autoua
Autoua.netФорумІнформатика та побутова електроніка

Додатковий аккум до сонячного інвертора (13/14)

V.I.P ***
42 года (25 лет за рулем),
С нами с 17.02.2009

Re: Додатковий аккум до сонячного інвертора [Re: kkk_GAZ240]
      21 января 2026 в 19:17 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

kkk_GAZ240 21.01.2026 18:06 пишет:

из-за его жесткости он разваливает вообще любую клему.

На, КГНВ 50 квадратов, 2021 год , ну очень жесткий ПВ-5, к сожалению, нету под рукой.
Может, стоит немного правильней кабеля подбирать под свои потребности, а не циклиться на дорогущем силиконе, который в твоих задачах не нужен вообще?

На, КГНВ 50 квадратов, 2021 год , ну очень жесткий  ПВ-5, к сожалению, нету под рукой.Может, стоит немного правильней кабеля подбирать под свои потребности, а не циклиться на дорогущем силиконе, который в твоих задачах не нужен вообще

Змінено GreenMile (19:26 21/01/2026)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P ***
С нами с 17.02.2009

Re: Додатковий аккум до сонячного інвертора [Re: Mutant]
      21 января 2026 в 19:19 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

С торца

С торца

СуперСтар ***
29 лет за рулем, Киев
С нами с 19.02.2008

21 января 2026 в 19:35 Гілками

Костя, вибач що лізу. Ти ж в курсі, шо квадрати - нєабчом, треба опір не більше ніж......
І з особистого- дальше 6-10мм2 (якщо це не стаціонарне прокладання у кабель каналі, лотку і т.і.) - віддаю перевагу зварювальноіндустріальному КГ. Ну або хто має доступ до Lapp- івських спецкабелів та їх залишків - то їх.
В мене десь щє метрів 10-12 із розпущеного 7*10м з часів ойро 2012 валяється. Щастакойнєдєлают

Шкодоволгный Вазотавр *
55 лет (33 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

Re: Додатковий аккум до сонячного інвертора [Re: GreenMile]
      21 января 2026 в 21:23 Гілками

GreenMile 21.01.2026 17:51 пишет:

Окстись, постачальнык, у него, блин Все эти постачальныкы торгуют одним и тем же одесса-кабелем или ЗЗЦМ, которые хорошего качества, то, что ты платишь какому-то барыге двойную цену непойми за что - это уже твои личные тараканы. Там он в камьюнити сотнями акумы собирают на ПВ3 или ПВ5 и у всех все ок, только у тебя какие-то проблемы вечно )))

Ти читати не вмієш?
Я ясно написав шо не використовую кабель ПВ. Ані 3, ані 5. Іноді коди дуже терміново.
ПВ гівнозгівна! Я все роблю на імпортному AGW в термостійкій сіліконовій ізоляції.
Особливо якщо це мова іде про виріб для бойової автівки.
Мені насрати шо і хто робить сотнями на ПВ. Я його не використовую - можу собі десь поставити тимчасово. В мене доходи не дозволяють купувати в запас.
Якщо тобі нормально комусь робити на ПВ - роби, але не кажи це мені, тому що я не визнаю це як якісний кабель для батарей.

Шкодоволгный Вазотавр *
С нами с 06.07.2001

Re: Додатковий аккум до сонячного інвертора [Re: Allodin]
      21 января 2026 в 21:54 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Allodin 21.01.2026 19:35 пишет:

Костя, вибач що лізу. Ти ж в курсі, шо квадрати - нєабчом, треба опір не більше ніж......
І з особистого- дальше 6-10мм2 (якщо це не стаціонарне прокладання у кабель каналі, лотку і т.і.) - віддаю перевагу зварювальноіндустріальному КГ. Ну або хто має доступ до Lapp- івських спецкабелів та їх залишків - то їх.
В мене десь щє метрів 10-12 із розпущеного 7*10м з часів ойро 2012 валяється. Щастакойнєдєлают

Та звісно в курсі. Але доводити ці деталі місцевим спеціалястам просто витрата часу.
КГ він ще дорожчий за АГВ навіть китайський Не кажучи про те що його ще спробуй справжній купити.
Оті сертифікати на сайтах не варті паперу на якому надруковані. Бо ті ПВ з парою десятків жил на довготривалому великому тоці не будуть працювати, бо якщо почати розраховувати поверхневий опір, виникаючі через шаг навивки віхріві токи ( паразитні)... то там нема про що говорити.

От зараз не полінувався схожі по діаметру кабелі зачистити...
І що з цього буде працювати? Зліва АГВ, справа ПВ.

Та звісно в курсі. Але доводити ці деталі місцевим спеціалястам просто витрата часу

V.I.P ***
С нами с 17.02.2009

21 января 2026 в 22:24 Гілками

kkk_GAZ240 21.01.2026 21:23 пишет:

Ти читати не вмієш?
Я ясно написав шо не використовую кабель ПВ. Ані 3, ані 5.

Только ж тема не про тебя и не твоих тараканов, что ты там используешь, а что нет, правда?

Я все роблю на імпортному AGW в термостійкій сіліконовій ізоляції.

Бога ради, никто не запрещает. Можешь даже позолоченные использовать.

Особливо якщо це мова іде про виріб для бойової автівки.

В какой момент времени обсуждение с подключения второго аккумулятора к инвертору ДОМА(!!!), превратилось в обсуждение применения проводов в боевых машинах?

Мені насрати шо і хто робить сотнями на ПВ. Я його не використовую - можу собі десь поставити тимчасово. В мене доходи не дозволяють купувати в запас.

Ты не поверишь, в этом топике всем точно так же абсолютно наср@ть, что и где ты используешь, это ж не твоя тема и мы не твои требования и хотелки тут обсуждали и не тебе советовали

Якщо тобі нормально комусь робити на ПВ - роби, але не кажи це мені, тому що я не визнаю це як якісний кабель для батарей.

Ты можешь делать как хочешь, вопрос только в том, что ты почему-то решил, что все вдруг должны делать акумы,/ которые установлены в квартире тоже на силиконовых проводах, а они дорогие Никто в этой теме на силиконе аккум не собирал и не будет в виду абсурдности данной затеи для домашнего (я еще раз подчеркиваю слово ДОМАШНЕГО) применения, потому твои замечания про цены и, что остальные провода - это не провода в сравнении с силиконом, тут не уместны в принципе.
Вот когда ты заведешь свою тему аля "каике провода применять в боевых авто" вот тогда и обсуждение будет другое.

СуперСтар *
7 лет (13 лет за рулем), Киев
С нами с 01.07.2018

22 января 2026 в 13:52 Гілками

kkk_GAZ240 21.01.2026 21:54 пишет:

От зараз не полінувався схожі по діаметру кабелі зачистити...
І що з цього буде працювати? Зліва АГВ, справа ПВ.

Буде працювати те що поставиш. А те як працювати воно буде - уже залежить від підбірки матеріалів ( якості накінечників, товщини і якості кабеля), і в першу чергу від якості виконаних робіт.
Для того про що в темі мова ( домашні акумулятори) провід ПВ3 повністю справляється, причому як для підключення інвертором проводом ПВ3, так і для використання його всередині акумулятора. І нормально він гнеться, де потрібно більше зігнути - можна там ізоляції кусок зняти. Перевага ПВ3 в тому - що він дешевший. А оскільки він дешевший то краще поставити 35 квадратів ПВ3, ніж 20 квадратів силіконового, бо як не крути - силікон струм не проводить, відповідно із ПВ3 в такому випадку будуть менші втрати. Так зрозуміліше чи ні?
Іноді не розумію логіки людей які сьогодні купляють якийсь дешманський готовий китайський акумулятор з піском всередині, а завтра тринькають гроші там де можна зекономити.

важничающий писатель **
Донецк
С нами с 26.11.2008

Re: Додатковий аккум до сонячного інвертора [Re: HDC1]
      26 января 2026 в 15:44 Гілками

Підключив через шину однаковими дротами 2 батареї. Намагався вирівняти напругу між ними, але не вийшло і бмс показує різницю по середній на ячейку 0.022 та загальну на батареї десь 0.17. На свіжишій батареї менша напруга. Щось треба з цим робити, якщо інших питань по заряду/розряду немає?

СуперСтар *
С нами с 01.07.2018

Re: Додатковий аккум до сонячного інвертора [Re: Dimondonetsk]
      26 января 2026 в 16:39 Гілками

Dimondonetsk 26.01.2026 15:44 пишет:

Підключив через шину однаковими дротами 2 батареї. Намагався вирівняти напругу між ними, але не вийшло і бмс показує різницю по середній на ячейку 0.022 та загальну на батареї десь 0.17. На свіжишій батареї менша напруга. Щось треба з цим робити, якщо інших питань по заряду/розряду немає?

Якщо батарейки підключеня +- однаковими дротами, і в даний момент струм через них несуттєвий ( припустимо до 10А), але показує різницю напруг, то це скоріш всього через те що БМС мають різну калібровку, бо в паралельно підключених батарейках напруга ж одинакова, на то вони і паралельні. Можна для самозаспокоєння відкалібрувати напругу на обох, а можна й забити на цю розбіжність 0.17 вольт.

Шкодоволгный Вазотавр *
С нами с 06.07.2001

26 января 2026 в 17:44 Гілками

я-б повністю розрядив та зарядив поокремо, а тільки потім з'єднав.
Бо в мене одна не прогнана була а дві проганяв - так теж трохи гуляють. Поки просто маю на увазі, бо нема зараз умов це зробити

Достоевский **
20 лет за рулем,
С нами с 05.05.2009

26 января 2026 в 21:21 Гілками

нема сенсу розряджати. достатньо зарядити обидві до однакової напруги перед зеднанням. бмс відкалібрувати, якщо покази різняться. перевірити тестером покази напруги.

V.I.P ***
С нами с 17.02.2009

Re: Додатковий аккум до сонячного інвертора [Re: Mutant]
      26 января 2026 в 21:25 Гілками

Только калибровать надо точным инструментом, а не мультиметром с базара за 100 грн, а то можно сделать хуже.

важничающий писатель **
Донецк
С нами с 26.11.2008

Re: Додатковий аккум до сонячного інвертора [Re: alexa11]
      26 января 2026 в 21:50 Гілками

alexa11 26.01.2026 21:21 пишет:

нема сенсу розряджати. достатньо зарядити обидві до однакової напруги перед зеднанням. бмс відкалібрувати, якщо покази різняться. перевірити тестером покази напруги.

зарядив до однакової але після підєднання напругра просідає.

важничающий писатель **
Донецк
С нами с 26.11.2008

Re: Додатковий аккум до сонячного інвертора [Re: GreenMile]
      26 января 2026 в 21:52 Гілками

GreenMile 26.01.2026 21:25 пишет:

Только калибровать надо точным инструментом, а не мультиметром с базара за 100 грн, а то можно сделать хуже.

yaoreo какойто покупать? Причем оригинал. Звучит както сильно сложно

СуперСтар *
С нами с 01.07.2018

26 января 2026 в 23:07 Гілками

Dimondonetsk 26.01.2026 21:52 пишет:

GreenMile 26.01.2026 21:25 пишет:

yaoreo какойто покупать? Причем оригинал. Звучит както сильно сложно

Та ні, нафіг здалось для такого купляти Яорео.
І не сказав би що той Яорео це супер метод для калібровки напруги. Мені показання мого мультиметру чомусь більше подобаються ніж Яорео по напрузі. Яорео - це оцінити опір.
Калібрувати можна і по дешевому китайському мультиметру, якщо десь +- перевірити що він трохи точний. Нема принципової різниці там 52.5 чи 52.6 вольт, це ж +- те саме.
Калібрувати часто потрібно інвертори китайські, оці дешеві типу PowMr і компанія, вони часто напругу брешуть до 0.2-0.3 вольти, причому як їх калібрувати - враховувати їхню похибку при налаштуванні напруги заряду-розряду.
П.С. Напругу що показує інвертор треба дивитись при відсутності суттєвого струму, бо падіння напруги на проводах дається в знаки.

V.I.P **
45 лет,
С нами с 08.06.2015

27 января 2026 в 01:45 Гілками

HDC1 26.01.2026 16:39 пишет:

то це скоріш всього через те що БМС мають різну калібровку,

+1, це питання калібрування БМС.
Але 0.17 В - це багато. Варто, для зручності - виставити однаково, з якимось більш-менш пристойним мультиметром.

Змінено VovkZ (01:46 27/01/2026)

Достоевский **
20 лет за рулем,
С нами с 05.05.2009

27 января 2026 в 07:30 Гілками

Dimondonetsk 26.01.2026 21:50 пишет:

тоді не переймайтеся. якщо напругу оцінюєте по бмскам, то можуть показувати по різному. перевірте любим тестером. і вони вирівняються по напрузі самі , це як зеднані між собою емності з рідиною. переток між батареями буде по любому.

важничающий писатель **
Донецк
С нами с 26.11.2008

Re: Додатковий аккум до сонячного інвертора [Re: alexa11]
      27 января 2026 в 07:33 Гілками

alexa11 27.01.2026 07:30 пишет:

тоді не переймайтеся. якщо напругу оцінюєте по бмскам, то можуть показувати по різному. перевірте любим тестером. і вони вирівняються по напрузі самі , це як зеднані між собою емності з рідиною. переток між батареями буде по любому.

тестер показує однакову, але він показує до десятих. Та думаю, що так як калібровка занадто складна для мене а якихось проблем не виникає (ну буде в однієї батареї балансування починатись раніше) то залишу як є.

V.I.P ***
С нами с 17.02.2009

27 января 2026 в 09:40 Гілками

HDC1 26.01.2026 23:07 пишет:

Калібрувати можна і по дешевому китайському мультиметру,

Камрад не давай вредных советов, у жеки минимальный триггер балансировки - 0,003В, а ты предлагаешь калибровать(!) по кирпичу, который и на десятых показывает плюс минус трамвайную остановку. Только беды себе наделаете такой калибровкой, жека сама по себе намного точнее таких мультиметров.
Еще раз - калибруются только ТОЧНЫМ инструментом, нет инструмента - не надо туда лезть вообще. Для калибровки надо мультиметр хотя бы с 4000 отсчетов, чтоб он показал точное напряжение ячеек до тысячных.

Змінено GreenMile (09:44 27/01/2026)

Достоевский **
20 лет за рулем,
С нами с 05.05.2009

27 января 2026 в 09:47 Гілками

Dimondonetsk 27.01.2026 07:33 пишет:

alexa11 27.01.2026 07:30 пишет:

В ответ на:

...

тестер показує однакову, але він показує до десятих. Та думаю, що так як калібровка занадто складна для мене а якихось проблем не виникає (ну буде в однієї батареї балансування починатись раніше) то залишу як є.

Autoua.netФорумІнформатика та побутова електроніка
Додаткова інформація
0 користувачів і 33 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, Yorc, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 7366

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія