Роутер Asus rt-ax58u Дивним чином дротами роздає адреса з діапазону DHCP, а от вайфай... Вайфай роздає адреси з WAN, тобто не 192.168.0.х а провайдерський діапазон 10.х.х.х Гугл не допоміг бо не розумію навіть як спитати...
ні з провайдерськімм адміном поспікувався - той теж в акуї
В ответ на: Когда включают в роутер кабель в лан порт, то роутер стает тупым свытчем и начинает пропускать через себя маки. Тогда первый мак который прылетит на свитч получает айпи. А остальные просто получают внутрисетевой 10... и на порту куча маков прилетает. Но тут мак только один прилетает и на него выдается айпи, значит на роутере интернет работает. А почему он по вифи на сквозь как тупарь пропускает это только настройки, я такогоине встречал еще)
Krokokot 13.09.2025 20:35 пишет: в налаштуваннях роутера, можливо в нього є режим роботи, як віфі-кліент по підключенню до провайдера і цей режим зараз активований
вже провіряв для перевірки вимкнув дуал ван - не допомогло
Djohny 13.09.2025 22:10 пишет: меш на альтернативе взлетит?
Лех не пробував, мені не потрібно. Я років кілька тому поставив альтернатівку навіть не гляну яку ( пароль забув) а воно просто працює. Але-ж в мене нема місива з роутерів - повний список менше 10-ка в досяжності. На моє подвір'я та два поверхи вистачає і так. Хоча і більшість в мене по дротах - 22 порти
Djohny 13.09.2025 19:33 пишет: Вайфай роздає адреси з WAN, тобто не 192.168.0.х а провайдерський діапазон 10.х.х.х
А точно то WAN, а не чиясь інша підмережа? (10.х може бути і локальна мережа, в сенсі це теж діапазон для приватних мереж). Випадково, в налаштуваннях WIFI роутеру немає різних адрес? Можливо, по Wifi підключається хтось з клієнтів, і така невдала пара підглючує, як тут: сторінка (там розглянуті різні можливі варіанти).
Як гуглити? Так і гуглити: "Asus rt-ax58u ip address problem 10.xxx.xxx.xxx"