S.T.A.L.K.E.R 15.09.2025 21:48 пишет: У мене сусід з 5 поверху вивів так: 1) з квартири в щитову на сходовому майданчику; 2) далі по каналу з кабелями/дротами з 5 поверху аж у підвал 3) з підвалу вивів на вулицю на рівні землі та прокопав до бардюра (3-4м) 4) біля бардюра поставив на стовпчику металевий ящик, що замикається на ключ.
ОСББ/ЖЕК в цьому приймали участь? Скоріше за все треба було різати асфальт біля будинка та бордюра. + ящик якийсь стирчить.
S.T.A.L.K.E.R 15.09.2025 21:48 пишет: У мене сусід з 5 поверху вивів так: 1) з квартири в щитову на сходовому майданчику; 2) далі по каналу з кабелями/дротами з 5 поверху аж у підвал 3) з підвалу вивів на вулицю на рівні землі та прокопав до бардюра (3-4м) 4) біля бардюра поставив на стовпчику металевий ящик, що замикається на ключ.
А як він потрапляє до цього ящика? Місце ніхто не займає?
Для мене особисто це ключове питання. Умовно маєш типу своє місце біля будинку яке ніяк і ніде документально не оформлено. Наприклад приїхав я до будинку, а біля нього одне єдине вільне місце і це місце якраз умовного сусіда який протягнув собі розетку, бо він типу хоче економити. Стаю я на це місце і їду на тиждень з міста у відрядження, що робить в такому випадку той сусід якій має на те паркомісце рівно такі ж права як і я?
Зи Наразі я маю можливість ставити авто на стоянку через дорогу від будинку, хитрозаді сусіди, які теж мають таку можливість, понатикали якихось стовпчиків, навісили ланцюгів і типу застовбили собі місця. Ну ок, я закриваю на це очі до моменту поки мені не потрібно заїхати у двір і десь запаркуватись. По факту стаю на підходяще вільне місце і мені начхати на завивання тих сусідів. Колись був один навіть підпирав мені авто, поговорили, пояснив що я також плавчу за прибудинкову і живу теж більше 20 років, сусіда попустило. Це все я до того, що в багатоквартирному будинку займання загального паркомісця обладнючи його під свої потреби, як мінімум жлобство.
А як він потрапляє до цього ящика? Місце ніхто не займає?
Будинок давній, 99% мають свої насиджені паркомісця у дворі, іноді хтось чужий може стати на пару годин, але то не є проблемою
ОСББ/ЖЕК в цьому приймали участь? Скоріше за все треба було різати асфальт біля будинка та бордюра. + ящик якийсь стирчить.
без КП обійшлось, асфальт різати не потрібно, від стіни будинку до бардюра по газону (під газоном), ящик вкопаний теж на межі газону
у нас у дворі, всім місця є. загально домовилися і узгодили місця. коли потрібно нове місце - вирішуємо. навіть є 1 гостьове місце. поки маємо таку розкіш. оскільки машин на ектриці стає більше, тре зробити культурно на пару автівок.
DimonDSV 17.09.2025 12:16 пишет: у нас у дворі, всім місця є. загально домовилися і узгодили місця. коли потрібно нове місце - вирішуємо. навіть є 1 гостьове місце. поки маємо таку розкіш. оскільки машин на ектриці стає більше, тре зробити культурно на пару автівок.
В такому випадку все більше впиратиметься в облік тих кіловат і механізм відшкодування. Умовно хтось повинен на свій лічильник повісити цю розетку, це якщо я правильно зрозумів і розетка планується не тільки для себе.