autoua
Autoua.netФорумІнформатика та побутова електроніка

Додатковий аккум до сонячного інвертора (10/10)

Достоевский **
20 лет за рулем,
С нами с 05.05.2009

Re: Додатковий аккум до сонячного інвертора [Re: HDC1]
      15 января 2026 в 15:58 Гілками

HDC1 15.01.2026 15:55 пишет:

kkk_GAZ240 15.01.2026 10:47 пишет:

Подивись, може в тебе є налаштування теж таке. Пишуть що 6.2 Аненжі аналог дея-6

Та ні, Аненжі 6.2 це не аналог Деє 6.
Аненжі 6.2 краще, бо 6.2 кВт, а Деє 6 - це тільки 6 кВт.
Anenji це крутий інвертор який і в Європі, і на Алі, всюди продається, а Деє це дешевий китаєць.

:-)
сарказм ?

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
СуперСтар ***
46 лет (25 лет за рулем), Киев
С нами с 31.10.2005

Re: Додатковий аккум до сонячного інвертора [Re: SeMeNUA]
      15 января 2026 в 16:13 Гілками

SeMeNUA 15.01.2026 12:52 пишет:

взять гибридник на 3кВт

Моє ІМХО звісно, але все далі впевнююсь що гібріднік це тільки для сонячної енергії, а не для блекаута, коли важливі кожні ват-години. Все через власне споживання.

Мій негібрідний інвертор Даубос 2кВт (4кВт пікові), має власне споживання до 4 ват, середне споживання квартири десь мабуть 80 ват. Скільки власне споживання у гібрідного і яка це частина від загального споживання?

СуперСтар *
7 лет (13 лет за рулем), Киев
С нами с 01.07.2018

Re: Додатковий аккум до сонячного інвертора [Re: alexa11]
      15 января 2026 в 17:58 Гілками

alexa11 15.01.2026 15:58 пишет:

Подивись, може в тебе є налаштування теж таке. Пишуть що 6.2 Аненжі аналог дея-6

Anenji це крутий інвертор який і в Європі, і на Алі, всюди продається, а Деє це дешевий китаєць.

:-)
сарказм ?

А шо, сперечатись з ним що Аненжі це аналог Деє? Нема здоровя стільки

Researcher 15.01.2026 16:13 пишет:

SeMeNUA 15.01.2026 12:52 пишет:

взять гибридник на 3кВт

Моє ІМХО звісно, але все далі впевнююсь що гібріднік це тільки для сонячної енергії, а не для блекаута, коли важливі кожні ват-години. Все через власне споживання.

Мій негібрідний інвертор Даубос 2кВт (4кВт пікові), має власне споживання до 4 ват, середне споживання квартири десь мабуть 80 ват. Скільки власне споживання у гібрідного і яка це частина від загального споживання?

Саме так, звичайний інвертор більше бере, але не настільки.
Мій Деє 8 кВт бере десь 62 Вт +- холостого ходу.
Деє 6 кВт бере в районі 45 Вт +-.
А мав звичайний 24-вольтовий інвертор то його холостий хід був в районі 10 Вт чи скільки там.

опытный писатель ***
Херсон
С нами с 24.01.2009

Re: Додатковий аккум до сонячного інвертора [Re: Researcher]
      15 января 2026 в 18:25 Гілками

Researcher 15.01.2026 16:13 пишет:

Все верно. Потому я (как уже когда-то писал то ли в этой, то ли в соседней ветке), имея гибридник на 6.2 кВт, переключаюсь на обычный кирпич на 1.5 кВт, когда в воздухе витает запах ситуации "электричество дадут хз через сколько дней, опять ярко горит трансформатор на подстанции на весь город и в городе нет света от слова совсем". На гибриднике пересиживаю только часто срабатывающее реле напряжения (когда из-за прилетов воздушные линии слегка подзамыкает или отваливается какой-то другой район) и очевидно плановые отключения для ремонта или когда вырубило одну линию на мой район и вокруг часть домов светится (такое чинят в течение одного дня обычно)

Но выше я вел речь о другом: купить гибридник по цене просто зарядного. С характеристиками зарядки не хуже. При этом иметь бесплатным профитом запасной инвертор на случай поломки основного. Сколько он потребляет при этом будет пофиг, т.к. он будет выключен кнопкой и от батареи брать не будет ничего. Только от сети, когда эта самая сеть появится. Он включится в режим зарядного и будет заряжать. Как сеть пропадет - выключится.

HDC1 15.01.2026 17:58 пишет:

Саме так, звичайний інвертор більше бере, але не настільки.
Деє 6 кВт бере в районі 45 Вт +-.
А мав звичайний 24-вольтовий інвертор то його холостий хід був в районі 10 Вт чи скільки там.

Разница 35 Вт. ИМХО, при отсутствии возможности восполнить запас от сети - это очень много. Это 840 Вт/ч в сутки (а на самом деле выйдет больше, т.к. на мелких нагрузках КПД мощного инвертора будет неприлично низким).
Потерять просто на нагрев воздуха 1 кВт*ч в сутки и потом от генератора их восполнять - ИМХО это непозволительная роскошь. Особенно учитывая, что среднестатистическая батарея на 24В у народа навряд ли больше, чем на 8 кВт*ч.
Если же известно, что электричество будет по графику и емкости батареи хватит чтобы покрыть бОльшее потребление гибридника, то понятно, что смысла считать те лишние ватты нет (ну разве что совесть замучает, что неэффективно расходуется дефицитный ресурс)

В конкретно моем случае: я могу прожить автономно 3 дня на гибриднике или 4 дня на кирпиче. Потому мой выбор кирпич, который добавит шансов не тянуть генератор из гаража к подъезду.

Змінено SeMeNUA (18:34 15/01/2026)

Шкодоволгный Вазотавр *
54 года (33 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

15 января 2026 в 18:27 Гілками

Це шутке юмор?
Я дею не маю і тому не розбирав, то нічого про начиння не скажу. Аненж розбирав чиску робив перед запуском. Досить добротно з порівнянням з більшістю китая. Програма краще ніж в тому-ж 2Е що в офісі висить.
Про порівняння в телеграм "форумах" прочитав. Є бажання можу показати де - іди посрись, мені облом.

Змінено kkk_GAZ240 (18:32 15/01/2026)

V.I.P ***
42 года (25 лет за рулем),
С нами с 17.02.2009

Re: Додатковий аккум до сонячного інвертора [Re: SeMeNUA]
      15 января 2026 в 21:39 Гілками

SeMeNUA 15.01.2026 14:15 пишет:

GreenMile 15.01.2026 14:03 пишет:

Дешман гибридник на 24В не имеет смысла, это тупиковое вложение, опять же, они шумят в байпасе и его куда-то еще надо цеплять, а места под него нету.

Как они заряжают при пониженном напряжении - не знаю, не пробовал. Но предполагаю, что максимальный зарядный ток падает пропорционально напряжению в сети.
А про байпас и т.д. - так можно ж юзать исключительно в режиме зарядника. Кнопкой выключить выход инвертора и он будет включаться и заряжать только когда есть питание в сети. Точно так же, как отдельный зарядник, параллельно к существующему гибриднику.

Из профитов - есть запасной девайс на перекантоваться временно, если завтра основной гибридник вдруг ни с того ни с сего решит пустить белый дым

Мне это не нужно. Зарядник взял за ручку - и перенес в другое место заряжать другую батарею, в отличие от гибридника, который стационарное решение. Да, перевезти его можно, но это неудобно. Плюс зарядное тупое - включил в розетку и заряжает, не надо ничего подключать настраивать, воткнул в розетку - и эгегей. Про качество исполнения гбридника с большим током по цене зарядки я даже начинать не буду. У меня один мой инвертор стоил 280 баксов, а тут инвертор на те же 3кВт с зарядным на сумасшедшие токи стоит прям ерунду какую-то. Блин, я китайскую HTRC покупал за 90 баксов, а она может всего 18А на 24В, а тут прям акукцион невиданной щедрости, 60А запросто так
В общем, идея гибридника рассматривались, но мне она не подходит и не нравится.

СуперСтар *
7 лет (13 лет за рулем), Киев
С нами с 01.07.2018

Re: Додатковий аккум до сонячного інвертора [Re: Mutant]
      16 января 2026 в 02:33 Гілками

"
"GreenMile 15.01.2026 21:39 пишет":

"SeMeNUA 15.01.2026 14:15 пишет":

"GreenMile 15.01.2026 14:03 пишет":

Дешман гибридник на 24В не имеет смысла, это тупиковое вложение, опять же, они шумят в байпасе и его куда-то еще надо цеплять, а места под него нету.

Как они заряжают при пониженном напряжении - не знаю, не пробовал. Но предполагаю, что максимальный зарядный ток падает пропорционально напряжению в сети.
А про байпас и т.д. - так можно ж юзать исключительно в режиме зарядника. Кнопкой выключить выход инвертора и он будет включаться и заряжать только когда есть питание в сети. Точно так же, как отдельный зарядник, параллельно к существующему гибриднику.

Из профитов - есть запасной девайс на перекантоваться временно, если завтра основной гибридник вдруг ни с того ни с сего решит пустить белый дым

Мне это не нужно. Зарядник взял за ручку - и перенес в другое место заряжать другую батарею, в отличие от гибридника, который стационарное решение. Да, перевезти его можно, но это неудобно. Плюс зарядное тупое - включил в розетку и заряжает, не надо ничего подключать настраивать, воткнул в розетку - и эгегей. Про качество исполнения гбридника с большим током по цене зарядки я даже начинать не буду. У меня один мой инвертор стоил 280 баксов, а тут инвертор на те же 3кВт с зарядным на сумасшедшие токи стоит прям ерунду какую-то. Блин, я китайскую HTRC покупал за 90 баксов, а она может всего 18А на 24В, а тут прям акукцион невиданной щедрости, 60А запросто так
В общем, идея гибридника рассматривались, но мне она не подходит и не нравится.

Не такий вже і стаціонарний гібридник. Оці дешеві китайські інвертори на 3-4 кВт важать 7 кг, на 4.2 кВт важать 9 кг, на 6.2 кВт важать 10 кг, спокійно можна носити.
І кріпляться при цьому тільки 2 шурупами до стіни. Тобто кілька провідків відкрутив від нього, зняв з стіни (воно на 2 болтиках навішено, як картини радянські), і поніс.
Товаришу колись робив акумулятор 24-вольтовий під 4.2 кВт інвертор, попросив зразу інвертор повісити так щоб йому було зручно клацати меню, він повісив занизько, скинув фотку, кажу це низько, буквально кілька секунд і скидує фотку під потолком, кажу зависоко, ще кілька секунд і скидує фотку якраз так як треба, нема там проблем перевісити, перенести, перевезти його.
Але так, через півтори-2 місяці він в нього тупо здох, не витерпів будинку без газу ( електроплита та ще й в додачу скважина в якої пускові токи огого), то перейшов він на Деє 6, і радується."
Так, kkk_GAZ240 зараз може сказати для чого він переплатив за Деє 6, що можна було взяти Аненжі 6.2, але нехай

СуперСтар ***
29 лет за рулем, Киев
С нами с 19.02.2008

16 января 2026 в 09:36 Гілками

HDC1 16.01.2026 02:33 пишет:

Так, kkk_GAZ240 зараз може сказати для чого він переплатив за Деє 6, що можна було взяти Аненжі 6.2, але нехай

Ага, особливо різниця у вазі і вартості
Deye набагато "стаціонарніше", як і ціна на нього

Шкодоволгный Вазотавр *
54 года (33 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

16 января 2026 в 11:24 Гілками

HDC1 16.01.2026 02:33 пишет:

дай грошей - поміняю. Я не проти. А критикуєш - оплачуй.

Я не порівнюю і ніколи не порівнював різні лінії інверторів - не треба прибрехувати мені те що я не казав.
З бюджетних мені Аненжи подобається набагато більше ніж есуні и ім подібні.
МОжливо схемотехніка і схожа, але Аненжи зроблені набагато якісніше.
Достатньо подивитись підключення та керування вентиляторами, наявність фільтрів, додаткові функції програми.

З теоретичного інтересу поліз подивитись рейтинги інверторів на 48в.
Дещо здивований. На 3му місці 2Е - що досить дивно зважаючи на багато негативного досвіду і в мене особисто теж. Більш якісні МАСТ на 7-9 місцях.
Чому так - я не можу пояснити.

Достоевский **
20 лет за рулем,
С нами с 05.05.2009

Re: Додатковий аккум до сонячного інвертора [Re: Mutant]
      16 января 2026 в 11:46 Гілками

я награвся дешевим з алі, мастом про. зараз дея. це зовсім інший рівень, в усьому, ефективність вища, функціонал, налаштування, контроль параметрів роботи і налаштувань онлайн. і дея має нормальний підміс на відміну від дешевих китайських, що суттево для СЕС. для прикладу. 6 квт дея при підключені до батареї, панелей і наявності мережі може довготривало видати 8,5квт. підмішуючи з усіх наявних джерел плюс з мережі. для прикладу з батарейки і панелей 6квт + 2,5 квт з мережі. дешевші китайські так не зможуть.
і вона тиха...

важничающий писатель **
Донецк
С нами с 26.11.2008

Re: Додатковий аккум до сонячного інвертора [Re: alexa11]
      16 января 2026 в 14:22 Гілками

alexa11 16.01.2026 11:46 пишет:

я награвся дешевим з алі, мастом про. зараз дея. це зовсім інший рівень, в усьому, ефективність вища, функціонал, налаштування, контроль параметрів роботи і налаштувань онлайн. і дея має нормальний підміс на відміну від дешевих китайських, що суттево для СЕС. для прикладу. 6 квт дея при підключені до батареї, панелей і наявності мережі може довготривало видати 8,5квт. підмішуючи з усіх наявних джерел плюс з мережі. для прикладу з батарейки і панелей 6квт + 2,5 квт з мережі. дешевші китайські так не зможуть.
і вона тиха...

МОже хтось знає де можна купити комплект дротів для внутрішнього підключення бмс для дворядної 280Аг збірки? щось таке:
або дві шт. 6AWG для EVE з двома отворами від плюса до клеми;
Дві шт. 6AWG від мінуса до BMS;
Дві шт. 6AWG від BMS до клеми.
?
Кращеб разом з усім іншим що необхідно для збирання - текстоліт, клеми, бмс, екран, busbar.
Бо вже голова пухне

Змінено Dimondonetsk (14:23 16/01/2026)

Достоевский **
20 лет за рулем,
С нами с 05.05.2009

Re: Додатковий аккум до сонячного інвертора [Re: Dimondonetsk]
      16 января 2026 в 14:32 Гілками

Dimondonetsk 16.01.2026 14:22 пишет:

alexa11 16.01.2026 11:46 пишет:

і вона тиха...

МОже хтось знає де можна купити комплект дротів для внутрішнього підключення бмс для дворядної 280Аг збірки? щось таке:
або дві шт. 6AWG для EVE з двома отворами від плюса до клеми;
Дві шт. 6AWG від мінуса до BMS;
Дві шт. 6AWG від BMS до клеми.
?
Кращеб разом з усім іншим що необхідно для збирання - текстоліт, клеми, бмс, екран, busbar.
Бо вже голова пухне

в олх вбиваєте пошуком кабель інвертора. і там повно пропозицій як готових так і під замовлення.

Autoua.netФорумІнформатика та побутова електроніка
Додаткова інформація
4 користувачів і 18 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, Yorc, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 5370

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія