igg 29.09.2025 13:16 пишет: бо діло за придбанням вакууматора, отих плівок до нього...от й думаю, чи варте воно того?
Якщо є якийсь невеликий м'ясний поруч, можна спробувати їх попросити завакуумувати зі спеціями. У мене до повномасштабки був такий м'ясник в сусідньому будинку.
Або купити готове завакуумоване в супермаркеті, в Метро є шматки яловичини, завакумовані без додаткових всяких вкладок. Без солі, звісно, але є любителі саме готувати лише м'ясо, а потім обсмажувати з сіллю і спеціями.
Я готую в основному всіляке філе: куряче, качине. Яловичину товстий край на стейки, також добре виходить фланк-стейк (пашина). Баранина стейки, гомілки.
igg 29.09.2025 13:16 пишет: діло за придбанням вакууматора, отих плівок до нього...от й думаю, чи варте воно того
Однозначно варто. Розкажу свій досвід. З весни беру 20 бройлерів і 10 качок, через 2 місяці ріжу їх і пакую в вакуум. Зберігається до 2х років без погіршення якості. Ягоди(смородина, малина) до ранкової овсянки чи творожка. Мясо для копчення мариную у вакуумі, і після копчення зберігаю у холодильнику в вакуумі. Свіжі помідори вакуумуємо- зимою до шакшуки на ура. Баклажани і перці запікаю на грілі, а дружина потім порціонно вакуумує, зимою відкриваєш додав олійку+цибульку=шикарний салат) ну і той же сувід якщо що, питайте
Ще питання власникам цього девайсу. Вирішив що це мені потрібно. Використання: 85% овочі, фрукти, ягоди, гриби; 15% мʼясо, риба. Є різна потужність насосу, наскільки важливо? Є регулювання режимів (сухе, вологе, лагідне), наскільки важливо? Є з трубкою, наскільки важливо?
При ціні 350грн тут і зараз проти чекати місяць невідомо що за 250? Де сенс?
Ну я дивлюся, що на промі написано, що виробник Україна, тоді має сенс. Щодо 100 грн, коли постійно збираєш на щось військове і пишеш "будь-який внесок важливий", то інше ставлення до 100 грн розвивається:)
Так беру саме ці, правда вони в них є прозорі і дешевше навіть. Ось ці. Вже їдуть.
Щодо грошей ти і правий і ні. В мене є мій бюджет який я економлю як можу всі кошти з нього ідуть на ремонт військових авто, запчастини для комп'ютерів для війська та інші запроси від побратимів. Туди іде моя зарплата та ваша допомога. Премія моя щомісячна іде на комуналку, а що залишається - мені на паливо. А є третій бюджет - сімейний (зарплата дружини та пенсія мами). З якого витрати ідуть на їжу та інші сімейні закупи. Для сім'ї в нас є правило не купляти нічого в чому є сумніви та не єкономити на тому що можливо не буде відповідати нашим вимогам.
Тому і да і ні. Ми давно не купуємо пиво та алкоголь "на кожен день/п'ятниця завжди свято", піцу, шаурму, суші... За півроку один раз на річницю весілля ми дозволили собі замовити суші. А от з іншого боку - замовив дешевше з алі. Хоча 3 рулони за 350грн це не дорого і так. Приїздить якесь ГЕ. Замовляємо знову, втрата часу. А зараз іде заморозка на зиму ,тобто продукти або морозити аби як, або купляти потім дорожче. Я не бачу в цьому вигоди.
Тому дорікання недоречні. Я просто не ведусь на економію заради економії ось саме тут і зараз
Міротворец 29.09.2025 14:35 пишет: в мене ось такий https://bt.rozetka.com.ua/ua/gorenje_vs_...bsaAh5NEALw_wcB працює без нарікань років 5, але тільки під гофроплівку. Зараз би мабуть вибирав дорожчий, але під гладку плівку - дешевше розхідники
Це девай наче і недорогий, але якось ніяк сами собі не купували. Це з розряду як нам рік тому сендвічніцу подарували - теж, без неї прекрасно можна обійтися, але прикольно сендвічі смажить. Зручно Але теж, сам би не купив.
Але я не можу сказати, що він без недоліків і 100% раджу його, є нюанси.
Я завжди вважав що це окремий девайс а-ля каструля Цікавий досвід. Хоча, якщо чесно я і вручну можу температуру в каструльке підтримувати. Ні, я беззаперечно згоден що це зручно, але от куплю я сам таке - під величезним питанням
kkk_GAZ240 29.09.2025 17:59 пишет: А зараз іде заморозка на зиму ,тобто продукти або морозити аби як, або купляти потім дорожче. Я не бачу в цьому вигоди.
замовляю уже пару років у одеситів, на рік іде +- 10-12 рулонів 300х6000 і 3-4 рулони 150х6000
kkk_GAZ240 29.09.2025 17:59 пишет: А зараз іде заморозка на зиму ,тобто продукти або морозити аби як, або купляти потім дорожче. Я не бачу в цьому вигоди.
замовляю уже пару років у одеситів, на рік іде +- 10-12 рулонів 300х6000 і 3-4 рулони 150х6000
Ну подивлюсь. Наче 2000+ позитивних відгуків
ГопПак ГопПак 100% позитивних відгуків +380 (95) 226-04-45 ГопПак - Гопкало Сергій Юрійович, Сергій +380 (99) 242-62-09 ГопПак - Гопкало Сергій Юрійович, Сергій Чат з продавцем slimshoptop@gmail.com hoppak.com.ua Теодора Драйзера 30, Київ, Київська область, Україна Офіс продавця
Я завжди думав, що вважав що це окремий девайс а-ля каструля Цікавий досвід. Хоча, якщо чесно я і вручну можу температуру в каструльке підтримувати.
от, я теж вважав, що це кастрюля а ля мультиварка з можливістю томління у воді на невисоких температурах, типу такої ... дуже сумнівно, що це реально - підтримувати "руками" постійну температуру, наприклад 50 град., упродовж декількох годин.
igg 29.09.2025 13:16 пишет: бо діло за придбанням вакууматора, отих плівок до нього...от й думаю, чи варте воно того?
Якщо є якийсь невеликий м'ясний поруч, можна спробувати їх попросити завакуумувати зі спеціями. У мене до повномасштабки був такий м'ясник в сусідньому будинку.
Або купити готове завакуумоване в супермаркеті, в Метро є шматки яловичини, завакумовані без додаткових всяких вкладок. Без солі, звісно, але є любителі саме готувати лише м'ясо, а потім обсмажувати з сіллю і спеціями.
Я готую в основному всіляке філе: куряче, качине. Яловичину товстий край на стейки, також добре виходить фланк-стейк (пашина). Баранина стейки, гомілки.
дуже дякую, за лаконічний та дуже доречний(мені) лікбез та корисні поради спробую почати із вже запакованих-завакуумованих у маркетах, згадав, що бачив таке...
Я завжди думав, що вважав що це окремий девайс а-ля каструля Цікавий досвід. Хоча, якщо чесно я і вручну можу температуру в каструльке підтримувати.
от, я теж вважав, що це кастрюля а ля мультиварка з можливістю томління у воді на невисоких температурах, типу такої ... дуже сумнівно, що це реально - підтримувати "руками" постійну температуру, наприклад 50 град., упродовж декількох годин.
Ну насправді це не так складно. В мене багато пристроїв з термостабілізацією ємності.
Але це не важливо. Ми відхиляємося від основної теми Може пізніше ми повернемося, коли я дійду до готування цією технологією.