Італтерма. На форумі є камрад допоможе підібрати. В мене стояв 20+років Юнкерс, але вже настав час міняти і теплообмінник і десь підтікати почав в районі бака... Підібрали, замінили. Пошукай приблизно рік тому - я підіймав це питання.
Працював свого часу на італтермі Є котер Рьода, вся начинка та сама, а ціна вдвічі менша
Працював свого часу на італтермі Є котер Рьода, вся начинка та сама, а ціна вдвічі менша
а можна конткретний приклад моделей на ринку з ціною вдвічі нижчою?
Рьода 20, італтерм 34 Конкретну модель треба гуглить
Паньство, а як зараз справа з котлами? На дачі вже років 15 стоїть 2контурний турбований феролі, за цю зиму двічі ставав колом, викликали майстра, робили плату, мили і тд, і це не рахуючи ремонти в попередні роки. Щось нема йому вже більше віри. На що міняти? Читав, що зараз турбовані вже не в ходу, треба ставити конденсаційний, але це треба для нього каналізацію, а для цього треба ремонт трощити...
Я б рекомендувала дивитися в сторону immergas сторінка це Італія. котел і газовий бойлер, що важливо при відключеннях світла)
Я б рекомендувала дивитися в сторону immergas сторінка це Італія. котел і газовий бойлер, що важливо при відключеннях світла)
А виділене - це про шо? Що таке "газовий бойлер"? І чим це важливо при відключеннях світла? Енергонезалежний?
Ну в мене і так стоїть 2контурний. Такий і планую ставити
Питання в тому, чи є варіант отримати сучасний турбований, для якого можна буде мати нормальний сервіс чи це вже атавізм. Повторюсь, конденсаційний вимагає гемору із заведенням каналізації у веранду, де стоїть котел
Ну в мене і так стоїть 2контурний. Такий і планую ставити
Питання в тому, чи є варіант отримати сучасний турбований, для якого можна буде мати нормальний сервіс чи це вже атавізм. Повторюсь, конденсаційний вимагає гемору із заведенням каналізації у веранду, де стоїть котел
для конденсаційного ще і димохід, якщо стоїть не нерж треба міняти, абсолютно надійних немає, стабілізатор напруги і регулярний сервіс - запорука нормальної роботи
То може поставити таку саму модель турбованого, як зараз стоїть? До неї вже звикли, свої років 10 вона відпрацює, в наявності вона ще наче є https://bt.rozetka.com.ua/ua/240548569/p240548569/ А старий лишити на запчастини в сараї)
То може поставити таку саму модель турбованого, як зараз стоїть? До неї вже звикли, свої років 10 вона відпрацює, в наявності вона ще наче є https://bt.rozetka.com.ua/ua/240548569/p240548569/ А старий лишити на запчастини в сараї)
До речі - слушна думка. Я-б не міняв котел, якби він і зараз випускався. І наразі від нового котла я не в форматі ВАУ. Так новий, так простіший, так запчастини копійки... Але витрати газу в півтора рази більші ніж в попереднього
як варіант
А виділене - це про шо? Що таке "газовий бойлер"? І чим це важливо при відключеннях світла? Енергонезалежний?
поліз передивився схему, але ні, не той випадок, у Протерма є котли з вбудованим бойлером, точніше це буферна ємність для горячої води, за умови відключення світла начебто добре, але мова про напольні котли для будинків, то якщо немає світла на котел, то насосна станція теж не працює і перевага на цьому закінчується
Але витрати газу в півтора рази більші ніж в попереднього
якось сумнівно, що існують моделі котла з такими провальними характеристиками. Різниця є у звичайного та кондесаційного. А в своєму класі усі +- мають однаковий ККД.
В мене теж такий вже 5 років працює, тільки планові ТО раз в рік, один раз міняли теплообмінник, але то скоріш від якості води. Гарна робоча конячка