autoua
Autoua.netФорумІнформатика та побутова електроніка

Бекап із Google Photos

аццкая сотона **
27 лет за рулем, Киев
С нами с 23.04.2007

Бекап із Google Photos
      27 сентября 2025 в 09:55 Гілками

Колись наче питав вже..
Є близько 1.5Тб моїх фоточок та відео в архіві, пробував банально через Google takeout, але там і мусора багато інших файлів, і розбивка по маленьких файлах які не можна качнути без авторизації.. не зручно.
У мене на клієнтському компі немає 1.5Тб місця, і 100+ файлів через комп вручну качати виглядає трохи геморно.
Які є ще варіанти?
Кінцева ціль - банально фото та відео мати на Synology сервері локальному, без інших текстових або супроводжуючих файлів.
Якщо інші файли ще можна скрипт написати для видалення, то качати тільки клієнтським компом цю кучу архівів марна справа.

А, качати потрібно в оригінальній якості відео і фото (вони в мене бекапляться саме в оригіналі).

Читав, що є Google Photos API, через який можна написати качалку, але там з 2018р схоже так і не фіксять критичні баги, типу
https://issuetracker.google.com/issues/110343547
Не можна скачати оригінал, exif з фото прибирається і т.д.
Відповідно тулзи які основані на цьому підході https://gilesknap.github.io/gphotos-sync/main/index.html - також не працюють як потрібно.

Змінено AL® (10:00 27/09/2025)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Супер писатель! ***
17 лет за рулем, Вышгород
С нами с 06.02.2012

Re: Бекап із Google Photos [Re: AL®]
      28 сентября 2025 в 12:32 Гілками

AL® 27.09.2025 09:55 пишет:

Колись наче питав вже..
Є близько 1.5Тб моїх фоточок та відео в архіві, пробував банально через Google takeout, але там і мусора багато інших файлів, і розбивка по маленьких файлах які не можна качнути без авторизації.. не зручно.
У мене на клієнтському компі немає 1.5Тб місця, і 100+ файлів через комп вручну качати виглядає трохи геморно.
Які є ще варіанти?
Кінцева ціль - банально фото та відео мати на Synology сервері локальному, без інших текстових або супроводжуючих файлів.
Якщо інші файли ще можна скрипт написати для видалення, то качати тільки клієнтським компом цю кучу архівів марна справа.

А, качати потрібно в оригінальній якості відео і фото (вони в мене бекапляться саме в оригіналі).

Читав, що є Google Photos API, через який можна написати качалку, але там з 2018р схоже так і не фіксять критичні баги, типу
https://issuetracker.google.com/issues/110343547
Не можна скачати оригінал, exif з фото прибирається і т.д.
Відповідно тулзи які основані на цьому підході https://gilesknap.github.io/gphotos-sync/main/index.html - також не працюють як потрібно.

О! Рік тому назад вирішував схожу проблему, тільки у мене не фоточки були. Но не важливо.
Короче - в Takeout налаштувати максимальний розмір файлу. Там 50 Гб здається. Далі - отримати посилання на закачку на пошту.
Ще далі - через putty або інший термінал - ssh на Synology, а на ньому wget от те посиалння, що сформував Takeout. Ну а далі розпакувати вже на NASі...
Довго. Муторно. Але працює.
Мені знадобилось десь 30+ ітерацій і зважаючи на швидкість каналу, розпаковку і так далі - десь місяць. А. Я ще по структурам на NAS розкладав, тому воно довго у мене тривало.
Ну або ще як варіант - докинути на час міграції зовнішній HDD і тоді спочатку робити бекап на нього, потім з нього на Synology.
Ну а якщо хочеться максимально автоматизувати, то спробувати підняти на Synology rclone і до нього прикрутити ось це: https://github.com/rclone/gphotosdl

аццкая сотона **
27 лет за рулем, Киев
С нами с 23.04.2007

Re: Бекап із Google Photos [Re: NoOne]
      28 сентября 2025 в 14:28 Гілками

Так..
Але пару моментів.
1. Максимальний розмір 50гб, таких файлів у мене 350+ штук.
Велика проблема в тому, що ці посилання не працюють без авторизації. Тобто відкрити наприклад wget або навіть в анонімні вкладці не вдається, перекидує на авторизацію гугд акка.
Тобто треба качати тільки вручну з клієнтського компа.
Посилання працюють тільки 1 тиждень. На клієнтському компу швидкість десь під соточку, тобто 1.5Тб , якщо буде качати постійно, без перерви на сон і постійно канал забивати - півтора дня. Якщо на реальних умовах, що я не робот, мені треба перерва на сон та їжу, що не завжди я буду знати коли саме докачався один файл і потрібно запустити інший, щоб не забивати канал - то буде 3-4 дні, в цілому встигаю, але це тупо ці 3-4 дні треба купити займатись вручну.
До того ж, в архіві купа мусору, типуjson файли та інші супроводжуючі файли, ще їх потрібно "чистити".

Це крайній варіант. Чи є якісь альтернативні варіанти?

аццкая сотона **
27 лет за рулем, Киев
С нами с 23.04.2007

Re: Бекап із Google Photos [Re: NoOne]
      28 сентября 2025 в 14:37 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Щодо rclone та гугл API, то там все ще з 2018р бага, фотки качаються не оригінали, без exif даних і т.д.
Після 2023р сторонні розробники тулзів опустили руки (здались), бо обхідні маневри занадто мутні, а гугл так і не фіксить баги, а лише закриває. Наприклад, ще в 2019р гугл закрив багу і сказав, якщо додати "d" в url, то буде оригінал, але ні.. не працює.
В результаті, маємо або не оригінал без мета-дати , або просто непрацюючу тулзу.

Щодо rclone та гугл API, то там все ще з 2018р бага, фотки качаються не оригінали, без exif даних і т.д

аццкая сотона **
27 лет за рулем, Киев
С нами с 23.04.2007

28 сентября 2025 в 22:25 Гілками

Ехх, помітив зараз, що один файл гугл пропустив. 142-го файла архіва немає.
Не знаю, чи зможу все відкрити, якщо одного файла немає?
Біда в тому, що якщо заново запросити бекап, файли по іншому створюються, перевіряв.
Тобто просто скачати з другого запиту 142-ий файл не проканає.

Достоевский *
Киев
С нами с 08.06.2013

28 сентября 2025 в 22:31 Гілками

Просто треба розуміти, що Google Photo - це не бекап. Це сервіс збереження та обробки зображень.

важничающий писатель **
43 года (18 лет за рулем), Sydney, AU
С нами с 20.03.2008

Re: Бекап із Google Photos [Re: Rucha]
      29 сентября 2025 в 13:06 Гілками

Rucha 28.09.2025 22:31 пишет:

Просто треба розуміти, що Google Photo - це не бекап. Це сервіс збереження та обробки зображень.

А нічого що людина саме за це і питає - як зробити бекап Google Photo?

По суті - я до червня користувався https://github.com/gilesknap/gphotos-sync, але зараз не прцює бо гугл випиляв API який там фігурував. Альтернативи (крім takeout) наразі нема.

В мене саянтолоджі нема, але підозрю що там є samba? Можно підʼєднати на клієнті і качати туди (якщо не вдасться побороти auth)

V.I.P **
51 год (23 года за рулем), Київ
С нами с 22.05.2007

29 сентября 2025 в 16:49 Гілками

download station в сино не?

аццкая сотона **
27 лет за рулем, Киев
С нами с 23.04.2007

Re: Бекап із Google Photos [Re: Djohny]
      29 сентября 2025 в 22:20 Гілками

Djohny 29.09.2025 16:49 пишет:

download station в сино не?

Ні, то торренти більше, ніж реально download station.

Але, здається знайшов спосіб.
При запиті takeout можна вибрати google drive а не на пошту, і тоді воно само папку takeout в корні мого drive робить і туди закидує архіви.
А в сінолоджи є можливість підключити гугл-диск також.
І тепер мій синолоджи тяне на фоні всю ту купу файлів.
Звісно, на гугл диску має вистачити місця. У мене 2Тб, тож під завязку вистачило.

Autoua.netФорумІнформатика та побутова електроніка
Додаткова інформація
2 користувачів і 11 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, Yorc, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 434

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія