Старий фонд, Печерськ. Хочу спробувати продати сама, виклала на олх. За годину переглядів 0, дзвінків від ріелторів 5 Це я так розумію її зараз в бази повносять?
Десь півроку була підписана на аналогічні квартири, +-розумію, за якою ціною вони по півроку висять на олх без продажів, виставила на пару тищ дешевше. По факту це зараз найдешевша пропозиція з аналогічних.
Я виставила без фоток, лише планування, бо в квартирі срач, переїзд, всьо вот ето вот. І про всяк випадок, якщо попиту не буде, потім виставою ще раз з іншими фото гг. Ріелтори телефонують і просяться зробити фото, поки що кажу, що з наступного тижня, може ще якісь коробки вивезу. Це якщо вони кожен нафоткають собі, то її на олх 100500 екземплярів виставлять? Це ок чи не ок?
Які взагалі лайфхаки для самостійного продажу?
ПС: а десь на фтуї можна виставити оголошення? Бо з "неавто" видалили.
А в чому небезпека? Все одно ж до мене прийдуть. Хіба що розмивається фокус, але я думаю, хто захоче, знайде аналогічне оголошення, де написано "власник".
А якщо захищатися від такого, як бути із тими, хто приходить на посмотри і хоче пофоткати?
zyoma 15.09.2025 17:39 пишет: А в чому небезпека? Все одно ж до мене прийдуть. Хіба що розмивається фокус, але я думаю, хто захоче, знайде аналогічне оголошення, де написано "власник".
А якщо захищатися від такого, як бути із тими, хто приходить на посмотри і хоче пофоткати?
Мав певний досвід з продажем та купівлею нерухомості то ж висловлю власну думку: Виставляти об'яву про продаж без фото не має сенсу. Краще почекати коли можна буде сфотографувати. Боротися із ріелторами не має сенсу. Все одно скопіюють фото і виставлять вже від себе. Коли телефонують ріелтора не посилати, але не погоджуватися ні на які їхні пропозиції типу: ексклюзивна угода, розміщення на власному сайті, гонорар за клієнтів, прийти пофотографувати тощо. Жорстко відповідати: ні з ким ні про що не домовляюся - приведете клієнтів - отримуйте комісійні від них, я вам у цьому не перешкоджатиму, але і не допомагатиму. Усі ці сподівання, що об'ява яка міститиме фразу "від власника, без комісійних" матиме більшу привабливість - марні. Покупець переважно веде себе як баран і контактує з ріелтором, якого Ви не наймали. Бажано мати свого довіреного нотаря для оформлення угоди і це заявити як невідємну умову продажу. Описати квартиру варто було б яскравіше в Вашій об'яві.
Я б не уникала нікого, хто обіцяє привести покупця, при умові, що їх послуги оплачую не я Тобто, я б не підписувала договір про ексклюзивність ні з яким агентством, але співпрацювала б з усіма, хто телефонує / приходить на перегляди. Байдуже - це прямі покупці чи ріелтори. Оголошення без фото, на мою думку, абсолютно неефективне
Оголошення без фото, на мою думку, абсолютно неефективне
Нє ну на сайті знайомств колись нормально спрацювало! Тоді питання, чи виставляти фото лише свої, чи все-таки дозволяти ріелторам фотографувати.
Зараз не просто фото, зараз ріелтори цілі відео рум-тури знімають Тому оголошення без фото чи відео, це вкрай підозріло, враховуючи, що у кожного першого є смартфон і можливість їх зробити. Може, квартира після пожежі чи прильоту...
zyoma 15.09.2025 18:14 пишет: Тоді питання, чи виставляти фото лише свої, чи все-таки дозволяти ріелторам фотографувати.
Я б усім транслювала свою позицію: я - власник, продаю квартиру без посередників. Ось моє оголошення, ось мої фото в оголошенні і ось мій телефон в оголошенні Якщо хтось з ріелторів захоче заробити і знайти покупців, то хай робить все, що вважає за потрібне (свої оголошення, свої фото), і з покупців візьме свої комісійні.