harald67 06.09.2025 10:15 пишет: Якщо швидко не їздиш і важливіше безпека, то шукай арктичну гуму, а не єврозиму, як ці дві.
вся Европа ездит на еврозиме....европейцы наплевательски стали относиться к своей безопасности???!!! Серьезно???!!! может еще для езды по Киеву на всякий случай шипованную шину посоветуете???!!! а вдруг - ледяной дождь накроет всю Украину на пару месяцев...где-то в другой ветке я уже такое мнение встречал... Что такое арктическая шина??? она создана для условий Арктики??? Украина относится к Арктике географически???!!!
harald67 06.09.2025 10:15 пишет: Якщо швидко не їздиш і важливіше безпека, то шукай арктичну гуму, а не єврозиму, як ці дві.
вся Европа ездит на еврозиме....европейцы наплевательски стали относиться к своей безопасности???!!! Серьезно???!!! может еще для езды по Киеву на всякий случай шипованную шину посоветуете???!!! а вдруг - ледяной дождь накроет всю Украину на пару месяцев...где-то в другой ветке я уже такое мнение встречал... Что такое арктическая шина??? она создана для условий Арктики??? Украина относится к Арктике географически???!!!
Ви ту "усю Європу" на власні очі бачили? І коли? Я був у Польщі цієї зими. У найтеплішому у країні Малопольському воєводстві. Приблизно половина авто, що я бачив була на справжній зимовій гумі (арктичній). Інші на єврозимі або всесезонці (принципової відмінності немає - ні для зими ні для літа не підходить). Ви що серйозно вважаєте що назва арктична гума похдить від умов використання - у Арктиці? Це просто справжня зимова гума. До речі щодо шипів - приблизно поливна авто в моєму дворі взимку їздять на шиповці (і я у т.ч.). Такі вони реалії їзди центром Києва (Печеррськом) - де повно підйомів та спусків, особливо якщо авто на моноприводі.
мы ведем тут разговор о выборе зимних шин...(всесезонку мы не трогаем)...вы хотите сказать, что климат в Украине такой же как в странах северной части Европы???!!! т.е. Финляндия, Швеция, Дания, Норвегия???!!! Если посмотреть на карту, то легко видно, что климат в Киеве, например, должен быть примерно таким, как Праге (центральная часть Чехии), Кракове (южная часть Польши), Франкфурте на Майне (Центральная часть Германии)...но никак не в Гданське или Шецине (северная Польша) или Ростоке\ Гамбурге (северная Германия)... поэтому очень все зависит от той части Польши, которую вы проезжали...
krabik 08.09.2025 13:01 пишет: мы ведем тут разговор о выборе зимних шин...(всесезонку мы не трогаем)...вы хотите сказать, что климат в Украине такой же как в странах северной части Европы???!!! т.е. Финляндия, Швеция, Дания, Норвегия???!!!
існує теорія, що там дороги чистять краще ніж у нас, особливе десь між райцентрами за Жашковим.
krabik 08.09.2025 13:01 пишет: мы ведем тут разговор о выборе зимних шин...(всесезонку мы не трогаем)...вы хотите сказать, что климат в Украине такой же как в странах северной части Европы???!!! т.е. Финляндия, Швеция, Дания, Норвегия???!!!
існує теорія, що там дороги чистять краще ніж у нас, особливе десь між райцентрами за Жашковим.
дороги чистят и у нас...могу судить по Киевской и Житомирской областях, где бываю чаще всего...выпавший снег на улицах городов не лежит днями, как раньше...трасса (сужу по Житомирской и Варшавке) укатывается и избавляется от снега в течении нескольких часов (реально - быстрее, час - максимум)
Існує факт - снігу останні 2 чи 3 зими немає... Не тільки у Львові, а й в Карпатах
Я хочу сказати що взимку у Києві узимку холодніше і білше снігу ніж у тих частинах Північноєвропейських країн, де мешкає переважна частина їх неселення, тобто Фінляндія, Швеція, Норвегія, Данія, Польща.
я утверждаю, что последние 5+ лет как минимум - снег в Киеве на дорогах не задерживался ни разу, ни разу не видел, что снег на дорогах лежит несколько дней...сравнить с зимами в Европейских странах я не имею возможности...поэтому сравнения считаю не корректными...но по факту наблюдения за зимами последних 5 + лет наблюдаю сильное потепление и изменение климата. Морозов за 20 градусов мороза и ниже тоже как-то вспомнить не могу. Большая часть зимы в условиях Киева - это движение по дорогам = асфальту не покрытому снегом, а именно - сухому или мокрому асфальту. Средняя температура зимой в Киеве примерно 0- минус 5 градусов. П.С. Где тут настоящие зимние условия, когда снег в Киеве лежал несколько месяцев, температура зимой была примерно минус 7-15 градусов...с частыми снегопадами (а не выпадением снега, с толщиной снежного покрова примерно 3-5 см.)
krabik 08.09.2025 16:07 пишет: я утверждаю, что последние 5+ лет как минимум - снег в Киеве на дорогах не задерживался ни разу, ни разу не видел, что снег на дорогах лежит несколько дней...сравнить с зимами в Европейских странах я не имею возможности...поэтому сравнения считаю не корректными...но по факту наблюдения за зимами последних 5 + лет наблюдаю сильное потепление и изменение климата. Морозов за 20 градусов мороза и ниже тоже как-то вспомнить не могу. Большая часть зимы в условиях Киева - это движение по дорогам = асфальту не покрытому снегом, а именно - сухому или мокрому асфальту. Средняя температура зимой в Киеве примерно 0- минус 5 градусов. П.С. Где тут настоящие зимние условия, когда снег в Киеве лежал несколько месяцев, температура зимой была примерно минус 7-15 градусов...с частыми снегопадами (а не выпадением снега, с толщиной снежного покрова примерно 3-5 см.)
Я стверджую, що останньої зими сніг у Києві був. Навіть якщо він лежав півдоби то ці півдоби ні єврозима ні всесезонка на снігу не працюва ла і створювла небезпеку для водія. І головне - які переваги у недозими (єврозими) від того самого виробника є перед скандинавкою якщо тс питає умови "головне безпека, швидко не їжджу".
krabik 08.09.2025 16:07 пишет: я утверждаю, что последние 5+ лет как минимум - снег в Киеве на дорогах не задерживался ни разу, ни разу не видел, что снег на дорогах лежит несколько дней...сравнить с зимами в Европейских странах я не имею возможности...поэтому сравнения считаю не корректными...но по факту наблюдения за зимами последних 5 + лет наблюдаю сильное потепление и изменение климата. Морозов за 20 градусов мороза и ниже тоже как-то вспомнить не могу. Большая часть зимы в условиях Киева - это движение по дорогам = асфальту не покрытому снегом, а именно - сухому или мокрому асфальту. Средняя температура зимой в Киеве примерно 0- минус 5 градусов. П.С. Где тут настоящие зимние условия, когда снег в Киеве лежал несколько месяцев, температура зимой была примерно минус 7-15 градусов...с частыми снегопадами (а не выпадением снега, с толщиной снежного покрова примерно 3-5 см.)
Я стверджую, що останньої зими сніг у Києві був. Навіть якщо він лежав півдоби то ці півдоби ні єврозима ні всесезонка на снігу не працюва ла і створювла небезпеку для водія. І головне - які переваги у недозими (єврозими) від того самого виробника є перед скандинавкою якщо тс питає умови "головне безпека, швидко не їжджу".
Бачив топік, не хотів відповідати. Бо знав, що знову буде як в темі про всесезонку)) Але раз вже є, то давайте.
У єврозими перед арктичною зимою буде переваги в керованості і гальмівному шляху на сухому і мокрому асфальті. Що ж це як не безпека? Це саме 95% умов в нашому кліматі. А ще можемо подумати за росхід палива і характеристики по шуму.
У мене особисто єврозима і за останні чотири роки в сніг попав один раз. І це було в листопаді і мені потрібно було з Павлограду повертатися в Дніпро. Проїхав по трасі і по місту без проблем.
Бачив топік, не хотів відповідати. Бо знав, що знову буде як в темі про всесезонку)) Але раз вже є, то давайте.
У єврозими перед арктичною зимою буде переваги в керованості і гальмівному шляху на сухому і мокрому асфальті. Що ж це як не безпека? Це саме 95% умов в нашому кліматі. А ще можемо подумати за росхід палива і характеристики по шуму.
У мене особисто єврозима і за останні чотири роки в сніг попав один раз. І це було в листопаді і мені потрібно було з Павлограду повертатися в Дніпро. Проїхав по трасі і по місту без проблем.
Усі ці псевдопереваги псевдозимової гуми це в матаналізі є такий розділ "аналіз нескінчено малих величин". І головне - насправді ті умовні півметра додаткового гальмівного шляху або півдецибела гучності ніяк не відчуваються і ні на що не впливають. А от втрата зчеплення з дорожнім покриттям і потенційний виліт з траси або неспроможність єврозими заїхати на засніжену гірку, куди скандинавка без проблем заїжджає - оце реальна відмінність у безпеці. Я вже питав і ще раз задам риторичне питання: чи втрапив хтось реально у халепу через те, що у нього була скандинавка, а не єврозима або всесезонка? А от навпаки - повно прикладів.
Усі ці псевдопереваги псевдозимової гуми це в матаналізі є такий розділ "аналіз нескінчено малих величин". І головне - насправді ті умовні півметра додаткового гальмівного шляху або півдецибела гучності ніяк не відчуваються і ні на що не впливають. А от втрата зчеплення з дорожнім покриттям і потенційний виліт з траси або неспроможність єврозими заїхати на засніжену гірку, куди скандинавка без проблем заїжджає - оце реальна відмінність у безпеці. Я вже питав і ще раз задам риторичне питання: чи втрапив хтось реально у халепу через те, що у нього була скандинавка, а не єврозима або всесезонка? А от навпаки - повно прикладів.
Як на мене отої різниці між єврозимою і арктікою на снігу або льду теж майже немає. Все працює чудово в зимку. Но у вас на скільки пам'ятаю випадок вийнятковий. Вам потрібно їздити по сніжним, льодяним пагорбам. Тут точно чим зимовище, тим краще. Доречі чому шипи не використовуєте? Вони ж краще будуть під ващі умови.
ЩО ТАКЕ ЄВРОЗИМА? Що таке "скандинавка"? що таке "арктика"? і з чого зрозуміла різниця між ними?
де ви все це взяли у відношенні до шин, про які я запитав? у характеристиках Дембіци було написано - "ЗИМОВА ГУМА" . Ткніть мене носом будь ласка. бо як щось мабуть пропустив.
Vlad 08.09.2025 21:03 пишет: Колеги, дякую за активний розгляд теми, АЛЕ
ЩО ТАКЕ ЄВРОЗИМА? Що таке "скандинавка"? що таке "арктика"? і з чого зрозуміла різниця між ними?
де ви все це взяли у відношенні до шин, про які я запитав? у характеристиках Дембіци було написано - "ЗИМОВА ГУМА" . Ткніть мене носом будь ласка. бо як щось мабуть пропустив.
Треба дивитися опис і позіціювання від виробника. Ще можна знайти різницю по малюнку. Можливо тести подивитися. Конкретно у дебіки наче ніде не пишуть за тип. Можливо у виробника і нема такого розділення.
Арктика та скандинавка одно і те саме. Більше підходить для сніга та льоду. Єврозима типу для зим без снігу. Більше підходить під асфальт. Але там різниця до 10% в екстремальних умовах.
Воно наче і суттєво коли різниця в гальмівному шляху на снігу 3м. А наче і ні. Бо можна або дистанцію по снігу більше тримати, або їхати не 55км на годину, а 50.
Мало хто в прицнипі їздить так, щод доводилося в підлогу гальмувати
Як на мене отої різниці між єврозимою і арктікою на снігу або льду теж майже немає. Все працює чудово в зимку. Но у вас на скільки пам'ятаю випадок вийнятковий. Вам потрібно їздити по сніжним, льодяним пагорбам. Тут точно чим зимовище, тим краще. Доречі чому шипи не використовуєте? Вони ж краще будуть під ващі умови.
Різниця між єврозимою і скандинавкою є і я сам її наочно бачив коли у рясний мокрий заїхав і виїхав з двору на субару, взутій в мішлен ікс айс, а після цього з мого ж двору намагався виїхати пасфайндер на єврозимі і його довелося паджеріком тросом назад у двір затягувати. Коли з певних причин субару перевзули у всесезонку то взимку він себе вже не так впевнено відчував. Шипи - на субару були не потрібні, скандинавки вистачало в усіх випадках за 10 років користування. На маленькому сітроєні вже третій рік шиповка - він що на єврозимі, що на скандинавці по снігу не іде взагалі. До цього взимку стояв у гаражі, а як виникла потреба і взимку його використовувати, то придбав шиповку - принаймні їде, бо на єврозимі застрягав у заметі, через який спокійно перед цим проїхала лачетті (сітроєн дуже легкий та колеса вузькі). Сусід - колишній автогонщик, зараз автоінструктор - на своєму туарезі гуму міняє двічі на сезон - наприкінці вересня літо на єврозиму, у листопаді єврозиму на шиповку. Навесні навпаки.
Різниця між єврозимою і скандинавкою є і я сам її наочно бачив коли у рясний мокрий заїхав і виїхав з двору на субару, взутій в мішлен ікс айс, а після цього з мого ж двору намагався виїхати пасфайндер на єврозимі і його довелося паджеріком тросом назад у двір затягувати. Коли з певних причин субару перевзули у всесезонку то взимку він себе вже не так впевнено відчував. Шипи - на субару були не потрібні, скандинавки вистачало в усіх випадках за 10 років користування. На маленькому сітроєні вже третій рік шиповка - він що на єврозимі, що на скандинавці по снігу не іде взагалі. До цього взимку стояв у гаражі, а як виникла потреба і взимку його використовувати, то придбав шиповку - принаймні їде, бо на єврозимі застрягав у заметі, через який спокійно перед цим проїхала лачетті (сітроєн дуже легкий та колеса вузькі). Сусід - колишній автогонщик, зараз автоінструктор - на своєму туарезі гуму міняє двічі на сезон - наприкінці вересня літо на єврозиму, у листопаді єврозиму на шиповку. Навесні навпаки.
Справжній автогонщик ще повинен перед дощом, дощову гуму ставити!
Яких тільки авто не було але що там в тому Печерську, так є пагорби але по Шовковичній в сніг рух заборонено, і то на Субару В13 на звичайній зимовій гумі Hankook навіть не помічав той пагорб. Так на передньому приводі на Шовковичну в сніг не має що суватись, при тому на любій гумі! А на шипах навіть в дощ. Звісно якщо "зима" вже стара як мамонт то там все одно який пагорб, вона не їде. Про щип в Києві взагалі не розумію. Цікаво чому ті дурні европейці забороняють шиповану гуму?
А обирати хоч ліпучку (еврозиму) хоч повноцінну зиму то вибір і бажання кожного. Той же Michelin Pilot Alpin наче ж еврозима але він гребе завжди та ще й на асфальті поводиться адекватно. І взагалі як поділяти що еврозима а шо повноцінна зима?
Як на мене отої різниці між єврозимою і арктікою на снігу або льду теж майже немає. Все працює чудово в зимку.
Ти дуже помиляєшся, в свій час, коли не пробував нормальну зимову гуму, теж був такої думки. Банальний приклад, звичайна київська вуличка, де зазвичай забувають почистити, але яка має доволі інтенсивний рух, втрамбований сніг, якій перетворився на невеликі горбики, це так би мовити вводна. На єврозимі на цій ділянці авто має поперечні зміщення, тобто його тягає з боку в бік навіть на швидкості 20-30 кмч, авто на скандинавці їде як по рельсам. Оцього власного досвіду мені вистачило щоб більше навіть не дивитись в бік єврозими.
вот люди пишут, подтверждают мои слова о том, что еврозима лучше работает в большинстве условий зимней эксплуатации автомобиля в Украине по сравнению с шинами для суровых зим....а вы все упорствуете... так не красиво...уже всех убедили, что еврозима - лучшая шина для зимней эксплуатации в Украине, а вы все - Арктика, Арктика...нельзя быть таким консервативным...где вы снежную и морозную зиму смогли за последние 10 лет в Украине вспомнить???!!! ума не приложу... где заветные морозы в минус 20-30 градусов с января по конец февраля???!!! где снезные заносы и вьюги в течение всей зимы???!!! где снежный покров, в конце-концов, покрывающий проезжую часть всю зиму??? а нет растаивающий за несколько часов???? соглашайтесь с общественным мнением, батенька, не упорствуйте...