Менеджер з яким я взаємодіяв, зробив собі копію мого ID (посвідчення водія), почепив номерний знак дилера позаду авто, передав ключ запалювання. Їдь, катайся собі.
Наживо, тактильно всі ці новітні органи керування пристроями не справляють враження надто жахливих. Скажімо так: з цим можна жити. Чи змиритися.
В комплектаціях VW не розбираюся. Звичайний ключ запалювання. Можливо бомж-едішин, а можливо просто заганяюся.
Не вивчав, бо не було мети. Якщо існує кнопка старт/стоп для цього року, на мою думку це було б зручніше.
Головна педаль. Загалом все прекрасно. Мені особисто - не вистачає лівої. Нажаль.
Тут як побачив - одразу слина потекла. Все на місці.
Ручнік - класичний, такий як треба.
Мафон - згодиться. Що там з навігацією - не маю уявлення, оскільки нею користуюся вкрай нечасто. А коли користуюся - телефону вистачає за очі. Поки що так.
Менеджер з яким я взаємодіяв, зробив собі копію мого ID (посвідчення водія), почепив номерний знак дилера позаду авто, передав ключ запалювання. Їдь, катайся собі.
Те ж саме: перевісили номерний знак і все за процедурою.
Наживо, тактильно всі ці новітні органи керування пристроями не справляють враження надто жахливих. Скажімо так: з цим можна жити. Чи змиритися.
Класичний дизайн щитка приладів - мені особисто до вподоби більше, ніж надто пластиково-новітнє, ніж триклята дошка.
Що здивувало? Не зважаючи на те, що це простенький сегмент, зібраний у Мексиці, конкретний екземпляр виявився кращим ніж очікував побачити. Навіть тактильно досить непогано.
Понад те, у чомусь навіть краще ніж у мого улюбленого бренда Toyota. Досить зібране докупи авто.
Поїхали кататися.
Оскільки це острів, то швидкісних магістралей не бачив (начебто їх там не існує). Тобто завжди є зустрічний рух. А там де можна - максимум 90+10
Я був у іншому місці, де можливий максимум щось в районі 80+10.
Що дратувало? Підказка про перемикання передач 3-4/4-5/4-3 (вгору/вниз). Помірно дратувало, не критично. Мабуть за якийсь час водій звикає і не помічає це.
6 передачу вмикав декілька разів, але більше для того аби відчути як вона вмикається. Їхати на шостій не було де через надто низьку максимальну швидкість.
5 передача. Зафіксовані оберти двигуна (на фото). Турбованого 1.4 двигуна.
Турбованого 1.4 двигуна.
Резюме. Як водія, середньостатистичного користувача без якихось надто високих забаганок.
2022 VW GTI (2.0 241 hp, FWD) - Німеччина. DSG-7
Якість виконання, якість матеріалів - прийнятні. Тесла й поруч не валялася. Зібране докупи авто, не жорстке як WRX (боявся найбільше), не "сосиска" як улюблена Toyota. По якихось віражах крутитися не було можливості, трохи спробував у дворі дилера. Справді, GTI тримається вектору руху, одразу реагує на зміну напрямку кермувальника, без запізнення. Пластикова дошка/щиток приладів та поруч з ним - не подобається. Але якщо надумаю, то нікуди подітися, "зтерпиться-злюбиться". Потужність 241 кінь. Її вистачає, навіть понад те. Її просто дофіга, справді. Авто не те щоб їздити, а запросто вбитися. Не знаю з якою метою першою GTI купляла канадійська пенсіонерка, щоби що? Зазвичай тих кого бачу, їздять досить зважено та спокійно, в перегони не граються. Можна лише робити припущення, що у пані була якась своя мрія, мета, може просто хотіла щось подібне спробувати і щоб це не був паркетник, а маленька за розмірами машинка, на що має повне право. Якби не операція на суглобі, то каталася б собі то в банк, то в церкву, то ще кудись.
Їде/розганяється GTI приблизно так: двома рівнями потужності. Спочатку як звичайне цивільне авто. Якщо з місця не навалювати, то можна розігнатися до швидкості 60 (км/год). Тиснеш педаль далі? Вмикається якийсь режим - Rакета (не кікдаун), після якого стрілка спідометра починає просто злітати 60-70-80-90-100 і ти ловиш, зупиняєш машину тому що вона готова летіти ще вище, десь у 200+
Чи потрібне таке авто для міста, для заторів? 90% що ні. Їй у місті буде затісно. Стихія GTI - рух за містом, там де свобода.
До певної міри це було відкриттям для мене особисто, раніше якось не звертав уваги. З огляду на те, що це досить дешеве, бюджетне авто - водночас воно неймовірне. Неймовірне тим, що у німців руками мексиканців вдалося зробити автомобіль "майже з нічого", за мінімум грошей.
Гальма, рульожка. Ні, це не GTI, але повадки, поведінка на дорозі - досить схожа, бо одна порода. Для менш потужного двигуна має вистачати.
Двигун. Хоча б повноцінні 4 циліндри і це майже перемога, порівняно з трициліндровими "кухонними міксерами". Потужність: для якоїсь надто спокійної їзди - вистачає. У комплекті з МКПП можливостей вичавити з цього двигуна щось ще трошки - відчутно. Але варто зважати на те, що під час перевірки у салоні не було 4 людей, дитячих візків та іншого краму. Я думаю, що з АКПП чи DSG на 147 силах їхати воно буде, але досить обмежено, "впритул", на максимумі своїх можливостей. Повільно розігнатися, зафіксувати швидкість і рухатися. Тим хто рахує кожну краплю бензину чи кіловат енергії таке підійде. Можливо навіть сподобається. Місця для маневру - немає. Обгони - хіба що з попереднім прорахунком, підготовкою, щоб встигнути розігнатися і обігнати раніше, ніж з'явиться авто у смузі зустрічного руху. Просто немає з чого вичавлювати ще.
Менеджер з яким я взаємодіяв
Менеджер. Етнічний росіянин. мСквіч. Хлопцю близько тридцяти років. Виїхав дитиною, разом з батьками, 21 рік тому. Трохи перекинулися з ним "за життя". Спитав мене чи розумію російську. Сказав що розумію, бо якийсь час тому вчився на професію у мСквє. Якесь одне слово російською він промовив (забув вже яке), однак спілкувалися ми англійською між собою. Я поганою, він нормальною. Відчувається, що йому англійська як рідна, вільна. Вимова досить виразна та зрозуміла. Про те чи носить він на палках дідов "на дєвяте мая" - не питав. З нашого діалогу зрозумів, що його батьків чмирили на рашці і вони були там ледь не якимись ізгоями у суспільстві. Чому? Бо не поділяють принаймні побутову жорстокість у тому соціумі, не такі агресивні як "соотєчєствєннікі". Одним словом, якісь неправильні рускіє. У Канаді починали десь в районі Монреаля (Квебек, французька мова). Потім перебралися на острів P.E.I. (Prince Edward Island). Бо не сподобалося проводити час у заторах Монреалю: 3 години вранці + 3 години ввечері. Не залишалося часу на життя, окрім вихідних. На острові - не так. Все поруч. 5-15 хвилин (кому як) і ти вже вдома стоїш під душем. Канада - комфортна, дружня до них країна. Американці порівняно з канадійцями - більш емоційні, більш агресивні та нахабні. Звісно мова про "середню температуру у палаті", не про всіх.
По його роботі - все чітко, зрозуміло. Надав максимум інформації по обом авто. Призначили та погодили час зустрічі. Я приїхав на місце. Нічого мені не напарював. Мабуть це був єдиний раз впродовж півроку, коли не брав з собою "детектор брехні" (прилад для перевірки товщини фарби). Навіть якби і взяв, то не перевіряв би кузови авто - це одразу було видно, що обидва в оригінальній фарбі. Власна чуйка та невеликий поки що досвід, підказували те ж саме.
боже яка каша, свині коні люди... це буде перший швидкий авто?
У топик стартера каша не только с выбором авто и бесполезным выносом мозгов продавцам по ходу то и покупаться ничего не будет), вот Вангую пройдет как прошло два месяца так пройдет еще два месяца а за ними еще, то стиль жизни такой у человека с желанием что бы продавцы перед ним стелились
Що здивувало? Не зважаючи на те, що це простенький сегмент, зібраний у Мексиці, конкретний екземпляр виявився кращим ніж очікував побачити. Навіть тактильно досить непогано.
Дивна історія. Мексиканський Гольф, а спідометр в км/год. Чому так?
Можливо, тому що для Канади? В Канаді - км
Канада это ж недоСША, т.е. для тех кого в США не пустили. Там КМ и цельсии.
Не тільки з VW так і не тільки з тими авто, що у Мексиці зібрані.
Та ж історія з BMW, оцифровка в кілометрах. Авто зібране у Німеччині, привезене на пароплаві у трюмі. Майже своїм ходом. Вилами так як бітки, їх не вантажать. Заганяють у трюм, прив'язують на розтяжки до палуби.