autoua
Autoua.netФорумШини та диски

Вибір гуми на зиму, поки ціни не підняли (5/5)

СуперСтар **
Киев
С нами с 29.12.2003

Re: Вибір гуми на зиму, поки ціни не підняли [Re: krabik]
      29 сентября 2025 в 10:20 Гілками

krabik 09.09.2025 13:20 пишет:

вы просто какой-то еретик (ей богу)...
ведь на автоюа форуме сложилось четкое понятие: арктическая зимняя шина, лучше, если еще и шипованная в три слоя - это, чтобы на все случаи жизни - наше ВСЕ!!!!!! а случаи разные бывают...
вдруг ледяной дождь будет несколько месяцев идти над всеми дорогами Украины!!! а вы - на еврозиме!!!! не готовы к такому повороту событий!!!

Ти у всіх посланнях весь час якійсь максимальні числа пишеш. ТО в Києві взагалі не має снігу і льоду вже кілька зим, то ті, хто рекомендує реальну зимову гуму, чекають сніг і льод кілька місяців.
Достатньо одного дня в голольод, якщо шиповка спасе - вона себе окупить одразу. Хоча по вартості шипи не дорожче тієї ж єврозими.
Я в аварію колись попав саме на єврозимі. І ти не повіриш, тоді саме не було снігу взагалі. Було +1 і моросив легкий дощ. І дороги були просто мокрі. Але на вітряному пригорку вітером надуло. Сплошний гололід був. Хоча по виду просто мокрий асфальт. І я не зміг відтормозитись і приїхав в дупцю Х5.
Мені цікаво навіщо взику ота керованість на асфальті від єврозими? ТИ носишся на автобанах? Чи плетешся в місті разом з потоком? І просто треба порівнятии різницю у гальмівному шляху між єврозимою і нормальною зимою на мокрому асфальті і лбоді і прикатаному снігу. І порівняти відстані. І буде видно що безпечніше.
Я якось чуть не вїхав в в пробці. Де було дир дир. Просто на певному проміжку під колесами був льод. І я на дир дир єлє зупинився.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Супер писатель! **
6 лет (13 лет за рулем), Киев
С нами с 01.07.2018

Re: Вибір гуми на зиму, поки ціни не підняли [Re: Jugashvili]
      30 сентября 2025 в 17:48 Гілками

Jugashvili 29.09.2025 10:20 пишет:

Я в аварію колись попав саме на єврозимі. І ти не повіриш, тоді саме не було снігу взагалі. Було +1 і моросив легкий дощ. І дороги були просто мокрі. Але на вітряному пригорку вітером надуло. Сплошний гололід був. Хоча по виду просто мокрий асфальт. І я не зміг відтормозитись і приїхав в дупцю Х5.

Ну це схоже на навчання, досвід приходить з роками. Якщо температура 3 градуси тепла і нижче то в любому місці можна чекати лід, особливо якщо перед тим була довгий час низька температура, то звісно на землі замерзатиме все що падатиме. Ну і буває навпаки, наприклад було тепло весь час, тут різко температура знизилась, ніби льоду ніде нема, але наприклад на мості може зявитись бо промерзає з двох сторін.

Мені цікаво навіщо взику ота керованість на асфальті від єврозими? ТИ носишся на автобанах? Чи плетешся в місті разом з потоком?

Єврозима це як баланс, припустимо всього на зимовій резині треба відїздити 150 днів, із них оті шипи можуть знадобитись тільки 2-10 днів в рік, весь інший час єврозима буде витягувати, тому людям простіше 10 днів в рік бути обережнішими, зато інші 140 днів не слухати клацання отих шипів по асфальту.

СуперСтар **
47 лет (28 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

Re: Вибір гуми на зиму, поки ціни не підняли [Re: HDC1]
      27 октября 2025 в 18:40 Гілками

я на задній привід взяв шипований гудієр, а на повний привід нешиповану Сава Ескімо2. Вона нібито бюджетна, але пан Веталь продав дуже свіжу гуму і набагато м"якше відчувається, тому сподіваюсь, що буде непогано. Але то побачимо як воно буде в реальних умовах

V.I.P ***
      27 октября 2025 в 20:15 Гілками

Мені цікаво навіщо взику ота керованість на асфальті від єврозими? ТИ носишся на автобанах? Чи плетешся в місті разом з потоком? І просто треба порівнятии різницю у гальмівному шляху між єврозимою і нормальною зимою на мокрому асфальті і лбоді і прикатаному снігу. І порівняти відстані. І буде видно що безпечніше.
Я якось чуть не вїхав в в пробці. Де було дир дир. Просто на певному проміжку під колесами був льод. І я на дир дир єлє зупинився.

Ось дивись, на заході країни вже бували мінуса і лежав сніг, тому туди їхати сенс є тільки на зимі. Але більшість дороги у тебе +13 і трасові швидкості. На PA5 я на крейсері 200 почував себе прекрасно на трасі, гальмівний шлях звісно більше за літо, але відчутно менше за скандинавку.
Більшість часу в містах і на трасі все одно їдеш по асфальту, мокрому чи сухому, але асфальту. На ньому різниця на гарній єврозимі величезна. Для швидких і потужних авто вибір очевидний.

СуперСтар **
Киев
С нами с 29.12.2003

Re: Вибір гуми на зиму, поки ціни не підняли [Re: Paulskit]
      30 октября 2025 в 15:08 Гілками

Paulskit 27.10.2025 20:15 пишет:

Ось дивись, на заході країни вже бували мінуса і лежав сніг, тому туди їхати сенс є тільки на зимі. Але більшість дороги у тебе +13 і трасові швидкості. На PA5 я на крейсері 200 почував себе прекрасно на трасі, гальмівний шлях звісно більше за літо, але відчутно менше за скандинавку.
Більшість часу в містах і на трасі все одно їдеш по асфальту, мокрому чи сухому, але асфальту. На ньому різниця на гарній єврозимі величезна. Для швидких і потужних авто вибір очевидний.

Ну дивлюсь. І що? Я теж часто їзжу на Буковель. І навіть по дорозі в один бік можна зустріти любу погоду. Від сухої до голольода. І зачасту ти не можеш впевненно сказати на ходу, що зараз під колесами. Сучасна шипована гума не сильно і шумить. Але. При цьому я спокійний що резина справиться з будь яким покриттям. Потужна або ні машина - пофіг. Я більше 130 по трасі не їду. А на таких швидкостях шипований Goodyear себе показує чудово. Що на мокрій що на снігу, тощо.
Проста логіка. Хай ти летаєш по трасі. ОК. Просто зроби порівняння. На скільки довшим буде тормозний шлях, скажимо із 100 км/г, у шипованої резини і єврозими на асфальті і прикатаному снігу?
Думаю що на снігу чи голольоді значно буде більша відстань. Тобто на шипах безпечніше їздити на асфальті, чим на єврозимі в голольод. Таки думки.
А в місті всі однаково плетуться в пробках, що потужні авто, що малолітражки. Пофіг. І резина себе веде +- однаково)))

V.I.P ***
      30 октября 2025 в 15:31 Гілками

Я для себе вибір зробив, він описаний вище. Шипи взагалі no-go, дуже сильно псують поведінку авто в усіх умовах крім екстремальних. Скандинавка - можливо, але також сильно збільшується гальмівний шлях на сухій і мокрій дорозі, прям дуже помітно. Плюс розмазане кермо, значно важче зрозуміти поточну ситуацію під колесами. Між сканданавкою і єврозимою різницю бачу тільки в дуже глибокому снігу, але за наявності повного приводу вона нівелюється.

Загалом, я тебе не намагаюсь переконати. Ти запитав "навіщо?", я відповів. Приймати цю позицію чи ні - справа твоя.

Autoua.netФорумШини та диски
Додаткова інформація
3 користувачів і 43 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  LordAmid, AVB, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 3774

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія