Є десь 15-20л лісового горіху. Вручну колоти довго. Може десь можна знайти електричний горіхокіл в оренду? Чи підїхати зі своїми горіхами щоб поколоти. Хтось з вирішенням подібного питання стикався?
У продажу є і побутові моделі коштують не так щоб зовсім дорого але купувати, нібито, виглядає економічно не доцільно. Я так розумію, мій обєм за годину колеться.
Мені здається що окрім невигідно, воно ще й для лісов ніяке буде. Волоський я відро менше години руками чавлю. Для лісового є хінт - на колоду кладем накидного ключа в середину горіх і молотком. Швидкість неймовірна це без приколів
ПС: пеньок, ключ та молоток можу здати в оренду. Дорого
Drug2 15.10.2025 11:39 пишет: Спершу мабуть калібрується
Попередне калібрування зроблено, на два типорозміри. Далі то технічні нюанси, якщо десь є пропозиції по оренді то там і розкажуть деталі.
kkk_GAZ240 15.10.2025 12:00 пишет: Мені здається що окрім невигідно, воно ще й для лісов ніяке буде. Волоський я відро менше години руками чавлю. Для лісового є хінт - на колоду кладем накидного ключа в середину горіх і молотком. Швидкість неймовірна це без приколів
ПС: пеньок, ключ та молоток можу здати в оренду. Дорого
Усі народні методи я вже передивився на ютубі. Воно все добре для 1-2кг, гадаю. Але планую спробувати, подивитися скільки вручну за годину можна обробити і далі визначитися.
Поки знайшов на олхе тільки одну пропозицію по оренді електрокололки але не в Києві.
Нафаня 15.10.2025 12:21 пишет: Воно все добре для 1-2кг, гадаю. Але планую спробувати, подивитися скільки вручну за годину можна обробити і далі визначитися.
Легко відрами Ну спочатку поки пристосуєшся буде повільно. А як знайдеш зручний режим - піде як масло.
Більше часу на пошукита налаштування електро витратиш. То як-би за 20 відер шла мова, то має сенс
Тут більше зацікавленість, може хто стикався і десь на Юності сидить дядька і пропонує в оренду напівпобутовий пристрій Це ж типове питання, є побутові рішення, є комерційні а те що між ними, зазвичай, закриває оренда, або нічого немає.
Насправді, найкращий варіант - зберігати в шкорлупі і потроху використовувати але у мене ще минулорічні так лежать, забуваєш про них. Якщо одразу поколоти то за місяць-два і розійдуться, та й місця менше займає
PS. Навіть на аліекспресі дивився, думав може китайці якусь насадку на дріль пропонують, ні, щось немає.
PPS. У нас, десь в Одеській області, є досить велике і сучасне виробництво фундуку.
Якщо для себе, то 2-3 вечори під телевізор на ура зробиш з кайфом навіть. Чурбачок на якому колоти заїдь - я подарую В мене в сараї не все на дрова поколоте ще