задача підтримати температуру вище нуля (5-7град достатньо)
був у мене давно конвектор від УФО то він мав функцію "захист від замерзання" - підтримка температури +5 градусів але мав недолік: якщо відключить світло, то його треба включати знову руками по дебільному якось
задача підтримати температуру вище нуля (5-7град достатньо)
був у мене давно конвектор від УФО то він мав функцію "захист від замерзання" - підтримка температури +5 градусів але мав недолік: якщо відключить світло, то його треба включати знову руками по дебільному якось
раніше таким страждали конвектори з електронним регулюванням, тому собі обирав з механічним. Можливо зараз вже це виправили.
дивитись на пожежебезпечність та і все?
додав би зимній режим (підтримка +5) відключення не впливають на "старт" після включення
а підкажіть чим обігріти 100 метрів. вдень треба тримати температуру 17-20. в неробочий час 13-15. енергоносій - лише електрика.
а підкажіть чим обігріти 100 метрів. вдень треба тримати температуру 17-20. в неробочий час 13-15. енергоносій - лише електрика.
Саме правильно - тепловий насос на воду. Можна теплоакумулятор додати для використання нічного тарифу (якщо такий є) економ варіант - якись конвектори з можливістю добового та тижневого регулювання температури.
задача підтримати температуру вище нуля (5-7град достатньо) у невеликому складському приміщенні 30 квадратів.
формула каже що треба 0,6 квт/година при середньодобових значеннях зим.
якщо обігрівачі мають однаковий ккд - то, виходить, байдуже який? дивитись на пожежебезпечність та і все?
можна зекономити, якщо обігрівач буде з "мозгами", в ідеалі щоб мав якийсь датчик температури, щоб можна було запрограмувати, коли включатись, коли виключатись. По вай фай - малось на увазі слідкувати за ним, щоб не витрачав зайвої е/е. Звісно температуру підбирати "емпірічно", бо в середині приміщення буде повітря гаряче, а на стінах ізморозь.
от щось таке і хочу - тепер треба зрозуміти яку модель обрати
Вище вірно писали - пофіг-що електричне буде мати ККД 100%, бо нікуди воно ту електрику окрім як перетворити в тепло подіти не може. Навіть як варіант можна 10 100-Ватних жарівок))) Я би для рівномірності прогріву поставив 2 отаких 1,5 кВтних конвектори: закрийтий тен, механчіне регулювання.
100 метрів бувають різні. для розрахунку необхідної потужності обігріву важливо знати тепловтрати
100 метрів бувають різні. для розрахунку необхідної потужності обігріву важливо знати тепловтрати
саме так. тепловий насос то було б супер, але зараз не готовий інвестувати його вартість. спробую поки дві ІЧ-панелі по 1.5-1.8 не буде вистачати - добʼю парою конвекторів. зараз 1 на 2 кіловати тримає 20 градусів. побачимо як далі буде.
Нічого собі коливання,це геть утеплення немає. Я топлю вночі, вдень інсоляція або просто вистигає і знов топлю вночі. з такими коливаннями потрібно утеплювати будівлю. прикріпляю графік у хозблоку.
саме так. тепловий насос то було б супер, але зараз не готовий інвестувати його вартість. спробую поки дві ІЧ-панелі по 1.5-1.8 не буде вистачати - добʼю парою конвекторів. зараз 1 на 2 кіловати тримає 20 градусів. побачимо як далі буде.
Є в мене чуйка, що за таких витрат китайський інверторний спліт повинен відбитися на різниці витрат електроенергії за один сезон.
зараз і нема ще справжніх холодів.
формула каже що треба 0,6 квт/година при середньодобових значеннях зим.
якщо обігрівачі мають однаковий ккд - то, виходить, байдуже який? дивитись на пожежебезпечність та і все?
Яка формула? І ні, не байдуже, бо у випадку постійного використання метод керування вирішально впливає на витрату електрики. Але краще спитати у теоретиків теплонасосів