harald67 24.09.2025 11:13 пишет: Зараз у всяких болт-доставках вже повно негромадян України
До вторгнення мені глово і болт-доставки привозили переважно люди, схожі на громадян Індії, мабуть студенти, які підпрацьовували там. Зараз - ніт, тільки наші обличчя
harald67 24.09.2025 11:13 пишет: Зараз у всяких болт-доставках вже повно негромадян України
До вторгнення мені глово і болт-доставки привозили переважно люди, схожі на громадян Індії, мабуть студенти, які підпрацьовували там. Зараз - ніт, тільки наші обличчя
причому декілька разів це були дядьки 50+. а може і старше.
-Виталя- 26.09.2025 10:42 пишет: я вчився по тих книжках де казали що якщо в країні війна, економика розвалена, частина країни окуповано/заміновано, ракети/дрони кожного дня кошмарять те чи інше місто, чверть населення біженці, ще частина ВПО без роботи і тд - то житло повинно дешевшати.
Це книги про другу світову? То вони вже трохи застарілі. Економіка України давно повністю стала "на військові рельси". Це означає, що все, що вона збирає податками і т.д, витрачається виключно на військові потреби. Соціальні платежи повністю забезпечуються нашими західними партнерами, які виділяють гроші на невійськовий сектор. Саме тому економіка знаходиться не в найгіршому стані. Але це важко зрозуміти людям, які оцінюють стан країни по ціні картоплі і цибулі.
Зараз основну крамолу скажу. І зарплати в країні ростуть!
В Україні станом на середину вересня 2025 року налічується 788 507 виконавчих проваджень через борги за комунальні послуги
Від початку повномасштабної війни кількість боргів зросла у 1,5 рази, а порівняно з січнем 2021 року – більш ніж удвічі.
я так розумію що нарід стає все заможніше і йому просто лінь на ці дрібниці звертати увагу.
Раніше повідомлялось, що за даними Держстату, станом на другий квартал 2025 року борг за комунальні послуги зріс до 106,6 млрд грн та не враховує борги на тимчасово окупованих територіях.
-Виталя- 26.09.2025 10:42 пишет: я вчився по тих книжках де казали що якщо в країні війна, економика розвалена, частина країни окуповано/заміновано, ракети/дрони кожного дня кошмарять те чи інше місто, чверть населення біженці, ще частина ВПО без роботи і тд - то житло повинно дешевшати.
Це книги про другу світову? То вони вже трохи застарілі. Економіка України давно повністю стала "на військові рельси". Це означає, що все, що вона збирає податками і т.д, витрачається виключно на військові потреби. Соціальні платежи повністю забезпечуються нашими західними партнерами, які виділяють гроші на невійськовий сектор. Саме тому економіка знаходиться не в найгіршому стані. Але це важко зрозуміти людям, які оцінюють стан країни по ціні картоплі і цибулі.
Зараз основну крамолу скажу. І зарплати в країні ростуть!
В Україні станом на середину вересня 2025 року налічується 788 507 виконавчих проваджень через борги за комунальні послуги
Від початку повномасштабної війни кількість боргів зросла у 1,5 рази, а порівняно з січнем 2021 року – більш ніж удвічі.
я так розумію що нарід стає все заможніше і йому просто лінь на ці дрібниці звертати увагу.
Раніше повідомлялось, що за даними Держстату, станом на другий квартал 2025 року борг за комунальні послуги зріс до 106,6 млрд грн та не враховує борги на тимчасово окупованих територіях.
Ну тут питання скоріше не в платоспроможності, а у зваливших з країни...
А згадайте Болт таксі 2021 року - Махмуди, Абдалли і Рашиди. Ніколи не забуду якусь Сонату яку викликав з вокзалу в 2 ночі, де водієм був якийсь узбецький юнак, салон був весь вкритий в'язаними накидками, які в'яжуть несамовиті бабусі, а з магнітоли лабала підбірка "Ташкент рейв енд дабстеп". Правда про дабстеп - він спитав мого дозволу, я погодився, хай краще дабстеп ніж він засне десь посеред проспекту Бажана.
-Виталя- 26.09.2025 14:37 пишет: В Україні станом на середину вересня 2025 року налічується 788 507 виконавчих проваджень через борги за комунальні послуги Від початку повномасштабної війни кількість боргів зросла у 1,5 рази, а порівняно з січнем 2021 року – більш ніж удвічі. я так розумію що нарід стає все заможніше і йому просто лінь на ці дрібниці звертати увагу. Раніше повідомлялось, що за даними Держстату, станом на другий квартал 2025 року борг за комунальні послуги зріс до 106,6 млрд грн та не враховує борги на тимчасово окупованих територіях.
А де я написала, що весь народ став більш заможним? Я писала, що з'явилась певна категорія населення (досить чисельна), яка зараз отримує більше грошей, ніж до війни. І це не тільки коррупціонери.
-Виталя- 26.09.2025 14:37 пишет: В Україні станом на середину вересня 2025 року налічується 788 507 виконавчих проваджень через борги за комунальні послуги Від початку повномасштабної війни кількість боргів зросла у 1,5 рази, а порівняно з січнем 2021 року – більш ніж удвічі. я так розумію що нарід стає все заможніше і йому просто лінь на ці дрібниці звертати увагу. Раніше повідомлялось, що за даними Держстату, станом на другий квартал 2025 року борг за комунальні послуги зріс до 106,6 млрд грн та не враховує борги на тимчасово окупованих територіях.
А де я написала, що весь народ став більш заможним? Я писала, що з'явилась певна категорія населення (досить чисельна), яка зараз отримує більше грошей, ніж до війни. І це не тільки коррупціонери.
але ж і хтось став отримувати меньше грошей. а то виходить що в нас категорії тільки додаються і додаються.
Це все нюанси. Ми ж про економіку країни. З економікою ситуація така, що у людей з'явилося більше грошей, ніж до війни. Зрозуміло, що ми не про киян. Але якщо якогось роботягу з Полтави, який працював за мінімалку, мобілізували, то зараз він і його сім'я отримує більше грошей, ніж до 24 лютого. З урахуванням всього того, що ти сказав. А це означає, що люди витрачають гроші і на поліпшення житлових умов. На щастя, я не знайома з процедурою виплат через загибель годувальника. Знаю тільки двох вдів особисто. Обидві купили квартири в якості забезпечення пасивного доходу своїм дітям, які втратили батька.
а ви точно в Україні живете?
Склянка наполовину порожня/повна. І ти правий, і твоя опонентка також. Якщо в одній частині вибуває, то в іншій - прибуває. Так в усі часи було, просто зараз більш помітно.
Можу навіть один з прикладів навести як це працює, з огляду на ті історії свідком яких був. Родина з Дніпра, громадянин та громадянка призовного віку (до 40 років), мають неповнолітню доньку/сина. Приїхали за океан не з порожніми кишенями. Орендували (трикімнатну за українським виміром) квартиру у новому будинку. Пожили 10-12 місяців. Доларів на деревах не побачили. Громадянин призовного віку нагнув голову, підставив під ярмо капіталіста та пішов працювати підсобником на "стройку" за 25 доларів на годину (до податків). Громадянка призовного віку спробувала було піти працювати у "Волмарт", розкладати товари у складі інтернаціонального контингенту за 17 доларів на годину (до податків). Робота для неї "пильна", брудна, важка. До того ж манікюр "не такий" і "дорого".
Зрештою: в родині щоденна гризня. Закінчується тим, що громадянка призовного віку забирає дитину і повертається у Дніпро де лишилося незруйноване житло. За якийсь час повертається на свою улюблену роботу, назву це "офіс по рішенію вопросіков за хороші гроші". Манікюр/педикюр якісний і задешево, люди навколо всі свої, майже рідні. Людолови громадянок призовного віку поки що не ловлять. Вона знову щаслива. Про ракети, шахеди, ризики для дитини стати калікою/загинути намагається не думати.
Виталя, мы ж на днях говорили с тобой. Пример того же моего родственника, что сейчас квартиру ищет. Там где он продал квартиру, там такый заможный пан как ты , вместо омрияного порша, купит несколько квартиру, штуки три точно. Но ни ему, ни тебе там не надо. А надо тут, в столице независимой Украины. А новых строек не густо ( тот ЖК, что мы обсуждали уже из 4-х домов сдано в эксплуатацию три. Один достраивают), вот цены стали боль менее нормальными, как для столицы.
nosatiy 26.09.2025 09:35 пишет: почему квартиры должны были подешеветь?
скоро будем в ЕС
я вчився по тих книжках де казали що якщо в країні війна, економика розвалена, частина країни окуповано/заміновано, ракети/дрони кожного дня кошмарять те чи інше місто, чверть населення біженці, ще частина ВПО без роботи і тд - то житло повинно дешевшати.
була тема по економіці - Ужгород, як перлина закарпаття, дє двушка стоє 150, а в місті нічого НЕМА і не було. ЖК для понаєхів на планету Транай!?
nosatiy 26.09.2025 09:35 пишет: почему квартиры должны были подешеветь?
скоро будем в ЕС
я вчився по тих книжках де казали що якщо в країні війна, економика розвалена, частина країни окуповано/заміновано, ракети/дрони кожного дня кошмарять те чи інше місто, чверть населення біженці, ще частина ВПО без роботи і тд - то житло повинно дешевшати.
була тема по економіці - Ужгород, як перлина закарпаття, дє двушка стоє 150, а в місті нічого НЕМА і не було. ЖК для понаєхів на планету Транай!?
А от ще одне джерело коштів "вйськового" походження. Людина зараз намагається продати квартиру на вторинному ринку. Одиничні покупці, та й ті не з реальними грошима, а з житловими сертифікатами. А там гроші перераховуються продавцю від держави після укладення договору. Така собі тема. Можливо, з якимось підвищуючим коефіціентом буде працювати.
Bimerok 04.10.2025 20:37 пишет: з 2019 року стрімке знецінення долара, євро, а про гривню вже і говорити не приходиться
в 2818 році купував 5 річний BMW X6 за 40k$ в 2025 році купую 5 річний BMW X6 за 80k$
Е36 за сколько покупал? Кстати, камрад топик-стартер, економику, которую изучал, на себя не проецирует, правило по типу - Я, это другое дело! Где хаты за недорого?! Альо!