harald67 06.09.2025 10:15 пишет: Якщо швидко не їздиш і важливіше безпека, то шукай арктичну гуму, а не єврозиму, як ці дві.
А чем арктическая резина лучше еврозимы в дождь при +5?
Нічим. Але реально нічим і не гірша. Усі оті побрехенькі що трохи краще керованість у таких умовах чи на кілька сантиметрів коротший гальмівний шлях в реальних умовах ніяк не відчуваються. А от коли -5 і засніжена дорога то відмінність між цими типами гуми досить таки відчутна. От і виходить, що в умовах сухої або теплої погоди (теплої як для зими) єврозима реально не має помітних переваг над скандинавкою (тести щось там вимірюють але реально це ніяк не відчувається), а от коли сніг, зимові опади, подекуди крига то скандинавка почувається набагато упевненіше. І коштують якщо від того самого виробника то практично однаково. Звідси висновок - нафіга та єврозима взагалі потрібна комусь крім маркетологів та їхніх жертв,
harald67 06.09.2025 10:15 пишет: Якщо швидко не їздиш і важливіше безпека, то шукай арктичну гуму, а не єврозиму, як ці дві.
А чем арктическая резина лучше еврозимы в дождь при +5?
Нічим. Але реально нічим і не гірша. Усі оті побрехенькі що трохи краще керованість у таких умовах чи на кілька сантиметрів коротший гальмівний шлях в реальних умовах ніяк не відчуваються.
Круто. Якщо продовжити політ фантазії то виходить що скандинавська від літа теж відрізняється в межах похибки, яку середній автоюашник і не помітить.
Імхо, єврозиму/всезезонку, можна купляти, якщо не виїжджати за межи південної і центральної частини і не їздити зимою в Карпати і не всюди за кордон наприклад в Словаччину. Тобто такий собі місцевий обрізаний варіант використання авто.
Barsic 13.09.2025 11:37 пишет: Імхо, єврозиму/всезезонку, можна купляти, якщо не виїжджати за межи південної і центральної частини і не їздити зимою в Карпати і не всюди за кордон наприклад в Словаччину. Тобто такий собі місцевий обрізаний варіант використання авто.
Живу 2 зими на всесезонці в Зх. Україні. Всього 3 рази вилітав з дороги і один раз приїхав легенько тошнота в задницю. Вважаю норм. Якщо без жартів, то нагадую, що останні 3 зими сніг є тільки на Буковелі, але штучний, тому і на ньому можна на єврозимі…
У мене також є вже невеликий досвід на Cross Climate 2. Висновок такий: ні туди, ні сюди. Особливо влітку і на сухому асфальті все погано. Докатаємо і далі знов літо зима окремо.
Paulskit 13.09.2025 14:53 пишет: У мене також є вже невеликий досвід на Cross Climate 2. Висновок такий: ні туди, ні сюди. Особливо влітку і на сухому асфальті все погано. Докатаємо і далі знов літо зима окремо.
Дякую за відгук. Як раз на таку і дивлюся. По всім тестам вона найкраща. Але ж да більш зимова. Є всесезонки більш літні.
А як у вас оце погано виглядає? Колеса йдуть юзом при гальмуванні чи шум великий чи як? А то буває літом на єврозими їжжу і на щастя не помічаю нічого такого. Шумна тільки. А всесезока ж повинна бути краща літом ніж зима )
Paulskit 13.09.2025 14:53 пишет: У мене також є вже невеликий досвід на Cross Climate 2. Висновок такий: ні туди, ні сюди. Особливо влітку і на сухому асфальті все погано. Докатаємо і далі знов літо зима окремо.
Ну я влітку на ньому і не їжджу)) Це в мене типу замінник зимової. Все таки приємніше по трасі на ній їхати швидко. В першу чергу акустично. Та і красива вона, якщо так можна сказати про резину. Тому в мене хоч одна радість від нашого сірого і брудного осінньо-зимового сезону. Симпатичніша гума і диски.
Дякую за відгук. Як раз на таку і дивлюся. По всім тестам вона найкраща. Але ж да більш зимова. Є всесезонки більш літні.
А як у вас оце погано виглядає? Колеса йдуть юзом при гальмуванні чи шум великий чи як? А то буває літом на єврозими їжжу і на щастя не помічаю нічого такого. Шумна тільки. А всесезока ж повинна бути краща літом ніж зима )
Я на достовірність не претендую, просто власні враження. Зі снігом справляється ще більш менш, гірше за гарну євро зиму, але жити можна. По глибокому снігу їде не надто впевнено, є рискання на кермі. На сухому асфальті постійне враження розмазаного керма і такі ж реакції. Відчутно довший гальмівний шлях, достатньо поганий поперечний зачеп. Влітку - взагалі суцільний компроміс. Поводиться як типова зимова шина.
Моя основна претензія в тому, що очікування, що зможе з невеликими компромісами замінити і літо, і зиму на авто, де немає особливої динаміки і вимог до керованості. А вийшло, що і взимку немає на ній впевненості, і влітку як на зимі катаєшся. Немає відчуття безпеки.
Ну я влітку на ньому і не їжджу)) Це в мене типу замінник зимової. Все таки приємніше по трасі на ній їхати швидко. В першу чергу акустично. Та і красива вона, якщо так можна сказати про резину. Тому в мене хоч одна радість від нашого сірого і брудного осінньо-зимового сезону. Симпатичніша гума і диски.
Я вирішив спробувати як воно, щоб не займатись щиномонтажем, бо для цього авто трохи складна логістика з шинами, не вгадаєш де воно буде. В принципі, цю задачу всесезонка закрила ідеально. Але загалом, не скажу, що задоволений. По ціні вийшла в півтори рази дорожче за гарну зиму. Великої економії немає, хіба зручність тільки.
Я вирішив спробувати як воно, щоб не займатись щиномонтажем, бо для цього авто трохи складна логістика з шинами, не вгадаєш де воно буде. В принципі, цю задачу всесезонка закрила ідеально. Але загалом, не скажу, що задоволений. По ціні вийшла в півтори рази дорожче за гарну зиму. Великої економії немає, хіба зручність тільки.
А звідки різниця у півтора рази? Хіба в одному розмірі Michelin Croossclimat 2 істотно дорожчий за X Ice Snow? Я також придбав всесезонку рік тому під тиском обставин. А обрав Goodyear Vector лише тому, що на нього у великому інтернет магазині (не в Україні) була акційна знижка 40%, в той час як Michelin Crossclimat продавався за регулярною ціною. А без знижки цінник був практично однаковим. Обидві були 2024 року випуску.
Arivo Winmaster Prox ARW3 самая дешевая и нормальная резина с отбортовкой под обод
Цікава рекомендація дешевої китайської шини. Ні реальних тестів, ні оглядів, от тупо в лоб. У мене кум купує найдешевшу Росаву зимову, експлуатує круглий рік і каже йому норм, але там авто більше 90 зазвичай не їздить. Той же Нексен чи Дебіца, наведені ТС, мають ім'я та досить не слабу історію. А що має той кетай крім того, що самий дешевий?
А звідки різниця у півтора рази? Хіба в одному розмірі Michelin Croossclimat 2 істотно дорожчий за X Ice Snow? Я також придбав всесезонку рік тому під тиском обставин. А обрав Goodyear Vector лише тому, що на нього у великому інтернет магазині (не в Україні) була акційна знижка 40%, в той час як Michelin Crossclimat продавався за регулярною ціною. А без знижки цінник був практично однаковим. Обидві були 2024 року випуску.
Дуже просто. Є круті і недорогі варіанти від тих же GoodYear, Hankook. Не обов’язково Michelin тільки з Michelin порівнювати.
Дуже просто. Є круті і недорогі варіанти від тих же GoodYear, Hankook. Не обов’язково Michelin тільки з Michelin порівнювати.
Тоді порівняння буде некоректним. Всесезонки також можна не від "великої трійки" купити дешевше. До речі щодо недорогих варіантів - коли купував всесезонку, то без знижки у 17-у радіусі Goodyear vector 4seasons gen-3 та Michelin Crossclimat 2 коштували практично однаково. Скандинавка від Goodyear також коштує не істотно дешешве, за Michelin Crossclimat 2, ну а Hankook то таке.
GoodYear це топовий виробник і дуже часто шини від них будуть кращими за якістю, при нижчій ціні. Той же Ice 2 vs X-Ice Snow. Є особистий досвід з обома варіантами, останню не бачу сенсу купувати взагалі. В будь якому разі, як я вже писав в початковому повідомленні, спорити і доводити комусь щось не цікаво, просто власні враження.
Arivo Winmaster Prox ARW3 самая дешевая и нормальная резина с отбортовкой под обод
Цікава рекомендація дешевої китайської шини. Ні реальних тестів, ні оглядів, от тупо в лоб. У мене кум купує найдешевшу Росаву зимову, експлуатує круглий рік і каже йому норм, але там авто більше 90 зазвичай не їздить. Той же Нексен чи Дебіца, наведені ТС, мають ім'я та досить не слабу історію. А що має той кетай крім того, що самий дешевий?
ставил на свой гомноваген, вполне, на каждый день, ну и я за быстрое принятие решений, а не соплежевание в интернете. решение было правильным. поделился.
ясно, что мишлен будет лучше, но посмотри в ветку Виталика, какие цены.