Алоха, велосипедики. Я тут якось питав всевідаючого олла, чим краще мастити ланцюга (ліниво шукати це повідомлення), і в результаті тієї балаканини вирішив таки спробувати парафін. І мало на загробив собі ланцюг. Бо парафін - то для задротів. Треба спеціяльно вимити ланц, закрапати його парафіновою мазюкою, висушити, стерти - купа часу на то все йде. Ну нафіг. Сппощений підхід призвів до того, що ланц почав тарабанити, як трахтор. Довелось вимити то все парафінове неподобство, і вернутися до звиклої трансмісійки. Але в кінці минулого року натрапив на веломастило від ХАДО/МОТТЕК. І це ідеально. Воно нормальна олива, але з присадками, що роблять її проникаючою. Якщо крапати трансмісійкою/веретенкою на ролики, вона не сильно просочується всередину. Але ця мазюка інша: коли крапаєш, вона себе поводить майже, як WD-шка, затікаючи всередину кожного ролика. І тримається ланцюг після змазування як мінімум вдвічі довше, в порівнянні з трансмісійкою. Так що мої рекомендасьйон.
користуюся кефіром. все влаштовує, ходить довго, ланцюг не тарахтить.
Кефиром мазал и норм. До этого в парафине цепь варил. ))) Кефир тоже, на основе парафина, вроде б.
А потом велики забрали парашинцы
Я власне кефір і пробував. І це може бути норм, при досить високому рівні велозадротства. В мене ж як? Хочу покататись, беру вел, згадую, що вже пора б помастити ланц. Протер, закрапав, протер - 5 хвилин витратив, і поїхав кілометрів 50-100 до наступної п'ятихвилинки ) Парафін вимагає іншого, більш відповідального підходу: помив, закрапав, зачекав пів години, протер, знову закрапав, ще зачекав, протер. Я вже повернуся з покатеньок, поки хтось все ще мазатиме свого ланца тим кефіром )) А спроба відноситись до нього, як до класичної оливи призводить до поганих наслідків.
Я власне кефір і пробував. І це може бути норм, при досить високому рівні велозадротства. В мене ж як? Хочу покататись, беру вел, згадую, що вже пора б помастити ланц. Протер, закрапав, протер - 5 хвилин витратив, і поїхав кілометрів 50-100 до наступної п'ятихвилинки ) Парафін вимагає іншого, більш відповідального підходу: помив, закрапав, зачекав пів години, протер, знову закрапав, ще зачекав, протер. Я вже повернуся з покатеньок, поки хтось все ще мазатиме свого ланца тим кефіром )) А спроба відноситись до нього, як до класичної оливи призводить до поганих наслідків.
Теж до парафіну не звикав ще, хоч і воскоплав маю, зручніше трансмісіонкою звичайною, щоправда більше часу витрачаю, бо кожну ланку ретельно змащую, щоб зайве не бруднити.
Та це якесь дуже перебільшення проблеми. Користуюсь давно восковою (чи парафіновою) змазкою Squirt. Просто на новому ровері вимив ланцюг в розчиннику і гарячій воді і перший раз тошнотно промазав. А потім просто раз в 2/3/4/5 тижнів коли є час/бажання/звук від ланцюга поновлюю, тобто просто проводжу по внутршіній стороні або якщо є час то попіново...
Та це якесь дуже перебільшення проблеми. Користуюсь давно восковою (чи парафіновою) змазкою Squirt. Просто на новому ровері вимив ланцюг в розчиннику і гарячій воді і перший раз тошнотно промазав. А потім просто раз в 2/3/4/5 тижнів коли є час/бажання/звук від ланцюга поновлюю, тобто просто проводжу по внутршіній стороні або якщо є час то попіново...
Можливо ще ланцюги різні. У мене шосер, може в тому теж справа. Ланц Campagnolo C10. Або таки відношення різне, і те, що для мене надто, для тебе дрібниця. Ми ж часто геть різні ))
Странные проблемы. Чем стандартное масло для цепи не угодило? 100мл за 5 баксов хватает тыщ на 8-10. Процедура смазки занимает полторы минуты.
Странные проблемы. Чем стандартное масло для цепи не угодило? 100мл за 5 баксов хватает тыщ на 8-10. Процедура смазки занимает полторы минуты.
102 роки за кермом даються взнаки ))) А я про яке мастило в першому повідомленні написав? )
102 роки за кермом даються взнаки ))) А я про яке мастило в першому повідомленні написав? )
Многабукаф.
Я не понимаю смысла подобной дилеммы - парафин против спец смазки. Вообще у меня вопросов не возникает чем смазывать. Вот еще открытие века - спец смазка для цепи оказывается работает лучше сала