autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

як правильно їздити на електричці (на трассі) (3/4)

30 лет за рулем, Ровно
С нами с 09.08.2002

Re: як правильно їздити на електричці (на трассі) [Re: Maksimus]
      16 сентября 2025 в 20:32 Гілками

Maksimus 16.09.2025 15:27 пишет:

nope 16.09.2025 14:35 пишет:

boyko_s 16.09.2025 13:56 пишет:

В ответ на:

...

Не говори, нет в нашей жизни места подвигу.

За останні півтора роки, навіть трохи менше, проїхав десь 30 ткм електричкою, процентів 97% пробігу по трасі. Іноді по 1000+ км на день. Не відчуваю взагалі жодного подвигу, сало як сало. Десь гірше, десь краще. Напевне що поміняю на іншу електричку, коли прийде її час.

це спосіб життя: ти напевне завжди стартуєш заплановано із зарядженою автівкою, по дорозі маєш справи в місцях де є зарядки, фінішуєш біля зарядного - можеш дозволити викатувати до нуля. не у всіх так в житті співпадає.

по фактичним спостереженням: більшість електричок по трасам в кілька смуг їдуть на круїзі біля 100кмч. рухаюсь на двз зазвичай "безкоштовний максимум", що помітно швидше - тому почав звертати увагу на цей момент.

Можливо це спосіб життя. На щастя, моя робота не передбачає спонтанних відряджень, а свої особисті поїздки я планую завчасно. Так, за роки автомобілізму у мене якось виробилися певні правила, які досить гарно співпадають з електричною практикою. Ну і так, не маю власної зарядки (існують разом з тим питання раціональності встановлення власного вол боксу при моєму пробігові), але в радіусі 200 м є кілька публічних зарядок.

Стосовно швидкості пересування, тут знову ж таки раціональні питання, у першу чергу значне збільшення шансу потрапити у пригоду при неспівпадінні зі швидкостю потоку. І у більшу, і так само у меншу сторону.
Я і в Україні, їздячи регулярно трасою Рівне-Київ і назад, зазвичай притримувався швидкісного режиму. Досвід каже, що немає смислу гнати, ну приїдеш на 15 хвилин раніше задовбаний і в соплях. Зазвичай під вечір біля 10 години, по темному, після дня роботи у київському офісі і вечірніх пробанів на проспекті Перемоги. Смисл того?
Можливо ті електричники так само спіймали дзен, а можливо просто тягнуть до зарядки

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
30 лет за рулем, Ровно
С нами с 09.08.2002

Re: як правильно їздити на електричці (на трассі) [Re: HDC1]
      16 сентября 2025 в 20:44 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

HDC1 16.09.2025 14:59 пишет:

boyko_s 16.09.2025 13:56 пишет:

В ответ на:

...

Не говори, нет в нашей жизни места подвигу.

За останні півтора роки, навіть трохи менше, проїхав десь 30 ткм електричкою, процентів 97% пробігу по трасі. Іноді по 1000+ км на день. Не відчуваю взагалі жодного подвигу, сало як сало. Десь гірше, десь краще. Напевне що поміняю на іншу електричку, коли прийде її час.

Доречі здавалось би що 30К км електричкою за рік проїхати це багато, але по-факту на них і більше їздять.
Той Bolt EUV що взяв в неділю має пробіг уже 75К, це при тому що машина випуск 2023 рік 3 місяць, і ще за цей час вона встигла попасти в ДТП, продатись на аукціоні, приплисти до нас, пройти ремонт.
Але і то це не рекорд, пропонували мені Bolt EUV, який випуску 11 місяць 2022 року, після ДТП продався в США у 10 місяці 24 року, якщо відкинути час на продаж машини і на те щоб продалась на аукціоні то нехай за 1 рік і 9 місяців пробіг 132 К км, тобто в рік 70 тис км орієнтовно, і це не якийсь там електромобіль що бере 100+ кВт від швидкої зарядки, максимум 55 кВт, і в Європі теж наїжджають багато, так що скільки б не було скептиків, але якось люди їздять, мучаться на цих електричках і по трасі.
Ось ссилка
Тиць із аукціону США Болт

Є на мобілі.де кількарічні корчі, що фв, що тесли з пробігами під 150-200 ткм. Розумію так, що розгінні з офісів.
Концепція Електрички чудово лягає під заплановані поїздки, вона сильно економніша на великих пробігах і напевно що більш надійна.

От наприклад, фірма продасть Фольксваген недорого

Є на мобілі.де кількарічні корчі, що фв, що тесли з пробігами під 150-200 ткм

Супер писатель! **
6 лет (13 лет за рулем), Киев
С нами с 01.07.2018

Re: як правильно їздити на електричці (на трассі) [Re: nope]
      16 сентября 2025 в 22:57 Гілками

nope 16.09.2025 20:44 пишет:

HDC1 16.09.2025 14:59 пишет:

В ответ на:

...

Доречі здавалось би що 30К км електричкою за рік проїхати це багато, але по-факту на них і більше їздять.
Той Bolt EUV що взяв в неділю має пробіг уже 75К, це при тому що машина випуск 2023 рік 3 місяць, і ще за цей час вона встигла попасти в ДТП, продатись на аукціоні, приплисти до нас, пройти ремонт.
Але і то це не рекорд, пропонували мені Bolt EUV, який випуску 11 місяць 2022 року, після ДТП продався в США у 10 місяці 24 року, якщо відкинути час на продаж машини і на те щоб продалась на аукціоні то нехай за 1 рік і 9 місяців пробіг 132 К км, тобто в рік 70 тис км орієнтовно, і це не якийсь там електромобіль що бере 100+ кВт від швидкої зарядки, максимум 55 кВт, і в Європі теж наїжджають багато, так що скільки б не було скептиків, але якось люди їздять, мучаться на цих електричках і по трасі.
Ось ссилка
Тиць із аукціону США Болт

Є на мобілі.де кількарічні корчі, що фв, що тесли з пробігами під 150-200 ткм. Розумію так, що розгінні з офісів.
Концепція Електрички чудово лягає під заплановані поїздки, вона сильно економніша на великих пробігах і напевно що більш надійна.

От наприклад, фірма продасть Фольксваген недорого

Але вона чудесним чином може зявитись в нас на авторіа із пробігом 120 тис і її куплять. В цьому то і нюанс електромобілів з Європи.
Відносно інфраструктури то так, у них ( в Європі), та й в США, вона простіша трохи ніж в нас, бо в одних Type 2, в других Type 1, а не так як в нас Type 1 + Type 2 + китайський порт.

V.I.P ***
31 год за рулем, Киев
С нами с 13.07.2005

17 сентября 2025 в 11:19 Гілками

nope 16.09.2025 20:32 пишет:

Maksimus 16.09.2025 15:27 пишет:

В ответ на:

...

це спосіб життя: ти напевне завжди стартуєш заплановано із зарядженою автівкою, по дорозі маєш справи в місцях де є зарядки, фінішуєш біля зарядного - можеш дозволити викатувати до нуля. не у всіх так в житті співпадає.

по фактичним спостереженням: більшість електричок по трасам в кілька смуг їдуть на круїзі біля 100кмч. рухаюсь на двз зазвичай "безкоштовний максимум", що помітно швидше - тому почав звертати увагу на цей момент.

Можливо це спосіб життя. На щастя, моя робота не передбачає спонтанних відряджень, а свої особисті поїздки я планую завчасно. Так, за роки автомобілізму у мене якось виробилися певні правила, які досить гарно співпадають з електричною практикою. Ну і так, не маю власної зарядки (існують разом з тим питання раціональності встановлення власного вол боксу при моєму пробігові), але в радіусі 200 м є кілька публічних зарядок.

Стосовно швидкості пересування, тут знову ж таки раціональні питання, у першу чергу значне збільшення шансу потрапити у пригоду при неспівпадінні зі швидкостю потоку. І у більшу, і так само у меншу сторону.
Я і в Україні, їздячи регулярно трасою Рівне-Київ і назад, зазвичай притримувався швидкісного режиму. Досвід каже, що немає смислу гнати, ну приїдеш на 15 хвилин раніше задовбаний і в соплях. Зазвичай під вечір біля 10 години, по темному, після дня роботи у київському офісі і вечірніх пробанів на проспекті Перемоги. Смисл того?
Можливо ті електричники так само спіймали дзен, а можливо просто тягнуть до зарядки

київ рівне в мене зараз майже рідний маршрут, навіть катався деякий час 110 на круїзі. але я прив'язаний до певних проміжків часу коли обладнання доступне для сервісних робіт, і обмежений комендантською годиною для виїзду і поверненню (можна звісно і готель, але це додаткові витрати які на когось мають лягти). звісно стараюсь в рамках пдд (безкоштовний проїзд без додаткових зупинок), але іноді буває за кимось прилаштуюсь і тоді швидше рух, хоча виграш в часі реально 15-20 хвилин на маршруті.
по електрокару для моїх цілей - в кінцевих точках не те, що з зарядними туго (хоча розетку звичайну завжди можна знайти), а бувало що до нормальних мережевих заправок далеченько (просто повернулась звичка заливатися до повного кожен раз - 700+км запаасу вистачає). там і з дорогами часто поганенько - рівнінщина здивувала окремо.

Змінено Maksimus (11:29 17/09/2025)

Супер писатель! **
С нами с 31.10.2013

Re: як правильно їздити на електричці (на трассі) [Re: AL®]
      17 сентября 2025 в 18:13 Гілками

Їздіть як кому подобається , але не тихіше чим їздять фури ( 90км\год , хоча б 80-85) . Шкода не можу вставити відео , де електрочудо на айді їде 65 км\год на відрізку Львів - Тернопіль В нього ще й вікна були відкриті , бо 30+ за бортом , а кондьор же кіловати тягне
Ще на Рівне-Київ , повзіть на здоров"я , і таких не мало . Часто групами по 2-3 летрички щасливих власників . Але там де по одній смузі в направленні , то просто жесть . Поважайте і інших , а не лише свій гаманець .

30 лет за рулем, Ровно
С нами с 09.08.2002

17 сентября 2025 в 18:55 Гілками

HDC1 16.09.2025 22:57 пишет:

Відносно інфраструктури то так, у них ( в Європі), та й в США, вона простіша трохи ніж в нас, бо в одних Type 2, в других Type 1, а не так як в нас Type 1 + Type 2 + китайський порт.

В Європі теж буває зоопарк з різними портами, особливо на старих зарядках або у східних країнах. Навіть на деяких суперчарджерах на колонці є два шнурки - один теслівський type2 візуально майже такий самий, але несумісний, інший зі стандартним CCS2.
Власне у Європі цей порт обовязковий і напевне що на рівні закону заборонено реєструвати нову автівку без цього порту.

30 лет за рулем, Ровно
С нами с 09.08.2002

Re: як правильно їздити на електричці (на трассі) [Re: Пеший]
      17 сентября 2025 в 18:59 Гілками

Пеший 17.09.2025 18:13 пишет:

Їздіть як кому подобається , але не тихіше чим їздять фури ( 90км\год , хоча б 80-85) . Шкода не можу вставити відео , де електрочудо на айді їде 65 км\год на відрізку Львів - Тернопіль В нього ще й вікна були відкриті , бо 30+ за бортом , а кондьор же кіловати тягне
Ще на Рівне-Київ , повзіть на здоров"я , і таких не мало . Часто групами по 2-3 летрички щасливих власників . Але там де по одній смузі в направленні , то просто жесть . Поважайте і інших , а не лише свій гаманець .

Може він тіктокер і записував подпіщікам відосик про рекорди економічної їзди. Пересуваючись згідно з ПДД

Супер писатель! **
С нами с 31.10.2013

17 сентября 2025 в 19:41 Гілками

nope 17.09.2025 18:59 пишет:

Може він тіктокер і записував подпіщікам відосик про рекорди економічної їзди. Пересуваючись згідно з ПДД

Не знаю чи тіктокер , але п....ас так точно
Згідно ПДР , 90 там сміло можна , а якщо ще й так любимі багатьма + 20 , то ще й більше .

V.I.P *
27 лет за рулем, хутор Отрадный
С нами с 28.03.2007

Re: як правильно їздити на електричці (на трассі) [Re: seksinika]
      17 сентября 2025 в 22:13 Гілками

seksinika 16.09.2025 15:26 пишет:

ну если по существу то моя электричка с вашим Гольфом на шнурке поедет веселее чем ваш Гольф самостоятельно таки факт),

Куда готовы дотянуть? До Ровно? До Львова? До Стрыя? Только чур, никаких "паправилам". "Паправилам" я даже на литровом пакете сока никогда не ездил.

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

17 сентября 2025 в 22:30 Гілками

Досвід каже, що немає смислу гнати, ну приїдеш на 15 хвилин раніше задовбаний і в соплях. Зазвичай під вечір біля 10 години, по темному, після дня роботи у київському офісі і вечірніх пробанів на проспекті Перемоги. Смисл того?

Не скажи, в моей последней карпатской поезке, на расстояниях 120-150 км я стабильно полчаса-сорок минут выигрывал от прогнозов "Вейза". А полчаса - они разные бывают. Для нас, в карпатской поездке - это хороший шанс на полчаса раньше сесть пожрать, или даже в ресторан поужинать успеть заскочить. Практиковали регулярно.

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

Re: як правильно їздити на електричці (на трассі) [Re: Пеший]
      17 сентября 2025 в 22:38 Гілками

Пеший 17.09.2025 18:13 пишет:

Але там де по одній смузі в направленні , то просто жесть . Поважайте і інших , а не лише свій гаманець .

Так кто обонять мешает? Другой вопрос, что народ у нас впритык любить ездить.
Но я в этот раз отлично натренировался всовываться внутрь при любых дистанциях. Единственные приличные водители - это, как всегда, дальнобои, те еще и притормозят, выделив дырочку.
Понятно, что когда у тебя одна колонна, а навстречу - вторая, а дальше закрытый поворот или перегиб, обгонять не будешь, но если, при любой возможности, начинаешь обходить хотя бы по одному авто, то как-то незаметно колонна таки заканчивается. И едешь дальше, пока не натыкаешься на следующую.

опытный писатель **
Киев
С нами с 12.11.2009

Re: як правильно їздити на електричці (на трассі) [Re: boyko_s]
      17 сентября 2025 в 22:40 Гілками

boyko_s 17.09.2025 22:13 пишет:

ну если по существу то моя электричка с вашим Гольфом на шнурке поедет веселее чем ваш Гольф самостоятельно таки факт),

Куда готовы дотянуть? До Ровно? До Львова? До Стрыя? Только чур, никаких "паправилам". "Паправилам" я даже на литровом пакете сока никогда не ездил.

Это исключительно ваши трудности на чем вы ездили и при каком пакете), а небольшой спор скажем 100 долларов можем попробовать как ваш ВАГ до 100 быстрее разгоняться, сам или на шнурке к Тесле привязанный

П.С. Можно подумать ваш Гольф или то 3 цилиндровое чудовище до Стрыя Ску дотянет я понимаю что перекрутить написанное удобнее всего но вы лучше мат часть подтяните с АБС и грузиками .

Змінено seksinika (22:43 17/09/2025)

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

17 сентября 2025 в 23:23 Гілками

boyko_s 17.09.2025 22:38 пишет:

Но я в этот раз отлично натренировался всовываться внутрь при любых дистанциях. Единственные приличные водители - это, как всегда, дальнобои, те еще и притормозят, выделив дырочку.

Загалом не дуже позитивні враження справляють ось такі, що не вміють розрахувати свої сили в обгоні і потім "всовиваются внутрь", змушуючи відгальмуватися автомобілі, які йшли попереду, для дотримання дистанції. Хороший обгін - це коли нікому не заважаєш, нікого не щемиш, і виходиш в результаті на вільний простір. Щоб нікого не защемити, такі можливості треба якраз дочекатися і прогнозувати, а не "прі любой возможності начінаєш обходіть". Ну, може, відносно колон фур можна зробити виключення, але і узагальнювати їх на "прілічність" теж не став би, особливо стосовно тих, хто забиває лівий ряд на +2км/год від швидкості правого.

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

Re: як правильно їздити на електричці (на трассі) [Re: XS1]
      17 сентября 2025 в 23:42 Гілками

XS1 17.09.2025 23:23 пишет:

Загалом не дуже позитивні враження справляють ось такі, що не вміють розрахувати свої сили в обгоні і потім "всовиваются внутрь", змушуючи відгальмуватися автомобілі, які йшли попереду, для дотримання дистанції. Хороший обгін - це коли нікому не заважаєш, нікого не щемиш, і виходиш в результаті на вільний простір. Щоб нікого не защемити, такі можливості треба якраз дочекатися і прогнозувати, а не "прі любой возможності начінаєш обходіть".

Хороший тон - это как раз, при перемещении в колонне, держать такую дистанцию, чтобы между тобой и впереди идущим автомобилем мог бы поместиться еще один участник движения, совершающий обгон. А когда тихоходы собираются в стада по 15-20 машин, и идут затылок в затылок, тут уж никто ничего "рассчитать" не в состоянии, не важно, на каком автомобиле он хочет совершить обгон, даже на Тесле с привязанным сзади Гольфом.
А будете ждать подходящего момента, чтобы обогнать такую колонну, так и доедете со Львова до Мукачева со скоростью 50-60 км/ч, проходили.

Ну, може, відносно колон фур можна зробити виключення, але і узагальнювати їх на "прілічність" теж не став би, особливо стосовно тих, хто забиває лівий ряд на +2км/год від швидкості правого.

Меня это не сильно напрягает, поскольку я понимаю, что ехать надо всем. И не в последнюю очередь потому, что именно водитель дальнобойной фуры подскажет тебе при езде ночью, когда безопасно его обогнать, примет в право, а еще и дорогу дальним подсветит, пока ты его обходишь.

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

Re: як правильно їздити на електричці (на трассі) [Re: seksinika]
      17 сентября 2025 в 23:42 Гілками

seksinika 17.09.2025 22:40 пишет:

boyko_s 17.09.2025 22:13 пишет:

Это исключительно ваши трудности на чем вы ездили и при каком пакете), а небольшой спор скажем 100 долларов можем попробовать как ваш ВАГ до 100 быстрее разгоняться, сам или на шнурке к Тесле привязанный

П.С. Можно подумать ваш Гольф или то 3 цилиндровое чудовище до Стрыя Ску дотянет я понимаю что перекрутить написанное удобнее всего но вы лучше мат часть подтяните с АБС и грузиками .

Вы за мной по всем топикам теперь бегать будете?

опытный писатель **
Киев
С нами с 12.11.2009

18 сентября 2025 в 00:00 Гілками

100 лет вы мне снились что бы я за вами ходила куда то по топикам))), я себе хожу куда мне интересно и где я по существу что то в отличии от вас сказать могу, по вам я вывод давно сформировала и он только усугубляется, а вот чего вы по всем топикам мечитесь действительно не понятно стиль вождения "я всунулся" пропиарить разве что) так меня подобное не трогает, вернее сказать напрягает эпизодически когда отмораживаться приходиться при перестроениях таких участников за которых думать приходиться!!!

Вот конструктивно, чего вы в этом топике топите и с какой целью), электричек тех вы ближе метра не видели толком ни когда, один бред про грузики с АБС и проверку как гуля на Житомирской трассе при 180 держит которая выскочила после наезда на какой то там разделитель), вы правда считаете что это может быть полезно или интересно ?

Супер писатель! **
6 лет (13 лет за рулем), Киев
С нами с 01.07.2018

18 сентября 2025 в 00:21 Гілками

boyko_s 17.09.2025 22:30 пишет:

Досвід каже, що немає смислу гнати, ну приїдеш на 15 хвилин раніше задовбаний і в соплях. Зазвичай під вечір біля 10 години, по темному, після дня роботи у київському офісі і вечірніх пробанів на проспекті Перемоги. Смисл того?

Не скажи, в моей последней карпатской поезке, на расстояниях 120-150 км я стабильно полчаса-сорок минут выигрывал от прогнозов "Вейза". А полчаса - они разные бывают. Для нас, в карпатской поездке - это хороший шанс на полчаса раньше сесть пожрать, или даже в ресторан поужинать успеть заскочить. Практиковали регулярно.

Одним словом ти зекономив 20 хвилин щоб зайти сюди на форум і встигнути написати який молодець, як гарно йшов на обгони на літровому пакеті, як вклинювався між машини бо пакет не тягне а голова не думає встигнеш чи не встигнеш обігнати. Можна десь попасти на дурака який не пустить вклинитись, в кращому випадку очко зіжметься і знайдеш варіант як вижити, в гіршому випадку це буде останній обгін.

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

18 сентября 2025 в 00:26 Гілками

boyko_s 17.09.2025 23:42 пишет:

Загалом не дуже позитивні враження справляють ось такі, що не вміють розрахувати свої сили в обгоні і потім "всовиваются внутрь", змушуючи відгальмуватися автомобілі, які йшли попереду, для дотримання дистанції. Хороший обгін - це коли нікому не заважаєш, нікого не щемиш, і виходиш в результаті на вільний простір. Щоб нікого не защемити, такі можливості треба якраз дочекатися і прогнозувати, а не "прі любой возможності начінаєш обходіть".

Хороший тон - это как раз, при перемещении в колонне, держать такую дистанцию, чтобы между тобой и впереди идущим автомобилем мог бы поместиться еще один участник движения, совершающий обгон. А когда тихоходы собираются в стада по 15-20 машин, и идут затылок в затылок, тут уж никто ничего "рассчитать" не в состоянии, не важно, на каком автомобиле он хочет совершить обгон, даже на Тесле с привязанным сзади Гольфом.
А будете ждать подходящего момента, чтобы обогнать такую колонну, так и доедете со Львова до Мукачева со скоростью 50-60 км/ч, проходили.

Оскільки це все ще в темі про електрички, то якраз на тій самій Теслі обгін стада тихоходів зробити найлегше. Та і не лише на ній. І для цього не обов'язково змушувати почергово відгальмовуватись кожного тихохода, хто зібрався попереду. Вони точно тобі нічого не винні, часто це якісь слабенькі машинки, які не здатні швидко обігнати умовну фуру попереду в умовах складного трафіку.
В ответ на:

Ну, може, відносно колон фур можна зробити виключення, але і узагальнювати їх на "прілічність" теж не став би, особливо стосовно тих, хто забиває лівий ряд на +2км/год від швидкості правого.

Меня это не сильно напрягает, поскольку я понимаю, что ехать надо всем. И не в последнюю очередь потому, что именно водитель дальнобойной фуры подскажет тебе при езде ночью, когда безопасно его обогнать, примет в право, а еще и дорогу дальним подсветит, пока ты его обходишь.

Теж мені досягнення - обгін одинокої фури. Мова була про їх рух "стадами", коли деякі клали на те, що позаду зібралася черга, які хочуть поїхати на +30...+70 від правого ряду, а вони ж реалізовують своє бажання поїхати на +2..+5км/год від свого колеги в правому.

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

18 сентября 2025 в 00:31 Гілками

HDC1 18.09.2025 00:21 пишет:

Одним словом ти зекономив 20 хвилин щоб зайти сюди на форум і встигнути написати який молодець, як гарно йшов на обгони на літровому пакеті, як вклинювався між машини бо пакет не тягне а голова не думає встигнеш чи не встигнеш обігнати.

Во-первых, пакет давно продан.
Во-вторых, в Прикарпатье авто с львовскими номерами часто любят собираться в колонны по 10-20 штук, и ехать одним стадом со скоростью 60-70 км/ч. И такие колонны целиком за раз даже и на 5-6 пакетах не обгонишь, так что приходится это делать по частям.

HDC1 18.09.2025 00:21 пишет:

Можна десь попасти на дурака який не пустить вклинитись, в кращому випадку очко зіжметься і знайдеш варіант як вижити, в гіршому випадку це буде останній обгін.

От тут согласен, дураки на дорогах - наша самая большая проблема.

опытный писатель **
Киев
С нами с 12.11.2009

18 сентября 2025 в 00:44 Гілками

Вопрос кто дурак на дороге, тот кто едет в потоке или то кто по встречке в состоянии "удачно присунуться" несется в Карпатах ой мало у нас камер и штрафы не высокие

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
0 користувачів і 52 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 1153

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія