autoua
Autoua.netФорумВело

Про змазування ланцюга. Власний досвід.

ex NetGuy ***
54 года (35 лет за рулем), Львів
С нами с 31.12.2004

Про змазування ланцюга. Власний досвід.
      4 ноября 2025 в 21:16 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Алоха, велосипедики.
Я тут якось питав всевідаючого олла, чим краще мастити ланцюга (ліниво шукати це повідомлення), і в результаті тієї балаканини вирішив таки спробувати парафін.
І мало на загробив собі ланцюг.
Бо парафін - то для задротів. Треба спеціяльно вимити ланц, закрапати його парафіновою мазюкою, висушити, стерти - купа часу на то все йде. Ну нафіг.
Сппощений підхід призвів до того, що ланц почав тарабанити, як трахтор. Довелось вимити то все парафінове неподобство, і вернутися до звиклої трансмісійки.
Але в кінці минулого року натрапив на веломастило від ХАДО/МОТТЕК.
І це ідеально. Воно нормальна олива, але з присадками, що роблять її проникаючою.
Якщо крапати трансмісійкою/веретенкою на ролики, вона не сильно просочується всередину. Але ця мазюка інша: коли крапаєш, вона себе поводить майже, як WD-шка, затікаючи всередину кожного ролика. І тримається ланцюг після змазування як мінімум вдвічі довше, в порівнянні з трансмісійкою.
Так що мої рекомендасьйон.

Алоха, велосипедики.Я тут якось питав всевідаючого олла, чим краще мастити ланцюга (ліниво шукати це повідомлення), і в результаті тієї балаканини вирішив таки спробувати парафін

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Достоевский **
20 лет за рулем,
С нами с 05.05.2009

Re: Про змазування ланцюга. Власний досвід. [Re: Рост]
      5 ноября 2025 в 12:16 Гілками

користуюся кефіром. все влаштовує, ходить довго, ланцюг не тарахтить.

важничающий писатель *
28 лет за рулем,
С нами с 26.06.2010

5 ноября 2025 в 16:05 Гілками

Кефиром мазал и норм.
До этого в парафине цепь варил.
)))
Кефир тоже, на основе парафина, вроде б.

А потом велики забрали парашинцы

ex NetGuy ***
С нами с 31.12.2004

Re: Про змазування ланцюга. Власний досвід. [Re: alexa11]
      9 ноября 2025 в 16:11 Гілками

alexa11 05.11.2025 12:16 пишет:

Я власне кефір і пробував. І це може бути норм, при досить високому рівні велозадротства.
В мене ж як? Хочу покататись, беру вел, згадую, що вже пора б помастити ланц. Протер, закрапав, протер - 5 хвилин витратив, і поїхав кілометрів 50-100 до наступної п'ятихвилинки )
Парафін вимагає іншого, більш відповідального підходу: помив, закрапав, зачекав пів години, протер, знову закрапав, ще зачекав, протер. Я вже повернуся з покатеньок, поки хтось все ще мазатиме свого ланца тим кефіром ))
А спроба відноситись до нього, як до класичної оливи призводить до поганих наслідків.

Супер писатель! **
Киев
С нами с 26.07.2008

10 ноября 2025 в 12:57 Гілками

Рост 09.11.2025 16:11 пишет:

Я власне кефір і пробував. І це може бути норм, при досить високому рівні велозадротства.
В мене ж як? Хочу покататись, беру вел, згадую, що вже пора б помастити ланц. Протер, закрапав, протер - 5 хвилин витратив, і поїхав кілометрів 50-100 до наступної п'ятихвилинки )
Парафін вимагає іншого, більш відповідального підходу: помив, закрапав, зачекав пів години, протер, знову закрапав, ще зачекав, протер. Я вже повернуся з покатеньок, поки хтось все ще мазатиме свого ланца тим кефіром ))
А спроба відноситись до нього, як до класичної оливи призводить до поганих наслідків.

Теж до парафіну не звикав ще, хоч і воскоплав маю, зручніше трансмісіонкою звичайною, щоправда більше часу витрачаю, бо кожну ланку ретельно змащую, щоб зайве не бруднити.

СуперСтар *
Lviv
С нами с 26.09.2007

10 ноября 2025 в 16:01 Гілками

Та це якесь дуже перебільшення проблеми.
Користуюсь давно восковою (чи парафіновою) змазкою Squirt.
Просто на новому ровері вимив ланцюг в розчиннику і гарячій воді і перший раз тошнотно промазав.
А потім просто раз в 2/3/4/5 тижнів коли є час/бажання/звук від ланцюга поновлюю, тобто просто проводжу по внутршіній стороні або якщо є час то попіново...

ex NetGuy ***
С нами с 31.12.2004

Re: Про змазування ланцюга. Власний досвід. [Re: vvvolf]
      10 ноября 2025 в 19:32 Гілками

vvvolf 10.11.2025 16:01 пишет:

Та це якесь дуже перебільшення проблеми.
Користуюсь давно восковою (чи парафіновою) змазкою Squirt.
Просто на новому ровері вимив ланцюг в розчиннику і гарячій воді і перший раз тошнотно промазав.
А потім просто раз в 2/3/4/5 тижнів коли є час/бажання/звук від ланцюга поновлюю, тобто просто проводжу по внутршіній стороні або якщо є час то попіново...

Можливо ще ланцюги різні. У мене шосер, може в тому теж справа. Ланц Campagnolo C10.
Або таки відношення різне, і те, що для мене надто, для тебе дрібниця. Ми ж часто геть різні ))

Достоевский **
102 года за рулем, Munchen <-> Praha
С нами с 16.06.2005

10 ноября 2025 в 20:20 Гілками

Странные проблемы. Чем стандартное масло для цепи не угодило? 100мл за 5 баксов хватает тыщ на 8-10. Процедура смазки занимает полторы минуты.

ex NetGuy ***
С нами с 31.12.2004

Re: Про змазування ланцюга. Власний досвід. [Re: Tibor]
      10 ноября 2025 в 21:48 Гілками

Tibor 10.11.2025 20:20 пишет:

Странные проблемы. Чем стандартное масло для цепи не угодило? 100мл за 5 баксов хватает тыщ на 8-10. Процедура смазки занимает полторы минуты.

102 роки за кермом даються взнаки )))
А я про яке мастило в першому повідомленні написав? )

Достоевский **
102 года за рулем, Munchen <-> Praha
С нами с 16.06.2005

11 ноября 2025 в 12:28 Гілками

Рост 10.11.2025 21:48 пишет:

102 роки за кермом даються взнаки )))
А я про яке мастило в першому повідомленні написав? )

Многабукаф.

Я не понимаю смысла подобной дилеммы - парафин против спец смазки. Вообще у меня вопросов не возникает чем смазывать. Вот еще открытие века - спец смазка для цепи оказывается работает лучше сала

Кстати, вспомнил чем лыжи смазывали в детстве.

Autoua.netФорумВело
Додаткова інформація
0 користувачів і 5 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 631

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія