Думаю актуальне для багатьох питання в міжсезоння. Інколи перебитість дати виробництва гуми очевидна (коли кривокосо, чи видно наліпку, чи дуже заглиблено і т.д.). Але часто при пошуку гуми бачу дуже обережні відтиски, які при цьому мають трохи інший шрифт. Воно наче і логічно, що для дати на заводі використовують окремий штамп, бо він змінюється найчастіше, але при цьому ж бувають і абсолютно ідентичні шрифти. Отут, наприклад, що скажете?
Для порівняння фото іншого колеса тої самої моделі гуми. Шрифт більш подібний іншим надписам.
А тут один в один, але за стільки років могло щось змінитися і на заводі.
Думаю актуальне для багатьох питання в міжсезоння. Інколи перебитість дати виробництва гуми очевидна (коли кривокосо, чи видно наліпку, чи дуже заглиблено і т.д.). Але часто при пошуку гуми бачу дуже обережні відтиски, які при цьому мають трохи інший шрифт. Воно наче і логічно, що для дати на заводі використовують окремий штамп, бо він змінюється найчастіше, але при цьому ж бувають і абсолютно ідентичні шрифти. Отут, наприклад, що скажете?
от тіки но забрав гуму у Честера з форума і теж переймався цим питання.
моя нубська думка - тільки звіряти по коду на етикетці. якщо нема етікетки - в сад.
Питання актуальне більше для гуми легкого Б\В. Часто продають реально неїжджену гуму (типу яка стояла на авто з салону і була відразу замінена) з гарним дисконтом від ціни нової, але хочеться ж не лише неїжджену, а ще й м'якеньку )