Самий реальний варіант зарядити свою станцію (а не кататись впрошуючи когось) це серед знайомих своїх дізнатись в кого є світло, от поїхати в гості на пару годин, зарядився і додому. Зрештою це якась там зарядна станція, в яку з побутової розетки навіть по денному тарифу візьме якихось 10 гривень чи скільки.
особливо реально, якщо станція 30 кг з 20+ поверху
ото ж бо)...цей "найреальніший варіант", виник у моїх фантазіях самим першим... але став на паузу саме через думки про те, як буду тягти 30-кг з 8-го й назад поверху
туму... проживаючи на 22-му поверсі, я навіть й не задумувався про таке і відразу робив стаціонарне
Вище звучала ідея їхати на станцію зарядну для електромобілів: фіг там що получиться, там кілька пістолетів під різні розєми і все, і ніхто не захоче возитись із зарядкою станції, воно ж все на самообслуговуванні.
Можна купити перехідник. Хотів колись собі такий для моноколеса, але забив. Але це ж скільки плювків в карму буде від власників електричок, які чекатимуть поки хтось зі своєю мінімальною потужністю ту станцію зарядить. Простіше мабуть в будь-якій кафешці на вулиці, де є світло, попроситись за якусь копієчку
Походу, завтра доведеться, щось практично вирішувати, бо щойно знову впіймав блекаут, дуже схоже, як було минулої п'ятниці ....увесь мікрорайон темний
Так якщо не підходить варіант носити станцію вниз, то далі інвестуй в розширення ємності. Може, навіть, з продажем станції і заміною на щось інше.
Так якщо не підходить варіант носити станцію вниз, то далі інвестуй в розширення ємності. Може, навіть, з продажем станції і заміною на щось інше.
Носити вниз - ще більш-менш підходить, а от наверх вже мабуть не занесу, хоча треба спробувати))
Носити вниз - ще більш-менш підходить, а от наверх вже мабуть не занесу, хоча треба спробувати))
якщо відділити акум від інвертора, то трохи легше. 12 в ліфо на 200 Аг важить близько 20 кг, на 100 Аг 10 кг і заряджаються від автомобіля напряму.
Так я вполне серьезно еще на первой странице рекомендовал, у меня правда электросамокат только, с ним такое провернуть проблематичнее.
Та ну. Це вже дибілізм таким займатися. 20 ват і крутити корбу. Вже краще тоді поставити сонячну панель наприклад на 400-500 ват на балконі. Я думаю вона навіть в похмуру погоду вдень видасть ват 20. І крутити нічого не треба. За цілий день щось таки в акум чи станцію наловить.
Интересно , взлетела бы сейчас бизнес тема переделка велотренажера под динамо машину. Двойная польза.
Интересно , взлетела бы сейчас бизнес тема переделка велотренажера под динамо машину. Двойная польза.
Так я вполне серьезно еще на первой странице рекомендовал, у меня правда электросамокат только, с ним такое провернуть проблематичнее.
Та ну. Це вже дибілізм таким займатися. 20 ват і крутити корбу. Вже краще тоді поставити сонячну панель наприклад на 400-500 ват на балконі. Я думаю вона навіть в похмуру погоду вдень видасть ват 20. І крутити нічого не треба. За цілий день щось таки в акум чи станцію наловить.
на минулому тижні в деякі дні сонячне поле 4,9квт направлене на південь видало за день менше 1 квт. але зимою дні будуть ще коротші і якщо буде сніг сильний дощ генерації буде ще менше .
Зарядна станція для тривалих відключень електроенергіЇ не підходіть. Треба інвертор + АКБ на 5,6,10,15 квт та більше ( то вже у кожного своі потреби). Мені вистачає 6 квт на добу. Думав ставити 15 квт, але поки такоі необхідності нема, передумав. Якщо з'явиться , поставлю.
...
на минулому тижні в деякі дні сонячне поле 4,9квт направлене на південь видало за день менше 1 квт. але зимою дні будуть ще коротші і якщо буде сніг сильний дощ генерації буде ще менше .
Навіть якщо взяти що з батареї 450 -500 ват буде в день на балконі видавати 40-50 ват то залити станцію за цілий день вистачить щоб включити опалення два рази на добу по годині часу і помитися від газового котла. Якщо суто для виживання то вистачить. Блекаут якщо буде тижні а не дні то не поможе ніфіга. Замерзне все нафіг централізовано. І каналізація і труби бо теплотрас не буде. Звичайно мова за багатоповерхові будинки. Якщо буде справжня дупа то простіше зібрати монатки і до родичів в село або на дачу.
Вище звучала ідея їхати на станцію зарядну для електромобілів: фіг там що получиться, там кілька пістолетів під різні розєми і все, і ніхто не захоче возитись із зарядкою станції, воно ж все на самообслуговуванні.
Можна купити перехідник. Хотів колись собі такий для моноколеса, але забив. Але це ж скільки плювків в карму буде від власників електричок, які чекатимуть поки хтось зі своєю мінімальною потужністю ту станцію зарядить. Простіше мабуть в будь-якій кафешці на вулиці, де є світло, попроситись за якусь копієчку
Ну не тільки плювків. От уявляю що на електромобілі їду десь на дальняк, тут бачу по карті станція для зарядки, заїжджаю, а там зайнято не електромобілем а якесь чудо через якийсь перехідник заряджає свого павербанка зі швидкістю 0.5 кВт, ну не знаю що буде відбуватись, чи від**ю його, чи подзвоню в службу підтримки станції. Правда мене й інших власників електромобілів цікавить швидкісний порт, CCS, а якщо там хтось сидітиме на Type 2 чи Type 1 через якийсь перехідник то мабуть це практично не повпливає на ситуацію. Як на мене то самий реальний спосіб зарядити свою станцію коли тривало нема світла - це серед знайомих заїхати до когось в хату. В любому випадку є по всьому Києву і пригороді родичі/знайомі. Ну буде в мене світло, а в товаришів не буде, та хай заїжджають і заряджаються. Навіть тут де живу ( в Бучі), то в найближчих сусідів є 3 різні лінії, які під час блекаутів працювали часто по-різному. Я то у моменти відключення сидів на своїх Lifepo4, а от 2 сусіди кинули один від другого переноску через паркан, і ділились електрикою.
А взагалі щось таке відчуття що цього року треба готуватись не до того як пережити 4 години без світла, а до того що його може і тиждень не бути. Хочеться вірити в краще, саме тому готуюсь до гіршого. Правда бензину на генератор ще не купив, жаба давить купляти, бо бензинових авто позбувся, в сімї тільки 2 електромобілі.
Мій крайній кейс: 25 год. 25 хв без електроенергії
Вимкнуто вчора, о 3й ночі...сьогодні о 5:25 увімкнули, думав, що наш будинок був останнім без світла та виявляється, що ні...читаю, що й досі нема світла у деяких мікрорайонах. У той же час, зовсім поруч, у сусідніх мікрорайонах(навіть сусідніх вулицях) світло взагалі не вимикалося... В мене це "рекордна"(відколи придбав Станцію, півтора роки тому) тривалість, але є відчуття, що цей рекорд антирекорд може бути подоланий, у будь який час
Цієї ночі знову погано спалося, бо не давала спокою думка, що робити, коли світла немає вже добу/дві/три...зарядна станція безнадійно вичерпала свою ємність, а заживитися таки якось треба...Вже подумки прокручував варианти, до кого з найближчих родичів/друзів/знайомих буду тягти свою станцію, щоби ії зарядити...нічого кращого на думку не спадало.
Дайте, будь ласка, ідей/практичних (з свого досвіду) порад, де можна зарядити станцію, у подібних обставинах?
Колись, тут вже такі сценарії вже трохи перетирали, але то було теоретично(типу на АЗС/магазині напроситися від генератора зарядитися)...а як воно на практиці?
Не читав всю переписку але я в перший блекаут спускався на перший поверх, і заряджав в магазині котрий працював від генератора. Брали тоді 50-100 грн за 2х кіловатку