Порадьте сокиру, середнього розміру 30см +-, з нормальної сталі, колоти дрова (сосна). Великий є, тому радити його не потрібно.
Порадьте сокиру, середнього розміру 30см +-, з нормальної сталі, колоти дрова (сосна). Великий є, тому радити його не потрібно.
в мене фіскарс в цьому розмірі, досить непогана якість, легка та зручна, але для колоти дрова, я все ж таки взяв би щось хоч трохи більше, бо хочеться більше плеча. Тобто воно для разових поколів норм, але постійно замахаєшься.
в мене фіскарс в цьому розмірі, досить непогана якість, легка та зручна, але для колоти дрова, я все ж таки взяв би щось хоч трохи більше, бо хочеться більше плеча. Тобто воно для разових поколів норм, але постійно замахаєшься.
+1 за маленький Fiscars. У мене така - 28 см. Як не дивно непогано рубає гілки. Щодо колоти дрова - мабуть залегка буде.
Для разових і потрібно, велика сокира є. Фіскар оверпрайс.
За фіскарі згоден. Ним до речі не бажано бити обухом. Хочеш гарну сокиру - піди на базар, подивись що пропонують "зі старих". На край типу в епік - теж є на шо подивитись. ЩО В РУКУ САМО ЛЯЖЕ - Ото твоє. Для разових потрібна не крутість, або фірмовість. А зручность для твоєї руки
За звичайним цінами оверпайс. Але час від часу акції на фіскарс бувають то в алло, то на окко, то на самому сайті. А свою купив за якісь смішні гроші на азк, коли заїхав заправитися і раптово побачив цінник.
За звичайним цінами оверпайс. Але час від часу акції на фіскарс бувають то в алло, то на окко, то на самому сайті. А свою купив за якісь смішні гроші на азк, коли заїхав заправитися і раптово побачив цінник.
так, акції у них бувають гарні. Я також собі купив саме із за акційної ціни.
Смішні гроші, акції бувають гарні...розмови ні про що ...бо оті смішні гроші та гарні акції - не для всіх смішні та гарні. Якщо би конкретні акційні ціни навели, щоби можна порівняти, то було би предметно, а так все це бла-бла...
З свого досвіду, маю цільнометалеву компактну сокирку, що придбав ії ще на початку лихих 90-х, саме для нечастих вилазок на шашлики/пікніки(коли ще й дачі не було та й часу на шлики їздити )....кілька десятиліть вона прожила у багаюниках моїх авт та інколи добре свою фукцію виконувала...а вже із зими 22-го року, коли знайшов ту сокирку під лавкою вона майже постійно та досить ефективно рубає та колить дрова(береза, дуб, вишня) на дачі, за цей час, вже пару сокир більш сучасних з отими пластиковими топорищами, що "запаяні" у лезо, пішли в утиль...а ця невбиєнна виявилась ...трохи стала тріскатися пластикова рукоятка(бо живе вона тепер на дворі, й зимою й у спеку), то замотав ізолентою та далі собі рубає...
Сосну мабуть порубить все, якщо там не мутант із переходом у кєдр із модриною. Не знаю, чи живі вони щє, в мене років 15 у користуванні Juco vulgaris з Лєток, вагою 1 кг. Перерубав нею все, що мона. У фіскарса основна перевага- слизька поверхня(покриття), вона багато чого дозволяє робити без наслідків.
Бензопилу беріть. Знадобиться взимку.
...
Смішні гроші, акції бувають гарні...розмови ні про що ...бо оті смішні гроші та гарні акції - не для всіх смішні та гарні. Якщо би конкретні акційні ціни навели, щоби можна порівняти, то було би предметно, а так все це бла-бла...
Бензопилу беріть. Знадобиться взимку.
Бензопила є, потрібно порубати на більш мілкі, щоб розтопити.
Juco vulgaris з Лєток, вагою 1 кг. Перерубав нею все, що мона.
нажаль нема - але можна знайти на барахолках без топорища ( мені пропонували 800 грн, не віддав) замовити на птичці або юності топорище щоб кто в курсі підігнав ( гривень 300 віддав) і буде гарний топор. Juco вони реально були ковані. Ще їх називають "броварські". А якщо підігнане топорище да просякти гарячою дьняною олією... Уууу. Ото будее топор - фіскарь піде курити під яркі софіти, а Юка буде працювати
Колоть дрова - надо колун, а не топор. Когда-то задавил жабу и купил колун Gardena, ну, сказать что это некст левел - ничего не сказать, особенно когда надо по 5-7 кубов дров за выходные наколоть. При чем отец тоже оценил, насколько ему проще им стало работать. Можно взять попроще колун украинский, просто там не будет амортизации и того удобства хвата, но эффективность будет ± такая же.
Повна маячня. За 15 років дров на дачі перерубав не один кубометр дров Fiscars рулить. Маю великий і малий. Навіть не точив жодного разу
Повна маячня. За 15 років дров на дачі перерубав не один кубометр дров Fiscars рулить. Маю великий і малий. Навіть не точив жодного разу
Дайте, будь ласка, посилання/фото на саме ту модель Фіскарс, що рулить.
Про маячню з топорищами на барахолці, згоден 100%
Колоть дрова - надо колун, а не топор. Когда-то задавил жабу и купил колун Gardena, ну, сказать что это некст левел - ничего не сказать, особенно когда надо по 5-7 кубов дров за выходные наколоть. При чем отец тоже оценил, насколько ему проще им стало работать. Можно взять попроще колун украинский, просто там не будет амортизации и того удобства хвата, но эффективность будет ± такая же.
В мене колун ШТІЛЬ. Дорогий просто здець. Ніколи-б не купив, але він йшов у подарунок. Акація просто розлітається під ним.