуйте, що при потраплянні на фарбу треба одразу змивати. (це якщо економити пару грн і заправляти самостійно). Проїхав 110 000 км. з яких 75 % це місто Київ. Регенерації сажевого була кожні 220 - 270 км.
а шо так часто? не має він так швидко забиватись...
і взагалі - в місті регенерація не має вмикатись - пробіг не той... тільки на трасі.
krabik 28.08.2025 10:03 пишет: нет..уж лучше сразу отшить при покупке...а лучше не брать авто с AdBlue
можу помилятися, але зараз дизелів без AddBlue у нас не може бути - Євро-6 вступив в дію.
може, але рідкість
В ответ на:
хоча на иксі в профілю - на кришці було написано Євро-6, мочєвіни не було, що таке прожиг навіть не знаю.
прожиг - випалювання сажи що накопилася в сажовому фільтрі. при набранні необхідної температури системою вихлопу (частіше на трасі під навантаженням) створюються умови для зростання температури вихлопних газів до рівня, при якому сажа починає горіти. по якості адблу не скажу, колеги мотаються більше по трассам - реально кожні 300км прожиг і витрата того самого адблю "залюбила", відшили під час чіп-тюнігу (точніше коли вже вирішили відшити адблю, то чіп-тюнінг вже причепом пішов). егр при цьому не відшивали
krabik 28.08.2025 10:03 пишет: нет..уж лучше сразу отшить при покупке...а лучше не брать авто с AdBlue
можу помилятися, але зараз дизелів без AddBlue у нас не може бути - Євро-6 вступив в дію.
хоча на иксі в профілю - на кришці було написано Євро-6, мочєвіни не було, що таке прожиг навіть не знаю.
у меня К9К Євро-6 еще без AdBlue...насколько помню - с 2017 года какого то месяца - пошли все с AdBlue... по современным дизелям на авто с 2022 года как-то не отслеживал, не подскажу...
прожиг - випалювання сажи що накопилася в сажовому фільтрі. при набранні необхідної температури системою вихлопу (частіше на трасі під навантаженням) створюються умови для зростання температури вихлопних газів до рівня, при якому сажа починає горіти. по якості адблу не скажу, колеги мотаються більше по трассам - реально кожні 300км прожиг і витрата того самого адблю "залюбила", відшили під час чіп-тюнігу (точніше коли вже вирішили відшити адблю, то чіп-тюнінг вже причепом пішов). егр при цьому не відшивали
то, что не глушили или отшивали ЕГР - мудро!!! Почти все, у кого были до этого дизеля с сажевым фильтром и без AdBlue - фиксируют и пишут о том, что на дизелях с AdBlue прожиги происходят чаще, чем на таких же дизелях без AdBlue...по крайней мере об этом пишут владельцы авто с 2,0 TDI и владельцы Рено и Ниссан с 1,5 и 1,6 турбо-дизелями...